Да ова е процедурата и со помош на стимулација се добива поголем бр на јк и поквалитетни јк.Меѓутоа ако фсх е поголем од 21 не се прави бидејки не ке имало ефект. На мај сум кај др Димитров на консултација па ке видам што ке ми каже. Ги има повеќе начини во ре медика постапката што се прави таму чини околи 1000е. Читав на интернет дека во грција на жена која веке 5год била во менопауза успеале да ги вратат во функција јајниците и добила 3јк и постигната е бременост. Постои со плазма но и со матични клетки. Со матични клетки секако има поголем успех за разлика до плазма.
Имам во систина правено по краток протокол,и разликата беше во тоа што предходно не примаш супрефакт,туку одма на трет ден од циклус одприлика почнуваш со стимулации.Тоа ке му дојде како на природно модифициран циклус.
За 50 годишната жена сеуште нема потврда дека е бремена. Досега само собираат ј. клетки, ги оплодуваат и ги чуваат....барем тоа сум го прочитала. Мал број жени се опфатени во таа прелиминарна студија (60тина) и треба уште да се истражува. Постапката е надежна и дај боже да има успех, колку и да чини. Во Ремедика почнаа да прават? Од тоа што пишува во неколкуте статии, треба време за да почнат тромбоцитите да делуваат на јајниците, 1,2 до 3 месеци за да се добијат квалитетни ј.клетки. Потоа се продолжува, или на природен начин или со стимулации, зависно како ќе процени докторот.
Оваа жена била на возраст од 45години Ќil.rtl.hr/zdravlje/1956213/znanstvenici-vratili-vrijeme-zena-koja-je-pet-godina-bila-u-menopauzi-ceka-prvo-dijete/ Значи како што и претпоставував не е иста процедурата со њуборн.Ти благодарам за информацијава.Нестрплива сум до 8мај да одам на консултација.Едвај чекам,ова ми е можност да си имам мое биолошко дете.Барем се надевам .
Pa sega pocnuva ama ne vo kapki poveke. I pisav na dr. Na viber ne mi vrati ne znam dali da i zvonam a i so ako e gotovo toa e. Mnogu mi e tesko pretesko. Maticnata mi rece pkus krinon gel da zemam deka mozi od vgnezduvanje da e ama jas mislam ne
Јас те разбирам дека е тешко и жал ми е што морало така да биде, но поентата ми беше да не се фокусираш на тој кобен ден туку на иднината што ти престои каде секако ќе бидеш мајка. @facule грешка на работа е грешка на работа без разлика дали си задолжен да правиш хсг или да внесуваш фактури
Ахаа...друга е да. Податоците викаат 70% позитивен резултат....ова ни е голема можност Со нетрпение чекам
Само едно ќе ти кажам. Немој да се откажуваш пред време. Некаде 6+ мене ми се случи одеднаш да ми се излие крв(претходно цела недела имав кафен исцедок.). Завршив директ на ГАК на дежурен, каде наместо најлошото ние го видовме најубавото, срцебиење на бебуш. Барај си ја докторката, ама и оди директ некаде на дежурен да те видат, ако треба да те појачаат со терапија и строго мирување.
Краток протокол значи дека се почнува со стимулација од 2 или трет ден на циклус. Трае неколку дена и на крај следи стоп инјекција, па пунција и понатаму е исто како при стандардна ивф процедура. Овој протокол е пократок, помалку стресен и полесно се прифаќа. Може да даде помалку ј.к., но поквалитетни. Ајде, само со позитивни мисли Јас одвај чекам да почнам со боцкања p.s. Земај dhea
Ти благодарам за подршката, многу ми значи Продолжувам понатаму... После колку време може да се прави трансфер со замрзнати? Ќе биде следниот пат, верувам. Цел ден не ми се пишуваше тука... без врска се чувствувам. Ама ќе помине, одам панатаму имам 2 смрзулчиња што ме чекаат да си ги земам назад Откажување никако! Ќе биде следниот пат, искрено верувам... Ти балгодарам за голеамта подршка во најдолгите 2 недели