Од аспиринот ми се правеа модрици многу.А и крварам предвреме за време на трансфер.Ми доаѓа менструација предвреме,не дочекувам 14 дена.
Ааа тоа незнам неможам јас да ти речам прекини го.На трансфузиологот кажи му он што ке ти каже.Монатиот пат на Јани кога му кажам ми рече преку еден ден пиј го.Сега вајда оти клексанов го зголеми,ми рече отфрли го аспиринот.
Да, да, секако ќе се консултирам со доктор Трансфузиолот ми рече дека нема консултации, само со гинекологот.
Кај Татјана Узуновска, во градска болница. Само таму имаше слободен термин, додуша цел месец чекав и за таму. Кај Јани немаше термини
Фраксипарин ми рекоа во 20 часот да ги примам навечер и ми спомнаа дека меѓу тоа и нешто друго требало да има пауза ама не ми текува дали со аспиринот беше или нешто друго ...да не треба во различно време да примам феаксипарин и пролутекс ?
Оооф фала за брзиот одговор ...целата збунета од терапииве на листови напишана и повеке видови се и сега се блокирав ..мислев да не сум ја утнала работата
Таман си. Јас бев иста. Додека ја направив шемата со аларми и кое кога да го примам. Ај со врме ќе е полесно, се нешто ќе се крати од терапијата.
Правев хистероскопија. На гак даваат после хистеро. И уште нешто....Во исчекување сум да добијам, а овој циклус нели правев хистеро.дали сега може да проверам брисеви или да чекам на следен циклус прво да добијам?
Јас правев пред 3 дена хистероскопија,исто пијм циклоприноваи наутро и естрофем навечер,откако ќе добијам на контрола после добиено.Не ми спомнаа дека мора брисеви да проверувам,јас минатиот циклус проверував се.
Кога поднесував за првиот ваучер со три инсеминации некој ми спомна дека во систина издавале (во случај да ме вратат), ама немав потреба па немам лично искуство или некој што познавам да земал потврда вака.
Бебаа и јас сум како тебе со хомозиготна мутација на мтхфр и други хетерозиготни. Исто одев кај Јани ама постојано седум месеци ми препишуваше по еден клексан на ден. Д-димерите цело време ми беа во рамки на нормални параметри или благо покачени во бременост. И мене три ми изгледа многу посебно што нема некој индикации.
Zdravo devojki ! Sakam da prasam dali nekoja od vas znae so koja labaratorija sorabotuva Dr Petanovski od Remedika znam deka se naoga nasproti univerzalna sala no ne se sekavam kako se vikase ako ndekoja od vas znae i ima telefonski brojo neka mi pise pozdrav imajte ubava nok!