Ме послуша конечно ама мислам нема да ти треба ваучер Ти реков да не го пушташ АМХ еве и други истото ти го рекоа. Пуштај документи само немој АМХ . И јас немав ниту една инсеминација и ФСХ отприлика колку твојот и ете ми одобрија
Аха, сеуште де можам сашка да ја добијам за да ми потврди (додуше денес е втора смена). Нас у систина не ни барале до сега. Можеби дека сте имале претходно бактерија...А вие на приватно правевте?
Јас бев вчера во систина горе. Ти знаеш што беше?! Не сум видела такво нешто таму, а одам долго време. Јавно здравство, па бетер. Луѓе стоеа надвор до пред лифтот. Среќа ја најдов Сашка брзо, па ми заврши работа за секунда. На таа гужва, не верувам дека кревала на телефон.
Не знам дали можеш Јас забезекната останав. Добро што отидов, а не пробав на тел да ѕвонам. Денес попладне полабаво ќе е. Ќе ја најдеш сигурно.
Женски сoбирaм и јaс дoкументи срединaтa нa мaј требa дa ги oднесaм кaј дoктoрoт и здрaвје ќе пoчниме.Хoрмoните ми се испитaни,требa сaмo aмх,мoрa ли нa трет ден oд циклус?Зaбoрaвив дa прaшaм дoктoрoт.Требa дa прaвaм уште пaп,брисеви,мaмoгрaфиa(aкo тaкa се викa) и хисетрoскoпијa.Ве сите штo чекaте висoкa бетa.
Зошто ќе испитуваш АМХ? Дали ФСХ ти е висок. Ако ФСХ е во нормални граници тогаш АМХ не мора да испитуваш. Барем не мора за поднесување документи во Фондот. Мамографија се прави на гради така што тоа веројатно не ти треба како испитување. Хистероскопија се прави ако има индикации за таква интервенција, после хсг инаку не ти треба ни тоа.
Ај едно наградно прашање како закажувате термин за консултација во Систина? Цела недела вртам на броевите што ми ги дадоа од call центарот и никој не одговара. Јас разбирам дека се презафатени, ама па да добиев бар информација, нека е терминот и за 3-4 месеци, ама вака не знам на што сум. Конкретно за кај Д-р Поповиќ сум заинтересирана.
Мене ми остана повеќе од пола шишенце супрефакт, ако му треба на некој го давам. Ми останаа и 20 шприцеви од 1мл ( тие за супрефакт) и тие ги подарувам... ако на некоја и треба нека ми пише
Вие што пиевте овунорм, дали после пункција го пиете уште? јас заборави да прашам...ама логично ми е да не го пијам и така некако спонтано го престанав
Сите хoрмoни ми се вo грaницa нa нoрмaлa,имaв висoк прoлaктин сo дoстинекс гo нoрмaлизирaв.Зa aмх и мaмoгрaфaиa др.ми рече дa гo испитaм пред дa пoчнaм сo хoрмoни.Хистерoскoпијaтa е дијaгнoстичкa зa дa a виде убaвo внaтрешнoстa нa мaткaтa.Тукa се бaрaт мнoгу пoвеќе испитувaњa пред ивф.Денес бев срце дa ми снимaт,рaбoтaт пo другa прoцедурa зaтoa и пoреткo кoментирaм.
кај саша јовановска мишевска, па обично мора после тие со термин, ама многу често ако имало простор и измегу влагале и со приоритетен и со резултати..