Јас би ги замрзнала ако се со добар квалитет. Малку се оплодиле, што вика докторот? А пак многу ти извадиле, машала цел табла?! Која терапија ја примаше баш же занима. Уживај следуваат убави денови. Се повеќе читам дека не препорачуваат лежење во странство, тебе што те советуваа?!
Finansiski ako ste spremni moj sovet e da si gi zamrznite i ako vi kazuvaat deka se so dobar kvalitet.Toa e nesto najubavo. So lesno da ti pominat ovie 2 nedeli i navivam za visoka beta
Мила, доколку се добри ембриончињата и си финансиски моќна ич не му ја мисли, замрзнете си,за понатаму да си имате и за второ детенце. Со лесно да ти поминат овие 2 недели и да на израдуваш со висока бета
Јас да сум на твое место би ги замрзнала.Секако ако имаш финансиска можност мој совет е да ги замезнеш.Но прад се ти посакувам висока бета .
Жени имам мн.слабо железо т.е под нормала ми е исто и MCV, MCH скоро секогаш под нормала ми биле, но сега посебно ме секираат ради постапкава со ин витро, дали некоја се соочува со истово и ако знае да ми помогне некако нека ми пише, мн се секирам да не не успеам ради овие вредности што ми се ниски.. секоја помош и искуство ми е добредојдено! Што мислите би влијаело ли ова на успешноста?
И мене железото ми беше паднато пред постапка(а и претходно) и беше успешно. Во тек на бременост исто, пиев тотхема секој ден, малку се покачи ама пак под нормални вредности. Така да не се секирај и земи суплименти. Јас едно ембрионче имав и сепак го замрзнав. Моја препорака е ако имате можност да замрзнете. Има многу позитивни искуства со.ваков трансфер.
Мене секогаш ме болеле, без разлика дали резултатот е позитивен или негативен.Дури и од кога ја прекинав терапијата,ми беа подуени и ме болеа, се дури на добив.Ти немаш никакви симптоми? Јас би ти препорачала да јадеш многу цвекло, спанаќ,јајца,телешко месо, јаготки.А во меѓувреме добро би било да го информираш докторот за твојата состојба и доколку треба ќе ти даде и дополнителна терапија со таблети( за да се покачи железото).Со среќа
До сабајлево немав ништо, како да ги немам, па си реков да не очекувам да имам нешто што не треба да имам. Утрово почнаа да ме болат од страните и одоздола Не ми се зголемени и тврди, а брадавиците не ме болат.
Семе oд кoпривa мнoгу пoмaгa зa железoт.Нaутрo пред дoручек чaј oд семе a пред ручек 1 лaжицa семе и мед мешaнo.
Ajde so lesno I za dve nedela da se pofali so visoka beta. Јас долги години се борам со овој проблем но ништо не ми помага да го одржи во нормала. Пробај со спирулина ефикасна е. Инаку и тотемата е добра но кога ја пијам се покачува по време пак си опаѓа. Сепак консултирај се со докторот мислам нема влијание на постапката.
Пред 5 месеци мене ми беше катастрофа (7), му кажав на докторот пошто бев пред постапка рече нема гајле. Матичната ми препиша Тотхема една доза испив. Сега мерев пред 2 дена ми беше 20. Можда влијае тоа што јадам зелени салати. спанаќ, земав и семе од коприва во мед.. или од психата нешто Земи ако сакаш една доза Тотхема нека ти препишат, го крева брзо
@kukla21 Ти кажуваше за микробиолошки брисеви во 8ми Септември, или нешто сум ги помешала работите.... Ајде знам дека ги оправаш сите овде, чекам и мене да ме оправиш