А зошто не отидеш таму за да се видиш со докторот? Душичке, не се мачи непотребно со мисли....пак јави се Можеш и во Систина...поскапо е да (5200 ден), но услугата и апаратурата се неспоредливо подобри од кај Толовски. Каде и да се решиш, ти препорачувам 40-тина минути пред снимањето да се напиеш ибупрофен и супер ќе поминеш, со минимална болка (што не е ни баш некоја болка).
Zenichki edno prasanje... Poleka poleka se spremam da podnesuvam dolumenti za vaucher. Me interesira mikrobiloski brisevi osven na mikrobiologija vo drzavna, kade moze na drugo mesto da napravam (ne na privatno) Chestitki do novite trudnici. P.s i ja ne komentiram chesto, ama chitam sekoj den
Jas sekogas si gi nosam vo institut za javno zdravje vo drzavna normalno koga gi ima site reagensi a koga gi nema ako ne mi se ceka vo histolab deka mi e blisku i za nekolku dena se gotovi...
Јас кога завршив со трансферот од докторот добив упатства дека после 14 дена да направам бета, и ако е негативна сепак да продолжам со терапијата додека не добијам циклус, а задолжително да се направи проверка на бета бидејки ао е негативна кетребало да се приложи како документ ако поднесуваш за второ ин витро...
Fala od srce na site gospod da mu pomogni. Jas koga podnesuvav za 2ro ivf ne podnesov dokumenti od beta. Samo dokumentot od transfer
Procitav nekade deka gi nemale site reagensi, a ja sakam site odednas da gi napravam(koga veke me brkaat de ) kolku e vo histolab.I dali znae nekoj na institut i na mikroboillogija dali e potrebano prethodni zakazuvanje????
Ти треба само упат т.е. денот кога матичната ќе ти земе брис ќе ти даде и упат и ги носиш во институт за јавно здравје. Претходната недела немаше за хламидија.
Za upat znam, ama edno vreme bese so zakazuvanja, pa smenija i sega neznam kako e zatoa prasuvam. Posleden pat pravev lani koga gi spremav dokumentite za vaucherot.....
Не се закажува на микро. Тоа еден краток период беше така, ама бидејќи никој не крева таму на телефон изгледа се сменило. Сега скоро носев и немав закажано, никој не ми направи никаков проблем. Слободно оди си така.
@Valentina888 и јас како и другите ќе ти речам да се обидеш да го добиеш докторот директно. Јас еднаш ги барав тие од сметковоство или како и да им се вика таа служба, каде што се наплаќа, да ми кажат некои цени, и ми рекоа ќе ти се јават за пола саат, и никогаш не ми се јавија После си отидов таму и си прашав тоа што ме интересираше... така што не се нервирај за вакви работи. Знам дека ти е тешко... неколку пати сум го поминала ова, ама болката поминува, исплачи се, биди тажна, треска,ј викај...олесни си ја душата А после тоа со нови сили и полна со вервба ќе успееш. Занм дека е полесно да се каже сето ова одколку да се направи... Тука сме ние да те ислушаме и помогнеме колку што можеме
Резултат од бета не се приложува во документите што ги бараат од фондот,требаат само извештаите од пункција и трансвер.Барем мене така ми кажаа, сега брзо, зашто и јас прашував, бидејќи немав трансвер,немам документ. Ми кажаа само извештај од пункција
Vo institut za mikrobiologija gi ima site reagensi ovaa nedela bev tamu. Upat ke ti dade maticnata bez zakazuvanje
Zdravo feminki jas sum nova vo forumov citam sekoj den sakav da kazam deka pocnav so postapka za ifv so fondot pocnav so kontracepcija Sega veke primam suprefact I fostimon inace ima 10 dena sto primam Im posakuvam mnogu sreka na novite trudnicki daj boze I nie naskoro so visoka Beta