Направи си алерго,јас исто на моја иницијатива правев во систина пред првата хистеролапароскопија,и излегов алергична на есмерон и тримадол.Ми рекоа во систона секако не користеле есмерон во анестезијата,ама еве во чаир сега кога правев,целосната им беше баш со таа состојка,па бев со спинална,макар што таму практикуваат спинална,сепак добро е да се знае.
Што поопуштено и понормално тоа подобро според мене. Трудна си не си болна. Движењето помага во циркулација. Ако нема индикација од лекар дека треба да си седиш дома и да мируваш нема причина да не се вратиш на нормален живот. Секако без кревање, трчање и слични работи и генерално со повеќе одмор ама радувај се и функционирај нормално. Јас од 5 ден после трансфер тргнав на работа и ниту еден ден после тоа не зедов боледување. На работа одев до 25 Декември се породив на 5 Јануари. Ќе одев до краја ама цела фирма не работеше во периодот од Католички до наш Божиќ. Со лесно да си ја износиш бременоста и ич да немаш индикации за лежење и одмарање.
Кај мене пак др. Илиевски од Чаир и анестезиологот ,не сакааа да слушнат да правам хистеро без направено ехо на срце и ренген на плуча.Алерго веќе си имав од предходно. Со спинална бев. Супер поминав ,ама стравот и "филмовите" што си ги правев после операцијата дали ќе проодам не би сакала да ги поминам ни во следните три животи . @Nadja_22 понудата (знаеш за што) уште важи.
Без ништо кукле ,така, ќе се "напнам" и ќе излезе ваљда. Ама ме замисли сега искрено,таман со ова ќе се нервирам сега дека ми стаса вештерката,па да не се нервирам од неа,ќе си правам филм како би раѓала.ништо од на мм интиуцијата. Следен месец не ми бегаат боцки. Уф
За алерго зборувам,а екг на срце ми бараа,не ехо на сеце.Ренген на плука не ми побара,незнам за што им е тоа.Инаку и јас се плашев од тоа дали ке проодам
И екг си имав,да ,ама и ехо на срце правев. Не разбрав баз зошто и тоа, па и ренген на плуча. Можда дека јас имам ХОББ .
HSG со ренген, плуќа со ренген.....некако многу ренген му доаѓа. Не мислите дека тоа е многу зрачење? Со која цел се снимаат бели дробови пред анестезија? Поврзано ли е со дишењето? Каде правеше алерго? (извини ако си пишала, а јас сум пропуштила да прочитам ). Препорака каде прават алерго тест со картонче?
Kukla21 mi kaza za endrometrium da jadam cveklo I ananas,pa sakav da te prasam po kolku na den treba da jadam I cvekloto moze salata so sol,ocet I zejtin ili
Za zelezo jadete sekoj den po 10 zrna aronija toa pomaga i med so seme od kopriva na mene toa naj mi pomogna
Пред. После не треба, посебно не тоа тврдото во средина. Тоа тврдото е убаво за ендометриумот - така сум читала.
Авокадо секако си јадам и онака,мн ми е убаво со варен компир,сирење и зачун за салата од вагета.Исто и со ајсберг и балсамико и зачин.
Авокадото се јаде пред трансфер. Добро е за ј.клетките за квалитет после тоа нема ефект - после трансфер извадени се
Јас го јадев чисто само авокадо и лимон без додатоци Јас прочиатв после трансфер наводно помагало за да се прицврстат оплодените во матката ...пред трансфер не го јадев