Има штос и која риба да се јаде. Што помала во раст - тоа подобро. Никако туна на пример, затоа што ги собира токсините во подолг временски период. Орада на пример, мало рипче е добар избор. Разчилна е исхраната во рибник и во природна средина. Лосос на пример да не земаме од фарма, туку див лосос, а тој многу тешко се наоѓа. Ова и од мм го знам, ние исклучиво бараме див лосос кога купуваме. Едит. вит Д мислам тешко да надминеме дозволени количини за да стане критично, а за вит А зависи во која форма се внесува.
Месото е помалку црвено и се наоѓа да. Поретко, ама има. Во тафталиџе на автобуската кај СП има една месара, често има див лосос. Сме наоѓале и во Веро, ама не во делот за свежа риба, туку замрзната.
Еве кај мене на пример, вит. Д ги надмина дозволените количини, па ги прекинав суплементите. Сега треба повторно да го проверам. За вит. А немам информација дали се испитува кај нас. Добро е и тој да се регулира. Се што е претерано, не чини, колку и да е корисно.
Секако, и најздравото кога е премногу има контра ефект. Од се треба да се јаде, умерено. Колку ти беше вит Д? Мене последно (ако убаво се сеќавам) ми беше скоро 40, па докторот ми кажа ич да не берам гајле, поарно повисоко, отколку да го нема. И сеуште пијам вит Д.
Хмм.... не го проверив . И јас ги пиев тие од 1000 IU, па сменив со 4000IU. Ќе проверам деновиве колку е, па ќе се види дали да земам повторно или не.
Зошто така читав на интернет, дека таа доза се препорачува за ниско amh, а беше и зима, немаше изложување на сонце тој период, па тоа беше втората причина.
Штом ти ги дал др Владимир,значи треба.Оти он баш викаше ако не мора,да не се пијат тие туку така.Не е поборник на клукање со апчиња,ама штом ти ги дал,значи верува оти имаш потреба и ке ти помогнат.
Овие секојдневни измени на ставови ќе ми ги докрајчат нервите На кој како ќе му текне да истражува- така ќе поставува забрани и дозволи. Од овие причини јас јадев се
Utre punkcija mn sum srekna neznam kako da vi opisam inace sakav sa prasam ke me fati sabota I nedela dali rabotat tie vo sistina za ponedelnik transfer da ima?? Sigurno ima nekoj sto znae
Мене не ми рекоа вит д да пијам а и одамна не сум го проверика.Незнам дали на своја рака да го пијам?
Веројатно е Бобан Сарџовски друг со тоа име незнам од таму, јас Хсг имам правено кај него, а на мои блиски им ги водел бременостите сите беа задоволни, што се случило за да се згреши кај неа којзнае јас и ја посакувам сета среќа да успее...инаку тој не е ин витро доктор
@Sara mila ајде со среќа, да извадат што повеќе о поквалитетни јк, да се оплодат што повеќе и да си седат кај мама во меше, цели 9 месеци