И јас мислам дека нема штета од декортинот.Само битно е да не се прекине одеднаш,него постепено. Инаку сите др си имаат различна шема , но основата е таа ,да се намалуваат на 3 до 4 дена. Јас не правев ивф ,но еве ги пијам сега 5 дена 2*1, 4 дена 2*1/2 и 3 дена 2*1/4. Едит: Уште најмалку една недела имам до тест ама толку си мислам оти сум трудно,тоа е чудо. До сега пред сите неуспешни бремености на деколтето од лева страна ми излагаа 2 мозолчиња грозни,еве ги и сабајлево истите ама од десно се сега. Уффф какво убаво чувство имам. @kukla21 ти спиеш понекогаш,или веќе ти е време за ужинка
@Bubce38 станувам по неколку пати на мочкање и ако станам околу 6 не можам да презаспијам. Не се секирај, ќе си дремнам 2-3 пати во денот Башка ко на норма сум со јадењето. Чекам бар 7 да дојде и да шетнам до кујна
Се извинувам вака што те цитирам, но дали би можела да пиам 5 дена по едно после трансфер или се почнува после пункција. Бидејќи досега сите трансфери ми се на 5 ден
Не би знаела, ама мислам сите пиеме од ден на пункција. Мислам ден на трансфер е касно. Целта на декортинот е да го "падне" имунитетот и да организмот не делува кон ембрионите како да се страни тела. Ако пиеш по трансфер ќе нема кога да се постигне оваа функција. Не сум доктор. Вака размислувам по некоја "логика".
Сите кои сакате да коментирате за гинскологот од Скопје кој лажно водел бременост 9 месеци, може да пишувате во посебната тема за тоа. Еве линк: https://forum.femina.mk/threads/Црн...нтка-дека-е-бремена.27283/page-8#post-3344781
Браво! Само така, позитивно Јас полудувам, немам никакви симптоми освен симптоми за добивање циклус....ги има, па ги нема, и се така.
Ти и јас против сите. Победи нашата љубов,не ти беа важни моите години моето минато. Со душа го чекав вчерашниот ден да ти соопштам и на цел глас да викнам ДА УСПЕАВМЕ. Земајки го листот со резултат од бета 6.8ми се сруши целиот свет не знам ни како излегов од таму ни како дојдов дома. Ти реков остави ме гледаш дека не можам да ти родам дете, ке те усреки некоја друга,млад си сеуште,не си го уништивај животот со мене. Само ме гушна силно како никогаш до сега. После пет минути молчење ми кажа,никогаш нема да те оставам и знам дека еден ден ке успееме,сакам да си секогаш до мене што и да се случи. Ти си ми најбитна само тоа сакам да го знаеш. Не пуштив солза,нели јака жена сум, ама грутка во градите уште многу многу време ке стои,велат тоа душа боли е боли и тоа многу. Ако овој пост не е за тука,избришете го (како и многу мои други-постови што се избришани). Ве гушкам сите и се извинувам што на многу од вас вчера не одговорив во ПП. На сите кои чекаат им посакувам од се срце висока бета,а другите што поскоро да се преселат во труднички.
Знам дека ке помине и ова,и дека ке излезам многу многу појака. Ти благодарам дај Боже сите да успееме
Нема зборови со кои би те утешила. Знам,боли и тоа многу, пече,луте....Но, мораш да бидеш силна,и те како Господ за сите нас чува нешто добро. Ќе успееме сите еден ден
I jas taka imam menstrualni bolki pa nemam. A utre sum za test deneska mi e najteskiot den ne mozam da gi sredam mislite mnogu se plasam od negativen test
мила нема откажување. Особено штом имаш таков човек и поддршка покрај себе. Вашата љубов сигурно ќе биде наградена. Одмори се малку и препушти се на нешто што ти причинува задоволство. Ќе дојде и вашето време
Мила моја @Valentina888 ме потсети кога истото и јас му го кажав на мојот сопруг , а тогаш и тој се насмеа и ме прегрна и ми рече те сакам и ќе те сакам без оглед на се! Мораме да бидеме јаки и упорни за нив за нашите љубени,ќе дојде и нашето време на успех, времето кога ке станеме мајки а нашите љувени татковци.Одиме понатака додека не успееме ,ако не успеало ова ивф ке успее следното.Те