Најверојатно ќе ти прават проблем, односно нема да ти ги рефундираат бидејќи бараат да се примени во амбулантски услови заради бројот. А и матичниот како ќе ти даде потврда?! Он дава тврдејќи дека таму си ги примила, ако се дома ниту потврда од него не ти треба само извештај Да не ти прави матичниот проблем??
не е за клексани, ама мене ми рефундираа инекција примена во домашни услови, гинекологот издаде потврда дека е примена и дека дома сум ја примила. И јас исто мислев дека ќе прават проблеми па ја праќав мајка ми да прашува ( ова додека бев бремена и лежев) во фондот и рекле ако сака и сама нека ја стави не ни е битно нас тоа.
Општа матична или гинеколог.И некој ми кажуваше потписи на рецептата се ставало од тебе и од сестрата така?Или само извештај дека таму се примени
Рецепти не сум давала. Битен е извештајот и сметките. Така дадов минатипт пат и ми рефундираа без проблем. едит. Матичен гинеколог ми даде.
Здраво девојки дали некој може да ми каже дали скоро има купувано инекции за ИВФ во косово и од кога аптека дали можеби знаете.Благодарам однапред
Побарај ја аптеката на фб ја има Bernatore Rexall има и телефонски број. Јас им пишав порака ама уште не ми имаат вратено, прашував и за други лекарства. Штом ми вратат порака ќе ве известам. Урошевац ако можеш распрашај се и во Албанија ги имало.
Za refundiranje na kleksanite dali treba isklucivo izvestaj od transfuziolog ili moze i od maticen ginekolog?
Прочитав оти ти рефундирале и кога ти пишал во домашни услови примени.Кажи ми ова одкако ке ги примиш одиш кај матичниот за извештајот дека си примала,а предходно само рецепта што ти препиша така?Или се наеднаш и рецепта и извештај ти пиша. @irencule1980 прво кај трансфузиолог одиш и со неговиот извештај кај матичниот одиш за да ти препише.Мора и од трансфузиолог и тоа од државна не од приватните.
Kleksan primam od Januari.Nikakva potvrda ne sum podnesuvala,kaj primam so primam.Se bockam doma inace.Pa sekoj pat mi e odobreno
Нема откажување ке успееме сите еден ден.Не е лесно не велам не но исплачисе и сврти нов лист со глава високо крената и со позитивна мисла дека мора да успееш и така ќе биде верувај ми.Господ е голем на сите ќе ни ги ислуша молитвите и желбите.Сите ќе станеме мајки
Добив циклус .......и овој обид пропадна....не знам веќе кој е по ред Станува неиздржливо тешко!! Значи, утре нема правење тест. Дали е време да се размислува за донација? Дали некоја од вас ја зема предвид оваа опција?
Ако не утре да си прашам во фондот во мојот град оти како што гледам секаде различно е.Обично од трансфузиоловот извештајот обавезно го бараат.