Спермограмот и да е во ред со сите нормални вредности.. А ДНА над 15% тогаш е инвитро икси.. Бидејќи со секоја нардна бременост постои ризик за спонтан и аномалии кај бебе.. А MACS за што е?
Kaj nas spermogramot e vo red.Prv pat ni pravea sega ivf so icsi,i ete uspesno.Dali od skrecingot,dali od razlicnata terapija,bitno bidna
За добра селекција на сперматозоиди кај полоши спермограми и кај кои има ДНА фрагм.(не ги бира сперматозоидите ембриологот со голо око туку има скапи опреми кои ги двојат нефрегментираните сперматозоиди)
Eve slika od upatstvoto, izvini.sto pokasno slikav. Znaci jas voopsto ne prokrvariv, celo nekolku dena bese samo nesto malku kafeava sluz na brisenje i tolku. Duri i hormoni proveriv vcera, kojznae kakvi ke izlezat Ne be duso, voopsto nemav krv. Ne znam dali e normalno ova. Duri ne mozam ni sestrata vo Sistina da ja dobijam. Многу некако кас знам околу 4500 туу цениве браво. А имаш искуство дали помагаат терапиите и дали има врска тоа? И каков е исходот?
Сопругот го правеше, бидејќи многу малку јајце клетки ни се оплодуваа, а првите 2 пати вопшто и не ни се оплодија. Испадна 15%, и дека се препорачува ИМСИ метода при избор на сперматозоид. А и кај нас плодот беше со трисомија 22... ете затоа ни го препорачаа тој тест. Зависи што проблем имате Исходот ... ќе видиме на ова ИВФ се надевам на одличен исход
не се секирај микрогинонот се такви значи со нив јас имам циклус ако може да се нарече циклус само кафен изцедок со секојдневна влошка се шетам ден два и толку е ново пакуванје микрогинон се почнува на 8ма ден правиш пауза 7дена и поцнуваш на 8ма ден ново пакетче
pa izgleda deka i spermogram i dna fragmentacija proveruvavme zatoa tolku.. terapijata bese condensyl i da kaj nas mnogu pomogna..
Фала злато, и ние пиеме Кондензил едно дневно наутро и навечер спермотренд, спермотрендот на свој рака си го зимаме бидејќи има доста витамини што ги нема во кондензилот Ајде и ние ќе го видиме исходот на новото ивф сите се надеваме на бебуле
Девојчиња, ми останаа 2 ленти овунорм. т.е. од едната имам испиено 2 капсули. Би ги дала на некоја кој веќе ги пие, доколку сака. Купени ми се пред 10тина дена од аптеката во Сиситина.
Мене ми беше оскуден. Едвај три дена и повеќе кафен исцедок отколку крварење. Ако ова ти беше прашањето.
Да, на тоа мислев,...значи ако е така ќе се смета за циклус, претпоставувам. Во исчекување сум затоа прашувам да знам што да очекувам.
http://plodnost.com.mk/portal/dna-fragmentacija/ тука можеш да се информираш. Инаку обичен спермограм е 4500 ден, а дна фрагментација 9000 ден грешка си, таа цена е само за спермограм. Уште на прием те прашуваат и ја кажуваат цената, 4500 обичен, 9000 дна фрагментација
Бев и чекам резултати од дд мери и хемостаза,и стекнат лупус.До душа дд мерите хемостазата може готови се ама да не одам стопати во Ск наредна недела ке видам.За вроден лупус испитав,немам,ама за стекнат лупус сакаше да види докторката,да не имам проблем со малите крвни садови.Инаку и она мисли дека е многи трипати клексана,повотово без да провериме дд мери и хемостаза. @kukla21 a каква б12 пиеше?
Спреј на Хелт Еид користам. Пиев претходно метил-кобаламин, ама не ми се земаше од интернет веќе, а и докторката ми препорача спеј, па зедов тоа.
Срце во понеделникот правев ДНА и платив 4500денари.. И спермограм правевме во февруари и тој беше 4500денари.