И кај мене така одеа почнаа со 6 а завршив со две,и мислам дека оваа варијанта е навистина успешна. Претходно од помала доза одеа кон поголема а а резултато беше катастрофа никогаш де стигнував до трансфер.За разлика од послефниот пат кога имав ет.
Не е многу 1мг метилирана фолна ако имаш мутации мтхфр.На некои дури и повеке им даваат. @kukla21 мислам дури и двапати по 1мг пие.
Оф лелее.... не знам зошто така реагирал, баш ми е жал. Кај нив има 4 вида на анализи и се чека многу за резултати, но вредеше. На трансфузиологија прават генетски и имунолошки испитувања? Јас пак никако не можам да стигнам до таму, немаат слободни термини. Кај мене пак немаше реакција, не да ги разбуди, туку уште повеќе ги заспа. Дури после 8 дена стимулации, се појави 1 фоликул, како на природен циклус. 1 g и мене ми изгледа многу. Да не има грешка во извештајот?
Е па изгледа кај секого различно делува. Јас се разочарав мислев никогаш нема да дочекам трансфер ,бидејки претходните така завршуваа со пункција . Па најверојатно има
Абе грешка е некоја,затоа не го земав во обзир грам туку кажав за милиграм.Мислев дури и она дека згрешила во пишувањето,оти не ми е логично да и дал грам.
Сигурно е грешка-ќе го побарам докторот повторно. Па ќе биде грешка кога пред мои очи пензионерите се буткаа во ординацијата и го прекинуваа докторот додека внатре имаше пациент.Тој самиот ми кажа дека е добро што воопшто е уште на работа.Секако добро ме прими и сослуша,ми ги разгледа резултатите. Тоа утро толку со буткале пациенти што го довеле до ситуација да им рече “Ајде сега сите влезете“- и тие со цел памет влегле 10 души во ординацијата,а тој ја напуштил и го немало еден саат. Затоа и не ми е чудно,човекот беше вознемирен и додека ги гледаше моите резултати за 10 минути упаднаат 10 души-Сите брзаат,итно им е......
Не им е лесно и на нив. Јас сега во петокот кога бев еден од докторите толку се изнервира што ечеше цела теансфузиологија. Излезе и викаше на цел глас е баш од такви што преку ред и без упати се пикаа или имаат термин а дошле уште во 8сабајле.
Знам дека го збрлавуваат.Јас кога бев сирот дехидриран беше ми се извини вика само да почекаш една минута вода да се напијам дехидрирав.Три во кабинет не викна и една по една читаше и ни даваше што да примаме.
Фала ти bubce мн ми значи да слушнам совети од вас кои веќе сте поминала низ истото и секој со различно искуство. Незнам што ќе направам уште немам одлучено дали да одам во среда се повеќе прашања ми се вртат во главата сега . А што излезе дека бил проблемот за инвитрата да не бидат успешни кај вас дали дознавте или немаат објаснување.
Да можеби то Да можеби тоа би ни била најдобра одлука. По сево ова што го слушнав од сите вас ни најмалку не сум сигурна дека докторот го интересира за успешност туку само на брзина да ни ги земе парите. Супер кај вас има подобрување ви посакувам среќа и успешно ифв од прва.
Кај нас не се подобри спермограмот,плус си имаме години и јас двапати се оперирав од миоми и имам едно неуспешно ивф во Систина и успешно во Њу Борн.
Nemase objasnuvanje.Pisav pogore samo ona"ako ne bide ovoj pat ke jades kotek".Zavrsuvav so hiperstimulacii i zamisli bez teterapija bez nisto.Pak Gospod ke cuval
Feminki da ve prasam nesto, vo vtornikot na 4ti april go ispiv poslednoto apce kontracepcija i posle 4 dena, odnosno vo sabotata na 8mi april dobiv "nesto" kao menstruacija. Velam taka zosto ova e nekoj kafeav, crn iscedok koj go ima samo na toaletna hartija no vistinska crvena krv nema, nitu pak krvarenje. Dali e ova normalno krvarenje i dali treba da go tretiram kako menstruacija i koga treba da pocnam so novata kutija na kontracepcija?! Ve molam kazete mi vasi iskustva, ne znam sto da pravam
Vo red kukla, znaci ova da go racunam kako menstruacija taka? Iako ova ne e ni krvarenje, samo po nekoja traga na toaletnata hartija. A vtorata kutija koga da pocnam da ja pijam, osmiot den otkako prestanav so prethodnata kutija ili? Lele kolku mi e strav deka ke mi se isporemeti ciklusot posle se ova, mnogu loso gi podnesuvam kontraceptivite a so horm.terapija ne sum ni pocnala
Јас до сега имам пиено 2 пати контрацепција и секогаш ми било вака.. Темно кафено накај црн исцедок да го кажам.. пошто не ни беше менструација.