Вагинално гледаат а за депилација јас не сум отишла сеуште се плашам од инфекции без разлика што одам во чист салон и моја другарка е газдарица и со восок за една употреба сепак уште ми е страв...Но ова е мое мислење има жени што одат и фала богу немаат никакви проблеми...
Кажете ми кога правевте 4д во државната болница во Скопје,каде матичните ви закажуваа, во која амбуланта? Денес матичниот ми закажа во соба бр.29,таа била за стерилитет.Таму одевте и вие или во другите амбуланти? Прв пат ќе одам таму и не ми е познато
Koj vi pisuva recepti za kleksani za da se refundiraat parite? Od sabalje se raspravam maticnata me prati na bolnica tie me vratija ne mozele ds pisuvaat recepti nitu da mi otvorat istorija za da primam tamu kleksani mi rekoja maticnata neka ti daj recepti pak kaj neze taa mi vika ne mozam jas. I sega stvarno ne mi e jasno koj mozi
Таму одев и јас, само што баш во таа кајшто имав закажано немало апарат, па не завршив работа тој ден, туку докторот ми презакажа за следниот ден да дојдам сабајле порано, пред 8.. хаос. 2 пати истото ми се случи. И ова е можно да си знаеш
Што ќе ти се рецепти?! Имаш мислење од трансфузиолог? Ако да, таму пишува колку инекции треба да примиш и си купуваш во аптека. После со тоа мислење, потврда дека си ги примила инекциите од матичната и фискалните со сметкопотврда поднесуваш барање во фондм
А да се јавам пред да одам и да ги прашам дали им работи апаратот,ќе ми кажат? Или во другите амбуланти ако сакаат да ми завршат работа, да ги замолам, зашто јас сум од Охрид и неможам да доаѓам и наредниот ден.
Пробај на лице место така, може ќе ти завршат работа пошто си дошла од друг град. Во некои од тие простории кајшто ни закажуваат 4Д воопшто нема таков апарат, во тоа е проблемот. А нема назначено на Мој термин која просторија е со 4Д и затоа е хаосот. Пробај замоли ги ако баш се погодиш во таква просторија да те прапратат во друга. Неколку се, а немаат сите 4Д
Што ке ризикуваш два пати да идеш до Ск.Отиди на приватно направи си 4д во Охрид,нели горе доле исто ке те фати?
I plus maticnata rece ne mozela taa da izdava potvrdi deka sum gi primala. Toa bile bolnicki inekcii trebalo bolnicata
Во ист ден закажав за спермограм,4д и кај Трајковски за на консултации.Повеќето работи да ги завршам во ист ден, а 4д во охрид плаќав на приватно по 1500 ден.а спермограмот и тој на приватно 1500 ден.бидејќи на државно кај нас ништо не функционира.Вака и ќе се прошетаме и ако успееме ќе завршиме се во ист ден.
Mene 4D mi pravea vo hodnikot pravo kaj sto se od levo ambulantite i na vratata pisuvase za skrininzi...taka da ne mu se sekiraj sekako ke zavrsis rabota cim imas upat i termin zamoligi mislam deka ke ti izlezat vo presret
Матичнава твоја инат ти води.Тоа не се болнички инекции,спагаат во лекови ,што може да се примаат во домашни услови.Може и општ матичен,и гинеколог матичен.Јас нислев само од гинеколог одобруваат,ама една пријателка ми кажа си терала со општиот матичен,па и јас отидов кај општата.Мојава општа,ми рече нема проблем ако одобруваат и од нас,ке ти излезам во сусрет,прими си ги,па на крај дојди ке ти се потпишам.Дека од мојов град,од фондот ми рекоа требало на секоја примена инекција од зади на рецептата мој потпис ,дата,и потпис од доктор дека сум примила требало.
Како што забележав на форумов,сите различно пишуваат,а документи што им бараат од фондот.Најдобро прашај си во фондот.Кажи им матичниов гинеколог несака,можам ли од општиот матичен документ да ви донесам.