Не душо, не би требало да е од ананасот. Тој се препорачува пред, а особено после трансфер поради бромелин, ензим кој се наоѓа во тврдиот дел на ананасот, за подобрување на циркулацијата.
Сигурно постојат поделени мислења (прати ми некој линк те молам, да не бидам сега во дилема ). Но, на крај главната улога ја има квалитетот на јајце клетката.
Јас колку што знам авокадо е добро во било кој дел од циклус а ананас само пред овулација зашто предизвикувал грчење на матката. Ама за било што да а се случи треба дасе изеде веројатно огромно количество. Инаку јас авокадо обожавам како гвакамоле. Зрело авокадо (значи меко) се бленда или во сецко се свата со домат, малку кромид, малку лук и сок од зелен лимон или обичен ако немате зелен. Супер озвежително е.
Искрено, мислам дека во мали количини ниедно овошје или зеленчук само по себе не може ниту голема беља, ниту многу корист да направи.
Jа имам 2 вонматерични бремености, со ниедна не осетив никакви болки. Немав ни никакви симпотоми..... Така да не барај симптоми, уживај........
Фала, и јас имав еден вонматеричен бременост, бев нормално бремена а Хсг ми го преместиа бебето во систина и од тогаш никако веке 5 години не можам да останам трудна, со све пробам никако не бидува.
Како бе така може имаш пишувано, кој ден од менструацијата ти го правеа Хсг -то, претпоставувам не си знаела дека си бремена.....
Не ги сакам систина ама тие не се виновни за преместувањето на ембрионот. Не гледам вина во нив. Си знаела дека ќе се зрачиш и дека треба да одиш на ХСГ, и требало да се чуваш.
Здраво,јас не сум купила од ниедна инекција ,но прасував и ги има во пристина и една апотека во феризај.Види писував некаде Барнаторе виси писува на фб ке ги најдес.написи им англиски ке те разберат сигурно.и јас сакам да ги земам од таму ама многу казуваат дека не биле оргинал.Бас би сакала некоја Феминка ако ги има земено од друго место надвор од Македонија да написе искуство.
Да си го споделам денешното искуство. Бев во њу борн денес, го одбрав Владимир ,следниот месец правиме ивф,највероватно краток протокол. Денес на 3-ти ден ме прегледа сум имала дури 4 антрални ф, од кои два по 13,5 мм. Му се запнав да направиме инсеминација следната недела. И тој мисли дека може да направиме,ама без никакви стимулации. Инаку воодушевена сум и од него и од Татјана. Неа ја запознав сега.Попозитивни луѓе ,нема!! Со душа чекам да дојде среда. ДХЕА има во Грција?!
Јас при сите три ектопични бремености имав страшни болки. На третата веќе и без тест и без проверка на бета "знаев" дека пак е вонматерично. Тие болки се сосема различни од јаки менструални болки.Не поминуваа ни со дорета (трамадол). Е толку беа јаки првиот пат. Барем кај мене беше така. Така да не верувам дека дека кај тебе е тоа. Гали мешко и мисли на убави работи А кај нас баш нигде нема? Нема ли нешто друго што содржи дхеа
Kukla21 mnogu ti blagodaram,jas resiv da jadam po pola kilo cveklo salata I ananas na den,neznam dali e podobro cvekloto kako salata ili kako sok?a ananasot toa tvrdoto na sredina treba da go jadam ili ne?i se nadevam ke uspeam da go podobram endrometriumot inaku jas se uste sobiram dokumenti za vaucer
Devojki pak jas,mi se pojavi temperatura,veke dva dena samo preku nok imam,da ne e.povrzano nesto so clexanot ili.aspirinot,odnosno so.cirkulacijata??
Освен ДХЕА друго нешто ти кажа да пиеш мислам некои витамини. По колку таблети треба да пиеш ДХЕА и од колку мг.