И ние за првиот ваучер пративме крвна слика за двајцата,претпоставувам дека и за втор исто ке треба...или нема да треба
Јас ги користев после операција,ама не одма туку кога ми заврши крварењето од операцијата,почекав месец дена да ми дојде,па после тоа крварење искористив две влошки од 24 часовните.
http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf Никаде не наидов за инсеминации, и за 4Д пишува дека не е временско ограничено. Според ова можам да го поднесам 4д то од претходните документи?
Пишува, ама праксата друго покажува. Мене и со ново 4Д последниот пат ме тупеа, текстот требало да биде не знам како напишан, фалело ова-она во напишаното на извештајот.. Не ризикувај - ќе ти бараат ново 4Д.
Задолжително е ново 4Д, од причина што сакаат да ја видат моменталната состојба на матката, што е и логично
Па и не е баш логично, имам лапараскопија од Јануари која е мн. поверодостојна од самото 4 Д, ама тоа е за жал. Бараат причина плус да те враќаат неколку пати....... Ја знам дека треба не постаро од 6 месеци, ама сега кога го видов ова мислев да не имаат некои измени направено. Секако ќе направам ново. Фала кукла, туку ти како си како напредуваш.
@Tukituki они би искомплицирале - какво поедноставување Арна, мака мачам со мачнини Ве чекам поскоро и вас во друштво
Sekogas sme prakjale novi so razlika od 4-5 meseci od eden do drug.Eden od Cistologija i eden od Remedika. Jas i pokraj sto imav histeroskopija dijagnosticka podneseno a bese stara samo 2 meseci od pustanje na dokumentite morase da podnesam i 4D se javiv i tamu mi potenciraa deka mora i odma mi odobrija...
Јас кога дадов документи бидејќи имав и лапароскопија и хистероскопија и хсг не дадов 4Д ехо. Дадов само обично ехо и немав проблем за одобрување ваучер. Не ми побараа 4 Д ехо. Веројатно затоа што имав се друго направено. Зависи што е и проблемот на пример. Јас имав оперативна хистероскопија и потоа на извештајот на лапароскопијата што беше неколку години подоцна стоеше дека сега матката е во добра состојба, дека едниот канал е извртен, дека ми е правен ovarian drilling. Истото за добра матка и полупропустлив канал стоеше и во изештајот за хсг од друга болница. Веројатно да беше поинаква состојбата ќе ми бараа 4д ехо.
Баш денес прашував во фондот за спермограмот и 4д. Ми кажаа дека 1 спермограм треба нов, од претходниот ваучер ќе го имале во предвид( од пред 6 месеци што сте го пуштиле). За 4д обавезно ново, а и сите преостанати документи што се постари од 6 месеци, се ново. За крвната слика,хепатитите, хив јас секогаш пуштам за двајцата.
Јас за тритр ваучери едно 4Д имам поднесено и никогаш не ми побарале нов. А крвна слика само за мене.
Devojki imam edno prasanje?kolku dena se potrebni dodeka se smesti embrionot vo matkata jas ne kako se plasam mnogu opustena sum no ete za prv pat ova mi se slucuva
Bez grizi,i mene taka mi rece i na kraj 7 izvadoja od koi 5 super si isteraa do 5ti den.uzivaj i se ke si bide super I za vtor vaucer hepatit b i c i hiv?