Ако ти се брза,земи упут за гак па од таму приоритетен упут ке ти дадат.Докторката држи приоритетна амбуланта секој четврток.Ако не,матичната ке ти каже кога има слободен термин докторката.
Христос Воскресе! За многу години! Господ да ни ја воскресне ,исполни, нашата најголема желба ,да станеме мајки. Господ на сите да ни ги благослови утробите.Амин!!!
Со мир во душата, љубов во срцето, Со верба во бога да се радуваме, да простуваме, да сакаме и да се почитуваме, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ-ВИСТИНА ВОСКРЕСЕ! За многу години да е
Ja od sto nemozev da sfatam zatoa ja prasav. Na 2 posta ima staveno nevalidni testovi,a na datum pred toa pisuva deka e bremena nezz koja nedela...i tn i tn...... kako i da e nishto ne razbrav,i iskreno se nadevam deka seto toa e izmisleno, nesakam da poveruvam deka stavrno se sluchuvalo toa
hristos voskrese za mnogu godini da ni e praznikot i jas imam citano zatoa nesto koga mnogu se posakuva bremenost se slucuva ova megutoa jas mislam oti nekoja si poigruva ovde so nas nmemoze da ima pozitiven test za bremenost a da ne bremena
Христос Воскресна !!! За многу години да ни е празникот ... Неделава да има барем 2,3 позитивни теста. Догодина сите со бебушки за Велигден. Ама сите до една!
Светото јајце Христово што денес куќата ви ја краси, нека ви донесе многу здравје, среќа и од секакви маки нека Ве спаси среќни празници на сите! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Стсвам крион навечер од трансфер навака, (5 дена) носам дневна влошка, и на неа нема ништо по цел ден. Нели треба тој гелот некако да истече, барем малку? Чудно ми е...
Ке Ве молам до модераторите да не ми го преместуваат прашањето оти таму нема феминки и нема одговор.Дали некој од Вас правела лапароскопска миомектомија или во превод миом на цервикс значи надвор од матка е,ама при бременост ке сметал.Ќе Ве молам за мислења и искуства,лекар,клиника,приватно....Ви благодарам до феминките и модераторите.Споделете искуства за полесно да се одлучам.
Мартка, има посебна тема за миоми. Таму ќе најдеш многу повеќе мислења за тоа. Доколку те интересира искуство како влијаеле/не влијаеле на ивф постапката, може одговорите да останат тука.
@Martka најдобро е матката да е чиста, да нема миоми за ивф. Но зависи и поставеноста на миомите. Јас имам и на надворешен и внатрешен ѕид на марката и лишо се поставени. Но д-р по пункција на јк за замрзнување, заради другите одлични параметри кај мене, реши 1 јк да врати. И се случи чудо, ете го бебето си расти во мешето. Сепак одлуката е твоја, советите на докторите се најдобронамерни и ако си помлада можеби е подобро да ги извадиш.
Ви благодарам драги феминки,јас го поставив на миом на матка прашањето ама нема одговор таму и го поставив тука и да поврзано е со ИНФ, кај мене е од имунолошки причини и ме советуваат за инф и имам миом на цервикс и совет ми е да го вадам,па затоа сакам да разменам искуства со некоја феминка која имала ваква мака и како поминала.
Tocno edna nedela od transfer ...nekako bavno ide vremevo a izgleda narednive denovi uste pobavno ke odat
се си наогам занимација ама сепак времето бавно минува...ама сепак труди се да синшто е можно позфатена..макар што не успева...јас според апликацијата требаше вчера да добијам,и фала му на бога не добив...и цел ден на гости не мислев на тоа но вечерта кога заспивам сонувам само тестови, бебиња , болници..форумот ми помага многу и чекам само некоја да пише успешна приказна...