Па некако и повеќе од сигурна сум дека да,најмалку 2*200. Еве јас месецов онака природно пробав па земам 2*200 утрогестан и плус пролутекс секој ден.
Јас од УСА ги имам тие 0д 81 А од Германија кога бев си купив, ама од после видов, од 100мг ми дале. Ама можеш да ги исечеш на пола. Мене така ми кажа лекарот, за у случај да не најдам
Немам каде да прашам, на клиника правев Ништо друго не ми рекоа, само утрогестан, аспирин и витамини. Дали може да ставам по две од 100 додека не купам од 200? И дали е доволно половина час да лежам по ставањето?
Претпоставувам истиот ефект ќе е со две од 100. Инаку мислам пишува мин 20 мин да се лежи така да се што е повеќе е доволно.
Isto i jas, 3-4 dena nesto malku kafeav iscedok i tolku, krv nemase voopsto. Pravev pauza od 7 dena i na 8den ja zapocnav novata kutija. Kazi mi ti kako gi podnesuvas mikroginonot? Jas mnogu loso gi podnesuvam, mi se gadi, mi se povraka, poduena sum vo predelot na stimakot, mi se cini ke puknam, nemam energija za nisto, razdrazliva sum, se me nervira, lesno se rasplakuvam.... Epten tesko funkcioniram so niv, so prvata kutija mikroginon prvite dve nedeli mi bese taka, posle simptomite se izgubija. Eve sega so vtorata kurija od zavcera pak isto
Ќе се потрудам да се опуштам. Деновиве сум во трчање и претргнување со чистење, но сега само ќе уживам
Уште денес почни. Се боцка и во бременост. Улогата на прогестеронот е поддршка на плодот. Исто како и утрогестанот. Со среќа!
Аспирин протект од 100, од пред бременост до 31 недела. Наутро го пиев на гладно на почетокот, па потоа продолжив на пладне. Немав никакви проблеми од него иако го пиев и на гладно.
@Valentina888 ne se razocaruvaj...ima vreme do 14 den...iscekuvanjeto e tesko...i jas samo pagam vo iskysenija da pravam test...zasto nemam nikakvi znaci ama ke izdrzam do cetvrtok...sega da.ne mislam mu rekov na soprugot da si odime na crkva pa na kafe sema...se nadevam mala prosetka nema da steti...
Vikam da ne propustiv jas ubava vest,poso ne sledam mnogu.Aj so sreka Gospod na pomos.Znam deka ke bidne
I jas mislam ke poludam od ova iscekuvanje znam deka ne treba ama samo baram znaci a znaci nema! Ne znam ni dad li uste da lezam ili da stanam da setnam da sedam mesto da lezam oti ova lezenjevo me poluduva
Не разбрав убаво.Беше трудна шест месеци па од погрешни антибиотици го изгуби бебето или ти викаа дека си трудна а не си била излезе.Ако е второво како тоа,на ехо што гледаа?И за што пиеше антибиотици?