Кукла, а одат на рецепта? Да не знаеш? Сакам да видам дали ми се исплаќа да одам до маичната да ми препишува или да не се мачам, ако е за ситни пари.
Како што разбрав, ја одржуваат матката чиста. Од втор ден се пијат па се до денот на интервенција, така ми кажаа. Ќе ти кажат кога ќе отидеш на последниот преглед пред да ти закажат.
Со сигурност НЕ одат на рецепт, ги земав пред 2-3 месеца, околу 150,00. Контрацепција се, обично ги даваат на ГАК пред хистеро за да не се задебелува зидот на матката, за прегледност за време на интервенцијата.
Јас да мила,тогаш кога ви пишав накрај отидов кај др Таше на 12 ти Април,ми даде Триптафен инекции ги примав 13 дена,па на 25 Април дојдов пак проверивме хормони па уште 6 дена примав Триптафен и гонал и денес еве сум пак во Битола проверив хормони па за 2 саати кај докторот со резултатите па ќе ми каже што е следно.
Dobra sum eve so skarive hehe, ne znam do kaj sum malku se opustiv oti nemam krvarenje samo po malku kafeav nekoj iscedok ama se nadevam deka se ke bidi vo red. Utre odam kaj dr. Da me vidi ke vi kazam sto sum napravila
Фала душо, јас еве сега се вратив дома,утре ке одам пак ја следиме големината на ј. клетките само малку се разочарав денес докторот ми кажа имам само 3 или 4 ј. клетки а јас и без стимулации претходно имав секогаш по 3. Кај вас читам по 17 19 ј.кл а кај мене само 4 малку ме замисли.
Не се разочарувај кај мене со стимулации извадија 6 од кои 4 се оплодија , 2 ми вратија и 2 замрзнавме ...и јас бев разочарана исто како тебе и јас читав дека по 16-17 им вадат ама тоа не било толку важно ...од 4 оплодени а 2 вратени па ете се фати...позитивно само