Се боцнав во нога клексан и мн помалку боли.Вајда смеам и таму.Гледав на јутуб,може и нога освен раце и стомак.Овие со федерчево нема друга опција освен под прав агол да ги пуштам,оти смета шприцот мн е широк па ми испаднаа модрици на стомаков .
Честитки!!! Имај си лесна бременост. Не е многу, таман си е. Уживај Јас боцкам и раце и нозе боли... некогаш повеќе некогаш помалку...Модрици има... овој пат се околу 2см во дијаметар, минатите пати ми беа од 5 до 8см. Така што сеа се значително помали се тешам.
Zdarvo feminki denes bev na kotrola sve ok odi bas kako sto treba uste utre inekcii I zdravje Petok punkcija mn sum srekna I sakav da podelam I so vas daj boze site so visoka Beta
Cestitki.Ubavo mu trgna na Trajkovski.Ajde se taka pozitivni rezultati da ima.Jas imav beta hcg na 14 den 1500 skoro.Edno bebe nosam
Не се нервирај, биди среќна што се откриле. Јас не ни знаев дека ги имам и завршив со вонматерична. Се решава многу брзо, без паника, ќе си средиш без проблем. Не е ништо страшно хистероскопијата.
Зарем од анестезија се плашите Ајде без гајле, ќе поминит ќе заминит. Помислата за што ќе ја правите нека ве води, нека ви дава сила,тогаш и се ќе е полесно. Хистероскопијата веќе е рутинска постапка
Иста бев и јас пред првата хистеролапараскопија сеплашев од анестезијата. Не е страшно верувај, ја имам 3 пати правено....
Те молам, објасни ми го чувството кога ја ставаат анестезијата. Ти доаѓа сон или? За колку време делува?
Го знаеш полот на бебето? или рано е? Извини што прашувам, ама ме интересира дали е вистина тоа дека висока бета е женско бебе? Секако не мора да одговориш на ова мое прашање, бидејќи е само љубопитност, ништо друго. Страв и јас имав од анестезија и различно ми беше секогаш. За успивање ќе те боцнат во вена со нешто и тоа ќе те „дамлоса“ ама нема да те успие, како во некој транс ... ко да лебдиш... ова обично е кратко додека да дојде докторот, штом ќе дојде ќе ти стават во канилата некоја друга течност и ќе ти кажат дека ќе заспиеш... таа течност пече во рака, ама е кратко околу 5-10 секунди бидејќи ќе заспиеш. Вака е најчесто. не е страшно, убаво е ...опушта... Будењето некогаш знае да биде така малку...чудно. На некои интервенции стават нешто во грло, верајотно ако планираат да трае подолго, па после те боли грло кога ќе се разбудиш, може да ти е ладно, може да ти се врти, да чувствуваш жед. Во систина на едно будење осетив дека ми ставиле нешто ко џиновски фен под покривката, да ме грее, ја се тресев од ладно... ама брзо поминува. Ќе бидеш прклучена на апарат на прстот што ти мери нешто, срце и притисок, кога ќе се стабилизираш, ќе ти извадат све. Вода нема да ти дадат едно 2 саати Јас на првата лапароскопија со хистероскопија, од кога се освестив и од кога пиев вода се истурив од повраќање. На втората хистероскопија освен тоа ладното ништо друго не ми беше. Анестезијата за пункција е малку по кратка, и многу по брзо се будиш и по лесно... Пва е моето искуство
Ти ставаат инфузија, па ти пуштаат анестезија,обично те прашуваат некои обични прашања, додека одговориш пагаш во транс. Ја имам до сега 4анестезии, сум немала потешкотии освен што ми било премногу ладно..... Ако те интересира било што слободно прашај....
Женски денес ги земaв резултaтите oд вaгинaлен брис и зa гaрднерелa е пoзитивнo.Ќе требa ли дa a излечaм пред ивф или не прaве прoблем?Кaј дoктoрoт сите резултaти ќе ги нoсaм пoсле хистерoскoпијa,крaјoт нa мaј.Се изнервирaв вo јaнуaри немaв ништo сегa бaш нaјди дa се пoјaве. @facule честитки имaј си леснa бременoст...
Vo vtornikot brv na skrining.Maloto mnogu mrdase pa ne se gledase ubavo,ama dr kaza mu lici na devojce.Ke vidime sledno eho
два пати примив целосна и два пати различно. кога правев хистероскопија пред 3 години леле кој страв беше тоа на закажана операција сабајлето плачам ке откажувам, од ништо не се плашев ко од анестезијата, цело време бев со канила во раката, кога ја пуштија анестезијата ми дојде наеднаш ладно на раката , и почна да ми се спие, ко зашеметена бев толку беше, следно се разбудив на интензивна. вториот пат имав полајт анестезија ко што ми кажаа, ама не знам што ми ставија почнав ко тешко да дишам, така чудно се осекав,ко да лебдам, му реков на анестезиологот дека не можам да дишам и веке не се секавам на ништо. Со лесно нека ти е не се плаши ич, хистероскопијата е навистина рутинска интервенција вечерта ке си дома и ко ништо да не било. Ден ипол после операцијата шетав низ град ,а три дена после неа на свадба бев