Да, за секој нов ваучер,ако документите се постари од 6 месеци,се треба на ново, само пап тестот има важност од една година.
Да да за секој нареден ваучер мора да се достават не постари од 6 месеци...Истото важи и за спермограмите кога се испитуваат да не се постари од 6 месеци и на денот на пункцијата исто ги бараат на двајцата партнери бидејќи се остава материјал.
Не е можно 4д да ти важи повеќе од 6 месеци. На приватно што те прегледувале, извештајот можеби го имаш ставено. Еве погоре жените кажуваа дека и хистероскопија и лапароскопија правеле и пак ги враќале за 4д. Некако ми е чудно да не ти побараат. Или ако имаш правено на приватно ивф па да не ти бараат.
Треба и да си опуштена само со позитивна мисла до позитивен тест..Немој да се плашиш пазиси се чувај се и ќе биде се добро...Јас дури и заборавав на моменти дека имав направено ЕТ.Со лесно
Devojki bev na pregled dr. Vika se e vo najdobar red duri i srceva reakcija ima ne se gleda krvarenje vnatre a ovaj iscedok mozi bil od implantacija. Samo dosega stavav utrogestan po 3 pati i od koga pocna da mi teci ova i krinon sega mi rece samo krinon i progesteron depo na 5 dena i mi go ukina aspirinot a da pocnam so kleksan. Malku se opustiv mi dojde dusa deka se e vo red
Ne bre duso ne sum do tolku nepismena, nemam praveno ivf na privatno, nitu imam praveno histerioskopia ili laporoskopia, site 3 vauceri gi imam so edno 4 d toa go imam staveno. Histerioskopia napraviv posle 3 vaucer i uste go nemam zemeno opusnoto pismo. Pozdrav
Друшки и јас сум даун. Мај месец од никогаш не сум го сакала,само на лошо ме потсеќа. Како би го преспала да може и да се ококорам тек 1-ви јуни.
Delete history & restart, ама буквално! Јас вака во едни други месеци, се самосредувам во психа со правење на работи кои не сум ги правела, и тргање на страна на мислите кои ми будат тажни асоцијации Пробај вака, уствари уживај во миговите, само ќе исчезне
Не бре душо,никој не рече дека си неписмена, само не ми е јасно како е тоа можно?! Денес баш за 4д прашував во фондот и јасно ми кажаа дека откако ќе поминат 6 месеци од трансферот, за да аплицираш повторно за нов ваучер ми треба ново 4д. Тоа не ми е логично, на сите ни бараат нови. Мило ми е ако си успеала со едно 4д да аплицираш 3 пати. Поздрав.
Прашање до сите кои користат или користеле DHEA: Дали измеривте DHEA пред да почнете со суплементи или во некоја фаза од земањето на таблети? Кај мене DHEA е 290 ug/dl, а не ги пијам веќе 3 месеци. Оваа вредност е повисока од нормалната (според возраста, нели)... Сега сум во дилема дали да ги продолжам или да ги прекинам. Мислења, ве молам.
Јас пиев од нив но никогаш не ми кажаа да се измери.Имало обичен и микронизирачки.Јас ги.пиев 4 или пет месеци и fsh to mi se na намали.Дали е баш од нив..не знам искрено
Devojki deneska mi e 11 den od transfer,zemav b hcg ne mozev da.izdrzam,rezz e 10 mi rekoa deka e pozitivno ama zosto e mala vrednost?
На секои 2 дена бхцг се дуплира, чекај ќе се зголемува провери на 14/15ти ден и само со озитивна мисла.
Ми закажаа прв преглед на 9 мај после 2 недели од позитивни резултати од бета... тоа ќе биде вагинално ехо или обично ? И дали смеам да одам на депилација веќе за интимата ?