Fala ti dusicke.... Abe jas denes dobiv, a tret den od ciklus mi se pagja vo petok na 1-vi Maj, a ne znam togas koj bi rabotel i koj bi me primil. Zato si pomisliv ako moze da ispitam barem utre na vtor den od ciklus FSH-to da vidime do kaj stignalo...
izvini za intimni prasanja, od koj grad si? Vo skopje na GAK mozes koga sakas da odis, rabotat i za praznik i vikend.
Epa problemot e sto ne sum od Sk. .. pa znam deka petok nema da ima ziv covek niz bolnica tuka. Ke ima sigurno dezuren laborant, no sigurno nema da ima nekoj koj sto ke moze da go izraboti FSH.
Da da, sega mi kazaa mila... Inaku sega srediv, ke mi zemat krv vo petok, ke ja zamrznat, pa posle vo ponedelnik ke ja obrabotat...
Се извинувам што се мешам, само за достинексот да се надоврзам.Јас го пиев поради покачен пролактин и најверојатно и првите недели од бременоста сум го пиела дури не знаев дека сум останала. Од кога направив тест не се напив повеќе, но ми беше во мисла и ја прашав докторката на приватно каде што бев (во Плодност). Таа ми кажа дека не значи дека достинексот се лоши во бременост, но во принцип повеќето доктори не ги даваат затоа што нема доволно испитувања направено за дејството врз плодот, за разлика од бромергонот кој е испитан и безбеден.
нема врска што е празник, и недела да е хормоните си се испитуваат точно тој ден што си треба, и мене така ми се пагало, па има секој ден човек што без проблем ке ти заврши работа, затоа според мене не прави на 2 ден, може да добиеш погрешен резултат
Devojki denes mi e 8mi den od transferot i imam menstualni bolki isti kako pred da dobijam ke poludam neznam sto da pravam a i sto bi mozela da napravam denes sum tolku razocarana...
Без нервози, тоа што имаш како менструални болки не мора да значи дека ќе добиеш дури може и да прокрвариш а да си бремена, почекај малку немој пред време да се нервираш! Симптомите за бременост и добивање некогаш се исти и кај мене беше така , затоа рилакс .... биди позитивна и немој да губиш надеж ти посакувам позитивен тест и висока бета
Zencinja, pisav i vo druga tema soodvetna za ova prasanje, no nikoj ne mi odgovara, pa ke ve zamolam ako mozi vie da mi odgovorite...Denes mi e 3 den od ciklus, no mnogu malku krvaram, skoro i da nema voopsto krv. Iskustvo nekoe ???
Ne beri gajle. Od forumov tuka zakluciv deka site sme so poremeteno krvarenje! dali vremeto, klimata toplo/ladno, ama ocigledno ima vlijanie
Lele kukle , abe jas se preplasiv...ova do sega nikogas ne mi se slucilo. Pa uste sabajleto se bockav za hormoni ovie sto treba da gi ispitam na 3 den od ciklus, a vloskata skoro cista...Si velam na koj tret den od ciklus ke ispituvaat, koga nemam krvarenje.. Koj znae sega kakvi ke ispadnat rezultatite