Прашува дали да се радува?! Душо не да се радуваш туку да скокаш од радост. Честитки трудно си со лесно да си ја износиш целата бременост
@@malena@ да се радуваш честитки, со лесно И јас не би повторувала бетата супер си е, само стресови си правите! ^^ околу рецептите што ги постираше @stevemila порано ги бараа во фондот, но последниве 2год не, само потврда плус од матичниот!
Mene mi baraat.Ako ne baraat i ne trebalo da nosam nemase da me vrakaat za eden broj zgresen.Plus ne podnesov ednas.Od januari primam.I maticnio gi pisuva.Ke mi kazel deka ne treba.Neznam navistina ko so pisaa pogore izgleda vo site gradovi razlicno mada jas ne bi se soglasila
@malena@ честитки и од мене. За другите мене ми рефундрираа и фраксипарин и клексани. Клексан примав во бременост, афраксипарин после породување. И за двете постапката за рефундиарње е иста со тоа што фраксипаринот е поефтин за купување.
Со што не би се согласила? Јас кажав дека рецепти ниту ми барале, ниту сум носела, а парите си ги добив без никаков проблем. Што интерес имаме да лажеме? Во врска со тоа кои документи се потребни, јасно е напишано на барањето кое го пополнуваме. Рецепти никаде не пишува на тоа.
Ne se soglasuvam deka vo sekoj grad e razlicno.Ne mislev deka ne se soglasuvam vo vrska so receptite.Sinoka pisevme neznam so koja clenka bese i kazav moe iskustvo a taa kaza ke prasa vo fond mozebi bilo razlicno od grad vo grad.Zakonot si e zakon za cela drzava.Pa ne lazam ni jas eve vi slikav.Mene nikoj do sega ne mi kazal deka ne treba recepti.Zosto togas tie od fond ne mi gi vratile ili da mi kazat deka ne treba toa.Jas ne popolnuvam nikakvi dokumenti.Gi podavam pogore spomenatite a tamu popolnuvaat se so treba
Како не пополнуваш, постои посебен образец, барање за тоа? Се подаваат 2 обрасци, еден за нив, еден со печат дека ти е поднесено барањето ти враќаат тебе. http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/2.3_obrazec_R2.pdf
Фала на сите за честитките, дај боже сите да станеме мамички еден ден. Какво чувство било ова кога се јави сестрата да ми кажи почнав џела да се тресам солзи да ми течат, мажот ми ме гледа и плаче... Дури мислам дека премногу се возбудив. Фала на сите за поддршката