Може на гинекологија, а може и на клиничка биохемија. Упат дава матичен гинеколог и не важно кој ден од циклус е.
Devojki nema vrska vo koj del od denot stavam kleksan? I dali mozi vo isto vreme so progesteron depo?
Нема да ти рефундираат ако немаш извештај од трансфузиологија. Фондот не прифаќа ниту еден друг извештсј. Особено не од приватни. Закажи си итно на трансфузиологија за да можеш за во иднина да рефундираш. Инаку клексанот можеш кога сакаш. Само аспирин ако примаш со него треба да е 10 сааи разлика
Како што ти пишала и @Ano - без извештај од трансфузиологија џабе ти е се, пари нема да ти рефундираат.
@@malena@ Сум испуштила дека немаш извештај од државен трансфузиолог.Тоа е главното што мораш да го имаш.Па со него ке одиш кај матичната за рецепта или потврда дека си примала.Ете кај нас како потврда е потписот позади рецептата од др дека си ги примила,а некаде некаква друга потврда даваат.Овие инакции сега што си ги купила нема да ти ги рефундираат,затоа што дадата на фискалната и сметкопотврдата од аптека ке биде пред датата од извештајот од трансфузиологот.
Здраво идни мамички Од дамна ве пратам(шпионирам) и многу ми значеа вашите совети.Првпат се вклучувам за од радост да се пофалам прво Ин витро од прва успешно.Вчера правев тест од крв и ми излезе 370.Го правев во Њуборн и ми се погодија и двајцата доктри еден на пункција еден на враќање на бебушките.многу многу сум среќна и на сите ви посакувам исто.Едвам чекам да одам на ехо за да си ги видам бебушките(три ми вратија)
Честитки за бременоста,ама веке кога си решила да ни пишуваш,може да ни кажеш и нешто повеке,за да бидеш охрабрување на другите,поготово оние кои ке прават прво ивф.Колку време се обидувавте,причина за стерилитет,што како.....Како помина тие две недели...Свакаш,кажи ни нешто од твојата борба.Си читала од нас,нешто можеби и ти било од корист,па сподели и ти. Имај си лесна бременост,немој да ме свакаш погрешно,амафорумов така функционира,размена на информации и помош.
Зошто ќе го платиш приватно,зошто не со ваучер мислам не е моја работа но повеѓето го прават на товар на фондот
Zdravo Devojki kako ste mi denes?kako se novite trudnicki ? Denes ic ne sum arna nesto mnogu sum naduena neznam dali toa e normalno I malku bolki vo stomaceto imam inace denes 5 den od transferot ne kako ne mi odat denovive mnogu bavno
http://www.remedika.com.mk/index-vnatresno-ivf_nomeni.html На линков има број,па јави се прашај што те интересира.
Моето лично искуство вика дека во 8 навечер е најдобро. Но нема правила, битно да е во исто време секој ден.