Не се секирај,една другарка искрваре и тоа многу,наеднаш на станување од кревет,а сепак бебето беше добро,и си го роди.Одмарај,лежи.Кога ке одиш на ехо?
Primam utrogestan 3*1 i plus sega ke stavam i krinon gel Imav zakazano za vo vtornik ama utre sabalje ke pojdam na bolnica da me vidat
Progesteron depo ne, ne prodolzi krvarenjeto kako menstruacija samo koga se brisam malku kafeavo na toaletna ima. Ne znam sto e cela nok ne sum spiena sega mislam da pojdam da me vidat na eho.
ве молам кажете ми нешто јас првиот син ко направив одма е сега чекам 5 год ништо нема правив анализи не до кај мене проблемот кај мажот ми спермата не му е добра и сакаат да земат од него и од мене да направат вештачко не знам што значи некој нека ми објасни се плашам од вештачко оплодуване не знам што е
Обавезно оди и барај да ти стават прогестерон депо. Тоа е плус поддршка. Јас го примам веќе 9 недели секој 4ти ден.
Главното е на трети ден или втори ,ама подобро е трети.А порано практикуваа на 3,14,21ви ден од циклус.Но така е валидно само кај тие што им е циклусот на 28 дена.
Не е ништо страшно мила, еве по неколку имаме правено некои овде Одбери си прво доктор за инвитро (имаш горе листа), ќе ти каже што да испитате, како ќе тече постапката. Генерално, те стимулираат со инекции да извадат јајце клетки од кај тебе, мажот дава сперма, ги оплодуваат во надворешни услови, па враќаат кај тебе оплодени ембриони. Со среќа!
Абе ми текна дека кога правев тест ми рекоа,за бременост бетата треба да биде над 5.Ти рекоа ли да го повториш тестот за неколку дена?
Бетата може да иде до кај 10 и без да има бременост. Таа се покачува и од самите хормони кои ги земаме,прегнилот на пр. Јас месецов дента кога добив испитав бета,ми беше 7, после 4 дена-вчера пак ја проверив ( за секој случај де, си правев бајрам на умот , беше 2. Него да прашам нешто. Ако не е за овде прашањето,кукле ќе среди тоа. Нели следна недела ќе правам иуи ,ама така ,на слепо,т.е без никаква стимулација. Е сега, дали би било добро,нешто корисно,ако овие 5-6 дена би одела на бања ( пример Негорски бањи или Цар Самоил). Си викам можда ќе порасне така тој фоликулот. Или нема врска тоа со утоплување во бањи.
Bev da me vidat i ne mi kaza nisto posebno oti ne se gledalo uste bilo rano samo mi kaza deka imali nesto ne znam so trebalo da go ima samo plodot ne se gleda i ne mi kazaa zosto sum prokrvarila i ne mi dadoja nisto drugo A da zemam na svoja raka Progesteron depo?
Немаш никаква штета од прогестерон депо. Земи си една ампула и нека ти ја стават денес. Обично се прима на 4 дена,некои и на 7 ја примаат.
Така бе кукле, кажи ми ти, оти на мм не му верувам. Му запнав да идеме,ми се смее. Вика ај питај ја кукла да видеш дека ќе ти се смее на глупоста. Голем поздрав од мм до вас
не, неми рекоа да го повторам. Ми рекоа да ја прекинам терапијата. Тоа над 5 можеби е ако с тестира некоја од 9ти до 12ти ден после трансфер, ама на 14 ти ден после трансфер би требало да е поголема од 100.
Јас имам слушнато дека топлите бањи помагаат за забременување и мислам дека не губиш ништо ако одиш 2-3 дена да се релаксираш на бања И јас ги примам на 4 дена и покрај тоа што ставам утрогестан 3 пати на ден
Топлите бањи ги препорачувале на времето на парови кои имале проблеми, тоа е точно. Ги препорачувале за да се олабават и да делува на психата. Ова ми го кажа и докторот од имунологија.