Zarem moze da vidat nesto togas? Jas sum utre na prv skrining, moze ke prognozira nesto doktorkata, ke vidam
Taka mi kaza dr.Dodusa mene ne mi e bitno i ne prasav.No na maz mi vnukickata bese so nas pa si prasa.Bebusot ringispil si pravese
Бравооооооо ЧЕСТИТКИИИИ имај си убава лесна школска бременост.Супер е бетата две срценца ќе чукаат во тебе.УБАВИНИИИ
Фала ти душо за објаснувањето... не ми изгледа баш едноставно хахаха.... За колку време се будиш откако ќе завршат со анестезија? Офф бее....маки наши Прават претходно проверка на срце, бели дробови? Прашуваат за алергии?
И мене ми се цел живот под граница тие ама не ми рекле дека може да влијае. Јас имам едно мислење не знам колку е точно ама јас со железо секогаш сум пиела и фолна за да се врзело демек, сега излезе дека поради мутации ми треба метилирана фолна па баш чекам резултати од систематски да видам колку ќе бидат овие бидејќи сега пијам метилирана па можда железово подобро се врзува што знам....а може глупости истрескав сега Честитки на новите трудници!!! Со лесно бременостите
Девојки после позитивна бета како функционирате? Јас уште лежам најчесто не одам на работа оти работа ѕа ми е со стоење, некако ми е страв нормално да се шетам да не се случи нешто . Уште немам појдено кај др. Ми закажа за вторник од кога ке видам на ехо мидлам дека ке се опуштам.
баш те мислев како си, и сакав да ти пишам дали имаш знаци некој дека во исто време имавме поз бета...јас сум во петок на прв преглед и само мислам дали ке видиме нешто..исто и јас си отворив болдување и гледам повеке да одмарам и лежам, но и се движам по малку ...еднаш дневно на кафе и пола саат прошетка...и мене ми е страв и неможам д сеопуштам се додек докторот не ми каже дека е во ред...од знаци имам затнат нос, и непцата ми се бели како воспалени, подуен стомак со чувство дека во секој момент ке ми дојде, и помалко болни гради и изразено брадавици...ти како си...
И јас бев како тебе, додека не отидов на прво ехо, лежев, одмарав. Кога ми кажа докторот дека се е како што треба почнав да функционирам најнормално. Ако ти е полесно,одмори до ехото, види што ќе каже докторот, па потоа прави како што ти е убаво на душичката
Jas si odmarav i po pozitiven test skoro 3 nedeli iskacav do prodavnica vikend na kafence do kaj moite si odev no ne pesacev samo od kola do mestoto i nazad...Ne lezev po cel den polulegnata mi bese najubavo i uste taka si funkcioniram.Po 3 nedeli bev na exo i eve sega isto na izvestajot mi pisa Dr.miruvanje i boleduvanje...ne e ubavo da se zakotvis za krevet no ubavo e da si odmaras no i da prosetuvas se razbira.Ima mnogu zeni sto odat i na rab.so plus decinja doma taka da samo Gospod da ne cuva nas i bebinjata i site ke uspeeme
@Nadja_22 јас правев во систина и тука на мое барање ми направија алерго тест на анестетици и ехо на срце, инаку по протокол не прават. Некако посмирена бев кога видов дека не сум алергична на ниеден анестетик. каде ке правиш ти? знам што конкретно ти е страв од анестезијата истиот страв го имав и јас, ми се смееја сестрите тогаш и ми вика анестезиологот тоа не се има случено ниту ке се случи, ниту пак ке дозволиме да се случи. без грижи се ке помине, а потоа кога ке станеш мама се ке заборавиш, го гледам син ми и се ми е заборавено и се присекам на тие денови ко на денови кои воделе до моето бебе
За брзо, некогаш се будиш во кревет, некогаш во сала. Зависи... ама брзо е од кога ќе заврши интервенцијата. Ама секако не си сама кога се будиш има некој до тебе не се секирај
И мене ми смееја кога им реков дека сакам да направам ехо на срце. Алерготестови се добра идеја. И тоа ќе побарам, па тие нека се смеат колку сакаат