Со такви канали големи се шансите за вонматерична бременост.Може затоа те пракаат на ЛАПАРАСКОПЈА, или да пробат да ги исчистат или вадење...... Од мое искуство ти препорачувам да ги извадиш или подврзеш. Да не ме сфатиш лошо ова мое мислење од сето она што јас го поминав......
А А сигурно на 4 д нешто виделе и на матката,дали некој септум или сметаат дека има потреба од некоја корекција, па затоа те праќаат и на хистеро. Најдобро за тебе е да си направиш
Dobro utro feminki mi se javija od sistina 4 j.k bile oplodeni so.mnogu dobar kfalitet utre transfer mn sum srekna im posakuvam na site feminki mn sreka I radost za 9 meseci site so bebence
Napravi si laparaskopija. I jas bev so zapuseni kanali od HSG-to. No, na laparaskopijata se vide deka vsusnost mojte kanali se proodni I vo red. I mojata laparaskopija zavrsi samo kako dijagnosticka. Stresno e, no ne I bolno. Mene samo od anestezijata mi se losese, drugo nisto. Poslem laparaskopijata ostanav bremena so IFV. Toa mi bese vtoro. Sega sme sesti mesec, bliznacinja. Ti ja pozeluvam istata prikazna I na tebe.
А што имаат врска каналите со инвитрото? Да си одтанала бремена по природен пат, е тогаш има врска лапараскопијата. А ако е со инвитро ти ги вадат јајце клетките со пункција не одат преку каналите.
Se bocnav sega so progesteron depo bev I me vidoja pak na eho sega izgleda se normalno go ima "keseto" kaj sto treba da bide embrionot a embrion ne se gleda se uste. A jas celo vreme imam kafeav iscedok na toaletna a na vloska ne.
Добро си направила,а за крварењето доктор ми има кажано дека во рана бременост можно било да се прокрвари.Таа крв била заостаната(недоисчистен организмот од претходната менструација) и самиот организам се чистел. Ајде штом докторот те видел, само позитивни мисли и со лесно да ти поминува бременоста
Да да им пуштив и очекував да ми се одобри ваучер ама зошто и како бараат лапаро и хистеро незнам Епа сега што е тука е мора.Ти благодарам многу инаку најголема желба ми е била да имам близнаци па може ќе ми се насмее среќата
Строго мирување само за во тоалет станувај ти држам среќа Ајде среќно мила. За две недели да не израдуваш и со висок*а бета
Ќе успеам, мора. Тоа ми е најголемата желба. Којзнае што се згреши овој пат... или ете така требало да биде... Ќе пробам со замрзнати, ама прво да видам докторот што ќе каже... некако страв ме фаќа дека нешто не ми е во ред со матката и да не треба пак некоја хистероскопија да се прави. Вадев полип во 2013год и 2015год, да не ми се појавил пак? Што и да треба ќе правам Благодарам за подршката, многу ми значи @kettygirl Не е ништо страшно лапароскопија и хистероскопија, а од запушените туби може да се слева течност во матката и да прави порблем за имплантација на плодот, а со тој зафат овој проблем може да се реши. А можеби и може да се исчистат каналите, и можеби и ќе немаш ни потреба од ИВФ. Секако ниту е страшно ниту е болно, може да биде само корисно за тебе. Така што гледај на ова позитивно... е е е уште што те чека ... не се нервирај за ова мотив да ти биде крајната цел - бебуле, друго се поминува и се заборава...