Достинекс или Бромергон за пролактинот. Знае да се качи и моментално од стрес, провери го пак за секој случај.
http://8ka.com.mk/naslovna/14-spisanie/medicina/672-podgotovka-za-uspesno-in-vitro-oploduvanje Може на некој ке му се најде
Во право си, не ти замерувам, само што не знаев кај ми е главата па дури сега кога се смирив решив да се зачленам за да се заблагодарам на сите феминки. После две години обиди и инсеминации, витамини дури и акупунктура, се беше во ред, барем така ни кажуваа (ама бебе никако). Случајно го видов ваучерот од групер и отидов во њуборн, по нивна препорака направив ХСГ кај Толовски и потоа докторката ми кажа дека едната туба воопшто не ми функционира, а другата дека е слабо проодна. Ме мачеше само зошто никој не ми кажал претходно, ама сега не е важно Поднесов за ваучер и после 3 недели и лесно го добив. Ама мора да кажам бев спремна со сите резултати, благодарејки на вас, па не ме враќаа! Ќе пишам и ехото какво ми е, уффффф самода биде све во ред!!!!!!!!
Фала ти мн за информацииве. Имам слушано доста позитивни искуства со него, ја реално еднаш го имам видено. Како и да е пред ИФВ обавезно ќе отидам прво на консултации. Бацки за твојот фраер.....
Оф мене фсх да ми е 8-9-10 лесна работа и без апчиња ќе добивам квалитетни ј.к. Мене ми е 19 и џабе е и таблети и исхрана и се.
Не е ѓабе имам пишувано и порано дека мене ми беше повисок од 21 не се сеќавам добро мислам беше 25 па со дхеа таблетите ми го намалија на 2.Така што има надеж и лек за се.
Да ама мене доктор специјалист ми рече дека фсх може само да се зголемува, а не и да се намалува. Може да покаже некогаш некоја помала вредност, но секогаш ќе се рачунала таа што била најголема. Веќе незнам на кој да верувам
Нема врска ова јас мислам.Мене пред првото инвитро ми беше највисоко ама не памтам колку.После прочитав на интернет за смокви во маслиново и јадев,па на следната проверка ми беше намалено.Од тогаш цело време ми е нормално.
Кај нас го има само во прашок, не сум нашла во форма на таблетки. Има на Виталија, а може да има и во продавници за здрава храна (биокосмос во Капитол), но не е баш вкусно. Делувало на намалување на фсх....пробај душо, нема ништо да изгубиш. Си ветив утре да го купам
Еве прогуглав ме замисливте ама еве и тука како скептици се за намалувањето. https://www.fertilityauthority.com/fertility-issues/high-fsh/can-high-fsh-be-lowered и ова го добив како одговор на прашањето Can FSH levels be lowered? Lowering FSH may or may not help the ovaries produce a viable egg. A lower FSH level will not increase the number of viable eggs left in the ovary. However, chronically high FSH levels can interfere with the ovary's ability to respond to this hormone to produce an egg each month