Точно е....но, кога ќе видиш пониска вредност, некако си посмирена, нели? Може позитивно да делува психички. Има многу примери со високо фсх, а позитивен тест . Треба да пробаме се што може да помогне, но без преголемо оптеретување.
Но за време на постапката ивф ке биде намален,значи таблетиве нема да не излечат туку ке го намали за да може за време на ивф да се добијат јк и са бидат со добар квалитет.
Мислам оти само на трети се проверува циклопрогинова пиеше 2х1?Тие се за регулирање на циклус се пијат одпочеток по едно,белите естроген,кафените просетерон,и после прекинот по неколку дена ти иде.Освен ако не си ги пиела после некаква интервенција,па требало побрзо да се обнови ендометриумот,макар што и тогаш после хистеро ги пиев по едно од нив и плус естрофем додека беа белите.Сега незнам нејзе за што и ги дале.
Мене ми ги дадоа после пункција та и после тоа ги пиев доста време така мислам дека беше знам се скапав од апчиња пиење и од инекци ама вредеше ви посакувам на сите да не израдувате со убави вести
И јас сум кај Димитров и сум задоволна. Сеуште не сме успеале но гледам дека се вложува во процесот и ми е секогаш достапен. На почетокот и мене ми беше чудно што така низ ходник и надвор на цигара правевме муабет ама после сватив дека тој така прави за да биде ко полабава атмосферата за нас пациентите. Ама јас му кажав дека не сакам и сега си седиме во ординација. Друго не знам што да ти кажам види се со човекот па процени си сама. Јас освен него сум разговарала и со Лазаревски и тој ми се виде ептен ок па сега ќе видиме вториот ваучер каде ќе оди
@podravka те гушкам мила и те молам биди силна како и до сега Нема предавање и верувам и нас еден ден ке не огрее силно најсилно сонце.
оффф жал ми е .Ама не ти кажа ли долторот по колку да пиеш.Јас досега ги имам пиено многу пати,и секогаш од почетокот од белите сум почнувала и тоа по едно.Се почнува од трети,пети или седми ден од циклус.Најдобро разговарај со докторот.Ама штом не ти напоменал предпоставувам по едно треба да пиеш,за да ти се регулира циклусот.После неуспешно инвитро крварев на секој десети ден,и ми ги дадоа да ги пијам исто по едно.
@podravka од каде пак сега ова?! Знаеш дека секогаш сум тука за тебе, те гушкам најсилно ^^ за Циклопрогиновата пиеш од белите накај кафеавите, по прекин ќе добиеш за 3-7 дена..
Некој таму горе има план за нас, наше е само да веруваме дека тој е најдобриот план.. Колку е неправедно најубаво си знаеме... Нема потклекнување, се што било поминало и се што ќе биде ќе помине! Лето, сонце, вода и на есен со нови сили извадени ако треба и од петни жили!
А ти остануваш природно,само имаш спонтани повторувачки така?Си направила ли додатни испитувања,вродена тромбофилија,и некои други генетски.И немора ништо од ова да е проблем.Ке биде еднаш.Баш имам пријателка,што незнам колку пати се пушташе,и еве ја конечно е при крај седми е мислам.Верба во Господ и ке успееме.
Imam dve invitra mila prvo uspesno nakraj da bide neuspesno..Vtoro neusoesno ne stignav do transfer I posle eden mesec ostanav prirodno I bebeto se razvivalo do 11nedela I nemase srceva reakcija vcera pravev kiretaza...
Офф извини сега ми текна за тебе кога не изненади пријатно и тоа. Ке биде следниот пат ке си го износиш до крај.
Devojki eve me mene pak. Imav punkcija vcera i imav samo 2 punktirani jajni kletki,a na ehoto prethodno mi kaza 3 do 4. Sega se izvadeni samo 2 . Sabajlevo se javiv embriologot mi kaza ednata se opodila ubavo strukturno bilo dobro mi rece I da ti objasnuvam deka nema da me razbiras,a drugata bila pozelena I ne bila uste oplodena ke pocekame do vecer mozebi ke se oplodela I vtorata. E sega do utre treba da cekam pak da se javam vo 10 casot da vidime dali pocnala da se razviva I da rasti ednata sto se oplodila. Vi se ima li sluceno na nekoj od vas da se oplodi a da ne se razvie podocna