Feminki, ne vidov nikoja da napise nisto za dostinex. Posle transfer vi prepisaa li vas od tie tabletki?
Ne te razbrav, kako 1/2 nedelno? Jas piev po edno dnevno (polovina na utro i polovina navecer) Mi padna vo oci deka nikoja od zenite ne pisa za dostinex, osobeno ne deka gi pie i posle transfer. Vsusnost, ona sto me interesira e dali treba ili ne treba da se pijat posle transfer. Neznam zosto mi se motka vo glava deka ne treba...
Nataska, jas denes kupiv 2 apcinja. Doktorot mi kaza 4 nedeli ke mi traat. Eve bas sega pak vidov na semata, jasno pisuva 1/2 nedelno. Ne bea ni eftini apcinjava. Dvete bea 680 mkd. Tebe kolku ti e vrednosta na prolaktinot?
A be se mi bese vo normala osven estradiolot koga ripna, a kade mozam da go najdam rezultatot od toj prolaktinot? Znam deka se skapi... okolu 700den dve apcinja gi kupuvavme vo sisence, a gi piev nad 20 dena
Na tretiot den eve bas sega go zedov dokumentot, tri hormoni se ispituvani: LH 1,2 Progesteron 0.48 Estradiol 7.0
E pa izgleda toa e dokumentot za kompletnata krvna slika koj go dostaviv... no znam deka se bese vo normala. Bas laborantot koj ja pravese ni e blizok prijatel, i toj komentirase deka se e vo red.
I mojot PRL e vo ramki na referentnite vrednosti, ama doktorot veli deka idealno bilo da e ponizok. mislam tvojava doza e mn golema?! I drugi sto imaat seruozni problemi so prl ne pijat kolku ti. Javi se kaj matucnuot ginekolog utre i konsultiraj se.
Pa i mene toa sega mi dojde cudno. Prvicno, si rekov kako moze zenite da nemaat do sega nitu eden komentar napisano za dostinex... mislejki deka site go primaat vo tie kolicini kako mene. Premnogu simptomaticno. Ke procitav barem nesto vo vrska so cenata..uvoznikot... no nisto. Toa e, sekako sega nema popraven.
ne si igraj. Javi se kaj maticniot ginekolog denes u konsultiraj se. pa i kakvi bre toa doktori sto ne ti kazale koja terapija da ja prekunes i koga posle testot. Ccccc
Neznam dali se razbravme, znaci posle testot otkako gi dobiv rezultatite jas prekinav so se. Toj del e jasen. No prasav za terapijata posle transferot.. bidejki nikoj ne go spomna dostinexot, a jas se iskrsiv od pienje na ovie tableti. A za doktorite, otkaako ke dobijat informacija deka ima neuspeh, vednas se povlekuvaat kako mecki vo pestera. Ottuka natamu nema nitu obrazlozenie, nitu cuvstvo na vina, nitu moralna podrska... a uste pomalku odgovornost. Vsusnost, pred in vitro neli ni davaat da potpiseme dokument deka nemame pravo da barame odgovornost za eventualniot neuspeh. Toa e. Jas samo se javiv, kazav po telefon na sestrata, se obidov da prasam za nekakvo objasnuvanje..no se sto dobiv bese "Toa e Natasa, se slucuva. Nema obrazlozenie i navistina nemam sto da ti kazam. Poveke sreka naredniot pat.".
Незнам што да ти кажам на ова Наташка. Сепак, мислам дека треба да се консултираш со матичниот гинеколог и во најмала рака да си го провериш пролактинот. Тој нема врска кога се прави, можеш во било кое време. Некако ми се чини голема дозата?! Мојот ПРЛ беше 19 со референтни вредности до 25, па пијам 1/2 неделно. Докторот планираше да го завршам пред трнсфер. А ова за сестрата - и за тоа немам коментар. Во најмала рака, треба да ти закажат преглед, да продискутирате дали треба дополнитени испитувања, зошто таков исход, ехо преглед да се направи. Ништо нема да го смени фактот дека било неуспешно, ама барем ќе знаеш дали и што треба да се направи за следното. Се работи за однос, не за одговорност.
ау како еднаш дневно достинекс? Јас првично почнав со 1 таблетка на 4 дена, потоа бидејки многу ми се намалуваше под 1 ми стигаше пролактинот продолжив со половина таблетка неделно, потоа половина таблетка на 2 недели, па на крај 1/4 таблетка на 2 недели, за да стигнам до пред бременоста до 1/4 таблетка на 3 недели. Тоа е премногу доза како смееле да ти дадат така. Да напоменам дека еднаш месечно правев контроли на пролактинот, зашто достинекс е многуу јак лек го симнува ептен брзо, мене ми рекоа ако се симне под 1 ( што беше случај со мене) влијае на рецепторите на хипофизата што не е ок.
какво чешање кукле, генитално? Инаку не немав никакви нус појави од него исто ко да не пиев никаков лек, з разлика од другите кои ужасно ги поднесував овој беше ко бонбона да пијам