Јас веќе втор месец пијам мака, q10 , бетаимуне и некои германски витамини . Затоа само дхеа ми препорача.2*1 од 25 мг. Ама уште сум во мисла дали да земам. Нешто мм се натега, не сака баш да ги пијам. Ќе доразмислиме . И за исхраната ми потенцира попротеинска да биде. Аааа и ми рече со рибата да поднамалам. Пошто јас скоро секој ден риба јадам.. Ништо повеќе од 2 пати неделно ми кажа. Јајца и месо скоро да ич не јадам, ама еве ќе мора да почнам
Не , не да не јадам риба. Ама не секој ден . Јас буквално 25 дена месечно јадам пржен крап,сом или црвеноперка. Многу било тоа. Мм се израдува , преку глава му е дојдена
Баш ќе го прашам во вторник да ми појасни. Многу бев возбудена дур бев таму, не ми ни текна да прашам зошто. А обично гњаватор сум
ДХЕА обавезно....убаво ти казал д-р. Јас 3 месеци пиев, вредеше. Под итно набави ги и почнувај. Јас од Косово од Урошевац ги купив. Ги има скоро во секоја аптека, околу 17,5 евра беа.
Ќе ги пијам, одлучив.Ќе тркнам сега до Поликастро,ако ги нема ќе ги земам тие од фб шо ги продаваат од 50 мг. Може од тие по пола да пијам 2 пати?!
Од кои и да земиш, битно да пиеш. Инаку за вистински резултат треба барем 3 месеци да се пие. Но ти ке се спремиш и за 1 месец со бебенце/ца во мешето
Имаше нешто нус појави од дхеа-та?! Мм се плаши да не ми влијаат не нервниот систем,на психа. Дека јас сум поприлично нервозна на и многу темпераментна особа. А и бааѓи сум влакнеста,мада за оваа нус појава па и не се секирам. Се за дечиња
Убаво кажа, се за дечиња. Нус појави посебно и не забележав. Кога понервозна, кога не, како и секогаш, некоја бубуличка, малку зголемена влакнетост. Но ова се за 3 месеци, не од 1 месец. И пак ќе кажам ништо забележително, дека знаев што ме очекува-затоа следев. Кога ќе ги прекинеш во време на протоколот и потоа се се нормализира. А има ли поголема нервоза од очекувањето на бременоста, сега, после, кога ќе биде и тн.? Нема, затоа мила ич не му ја мисли за дхеа, само ќе ти користат за да се смириш понатаму.
Затоа што е богата со АД витамини, кои во поголеми количини можат да делуваат токсично на меките ткива. Тука е и живата како причина. И во бременоста се избегнува првите 3 месеци, особено морска. Потоа се препорачуваат сардини, поради омегата. Мене вака ми кажа гинекологот во подготовка за бременост.
Не душо не знаев дека сум бремена затоа што добив циклус редовно, имам пишено за ова, на 8 10 ден од циклус правев хсг
Вчера на предавање во систина, баш морска риба ни препорачаа да јадеме. да избегаваме риба одгледувана во рибници. Баш заради вит Д.
Можеби за тебе не се виновни ама за мене да, не знаев дека ке правам хсг затоа не се чував, најпрво крива ми е матичната затоа што заборави да ме прегледа и ако знае дека жена може да биде трудна и ако има циклус, после е крива систина затоа што 3 пати прашавме дали треба контрола или нешто пред постапката ми кажа нипто не треба, после е крив тој Бобан затоа што кога почна со постапката примети и застана и кога излезе надвор му кажа на маж ми ако дојде до ивф дојди кај мене, наместо да биде фер и да каже дека ја утнавме работата жена ти била бремена веке. Е за мене се криви зошто 5 години по болници ми се уништи животот. Господ на никој да не и го даде ова што ми се случи мене. Фала многу за одговорот, имам болки како да ме боли јајникот не се како менструални болки некогаш и ногата не можам да ја мрдам. Па ке видиме. Поздрав
Нели ХСГ се прави на 9-11 ден од циклус. Со тоа шансите за бременост не постојат. Кој е тој Бобан што прави ИВФ во систина?
Да душо во 9 ден направев хсг ама јас сум била бремена 6 недели, бремена ама имам добиено циклус редовно, не знам баш точно како се вика помина 5 години од тогаш веке имам заборавено. И Таше не веруваше дека од Хсг ми е ама кога ги виде снимките од Хсг како е преместено бебето остана без збор. Ме оперира Јегени во Чаир и знаеш како ми кажа ако не грешиме ние докторите кои ке греши и толку.
@NNA во медицина убаво викаат 2+2 не се 4. Штом доктори ти кажале, сигурно е така, нема што да се каже. Ама како имплантиран ембрион се преместил и пак се имплантирал на друго место, ми е чудно. Не сум доктор, само размислувам на глас.
Епа тоа не знам. Господ тоа го знае. И јас размислев за тоа ама не знам 3 доктори ми потврдеа дека од хсг ми било целиот проблем
Хахаха... е ова не сум го чула до сега.... каква штета има ако се јаде риба од рибник? Морската риба е богата со омега-3-масни киселини, но не заборавајте дека има и метилирана жива, токсична компонента која често се заборава да се спомене. Порано, кога медицината и нутриционизмот не биле развиени, жените толку многу внимавале на храната? И пак биле бремени и си ја износувале бременоста.... така што, јадете тоа што ви е убаво и што ви одговара на организмот Точно, витамините А и Д не се растворливи во вода и ако се внесуваат во поголеми количини, се наталажуваат и може да нарушат некои функции на органите, така што со овие витамини мора внимателно.