Не сум пиела два месеца по ред. Мисам дека во ипатсрвото пишуваше продолжуваш после 7 дена од последно апче независно дали дошло до крварење или не. Види што пишува во упатството.
Od upatstvoto procitav, otkako ke dobies 7 dena pravis pauza i na osmiot den prodolzuvas so apcinjata.
Bebullee a posle poslednoto apce posle kolku dena prodolzi so vtorata kutija? Vo upatstvoto pisuva na osmiot den otkako si go ispil poslednoto apce. Inaku ova moeto e samo iscedok, znaci bukvalno mnogu malku. Stavam mali dnevni vloski a ne normalna vloska. I kaj tebe bese taka?
Јас имав малце повеќе од исцедок.. си користев влошка.. Иначе пиев во Декември и сега во Март... Ми беа дадени заради цисти
И кај мене со контрацептивите циклусот ми веше никаков, дури и мислев во менопауза влегувам. Често ги пиев и пред ивф и заради циста и по 3 месеци додека да пукнеше цистата. Гинекологот велеше нормално е со тие апчиња така да биде.
Мене тоа најмногу ми пречи, за двете ин витра не даде никакво образложение. Вториот пат не сакав ни да го слушнам, па му пишав на вибер за да ми ја прекини терапијата. И ми врати прекини ја и дојди за 1 месец да разговараме Па мене тогаш ми беше тешко и барав образложение, сега после 1 месец сум си супер и не би сакала пак да го видам да ми буди лоши спомени. Ама можи има нова идеја како да ни земи уште пари, бидејќи цело време муабетот беше кај работите ти и маж ти и дали имате пари....цццц Ама уште верував во човечност!
Јас циклопрогиновата сум ја пиела од петиот ден од менструацијата. Зависи и од кој ден ќе добиеш, нели завршуваш со апчиња , па чекаш два или три дена и добиваш. Затоа е тоа од седми ден, инаку и мене првите два дена ми тече како црно па малку црвено и завршува.
Добро утро Да прашам,тој извештај што го даваат на ден на трансфер,тоа се поднесува за следен ваучер. И од тогаш се рачуна 6 месеци да поминат?
Уфф незнам нешто ми иде тоа у глава. Нервоза левел 100 . Тешко ми е никој не знае дури ни моите,немам со кого муабет да направам. Маж ми е до 5 на работа,цел ден сум сама и веројатно е до тоа. Еве пишувам и плачам,за тепање сум знам,ама што да правам
Не си единствена која никому не кажала, затоа сме ние тука Исплачи се и после тоа насмевка на лице и гордо напред! И мене ме расплака....и јас сум во исчекување....мораме храбро.
Што да пишам,многу ми е тешко. Не кажавме на никој од причина да ги избегнам прашањата до каде сте,што направивте СЕ ФАТИ ЛИ Да го избегнам тој психолошки притисок од било кој. Колку бев срекна за време на стимулациите,сега сум дупло плачка и нервозна. Ама сега имам потреба барем со мајка ми да зборам,да ме гушне да ми даде воља и сила да ја преживеам и оваа недела. Не сакав да пишувам баш од причина да не ширам негативна енергија,ама морав само вие може да ме разберете.
Тука сме ние пишувај олеснисе немој да мислиш негативно.Растури ги црните облаци ,читај си вицеви гледај си филмче комедија било што само вработи го мозокот со др работи дај му занимација.Тешко е знам но мора да ги отргнеш тие мисли од глава. И јас од тие причини не јажував и во иднина не планирам да кажам.Кој ден ти е од трансфер?Можеш ли малки да излезеш на кратко ,свеж воздух ке ти годи а малку ке се отргнеш од дома па може и мислите ке ти се смират.
Ако ти е за утеха и ние не кажавме на никого. До денешен ден не знае никој. Тешко е знам, ама затоа тука има многу женички што поминуваат низ истото или го изоделе патот. Тоа ја прави цела постапка полесна. Слободно пишувај. Овие 2 недели се најтешките. Во овие 2 недели, најголема е борбата сама со себе. Мораш да се потрудиш да си што е можно посмирена. Гледај серии, книги, пишувај тука, било што, што ќе ти помогне да не мислиш толку
Во Понеделник правев,шетнав јас малку во Сабота. Планирам и сега малку да излезам. Баш така борба сама со себе чекање,неизвесност,пратење на секој симптом. Се надевам дека е пролазна криза и сакам што побргу да помине. Фала ви многу ми значи секој ваш убав збор,коментар или совет.
Мила и јас и сопругот баш од таа причина кога ја правевме првата инсеминација не кажавме од причина да не ве измамат па дали ќе се фати и бла бла бла поздрав
Втората недела е убиствена. Првата е надежна. Уште те држи емоцијата од целата потапка. Втората веќе почнуваш да полудуваш, Симптоми, се преиспитуваш, се сомневаш. Биди силна.
Морам за тоа едно јуначе што се избори и ми даде шанса да стигнам до трансфер Веке ми е подобро. Сега и да прошетам малку Не ве сакам ве обожавам сите до една(Владо пее така)