Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

262 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    ohohho ме немаше една недела и тука убавини се случиле.. леле каја колку убава бета браво милаааа, лори мила ти си направила пункција јејеејеје. а кажи ми колку јк ти извадиа?? и колку ти оплодија??.
    за лежење мислам едно 4-5 дена и толку. лелеле со срека на трансферот миличка.

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам, ми извадија 7 од кои 4 се оплодија, се надевам и благодарам на поддрската :inlove:

На nana2112 и elena.mak им се допаѓа ова.
  3. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    ohohoh ke ima castenje brabo mila.

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Машала, машала!!! :clap:

5. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    честитки лори -30 убава цифра на јајце клетки ајде се ближи крајот на твојата мака ,ајде господ ќе ти подари едно или две бебенца само опуштено и позитивно ти држам среќа да биде се во ред до крај баш сум среќна за тебе :* :* :hug: :hug: :hug:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ајде лори само напрееееедддд :* :* :*

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, ја заврсив со трансферот, се е супер, сега ми останува да се чувам, молам и да чекам:)ви благодарам за подрската и охрабрувањава, и посакувам сите да успееме, поздрав :inlove:

На Forko, vickyy90, slucajna и 3 други им се допаѓа ова.
  8. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    ајде лори -30 баш сум среќна за тебе што си веќе до крајот на успехот сега овие 2 недели уживај дома со својот сакан а ние сите ти држиме среќа да успееш :clap: :clap: :hug: :hug: :inlove: :inlove:

9. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    dali na nekoja i se ima sluceno posle neuspesno ivf da i docni ciklusot po neuspesnoto ivf koe testot go pravev na 10 dekemvri bese negativen ,a na 9 veke dobiv ,potoavo januari mi docnese 7 dena i mi dojde na 15 ,a vo februari ne mi dojde i veke mi docni 18 dena i bev na pregled kaj maticnata i ispadna deka ima 2 cisti i mi dade vibramicin da pijam i vcera gi zavrsiv i znaci eve deneska poleka se probiva znaci mi doaga i samo kolku sum radosna bidejki sekoj den se molem za da mi dojde daj boze i cistite da se povlekle vo ponedelnik imam pregled pa se nadevam deka ke bide se vo red da nema panika za dzabe bidejki ovie 18 dnea mi bea pekol sekakvi filmovi si pravev deka ne e vo red nesto so mene i potoa na mal odmor vo ceska na 3 meseci i da si napolnam bateriite da si ja odmoram dusickaata i so novi sili so gospod napred vo avgust da pocnam so procedurata na ivf ve pozdravuvam site imajte ubav den i daj boze site da uspeeme po ovoj pat koi site sme trgnale da ima sto poveke uspesni ivf

10. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    mila а зошто не ти дала докторката јасмин да пиеш за да ти се прочистат јајниците. кога ке одиш прашај ја. јас пиев по ивф јасмин еден месец исега јајниците ми се супер немам ни цисти ни ништо а има фоликули и тоа 4 на едниот јајник и 1 на другиот од по 10мм без стимулација.

11. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Лори мила многу ми е драго за тебе.Знам дека овие 14 дена ќе ти се најдолги ама само со позитивна енергија и со Господ напред да си дочекаш позитивни резултати на тестот :D

12. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Немам време да ја читам темава од почеток па сакав да прашам што се превзема кога:
    жената има "заоблена матка" и неможе да остане трудна а со двајцата е се во ред, дали некој има со ваков случај и што треба да се превзме, еднаш била во Св. Лазар и ставиле инекции со неговата сперма и ништо,
    препорачувате ли вие некоја болница итн.

13. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Епа вака ај јас да си прашам најубаво тука :) , Кои испитувања и дукументи треба да се направат за вештачко оплодување ? Бидејќи јас и сопругот решивме ако не бидне и овој месец со терапијата мислам со кломифен и прегнил,да се обидеме со вештачко оплодување но незнам кои се процедурите |( ке ми кажете ли? :* поздрав до сите

14. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    ajde lori mila uzivaj i so sreka ke bide veruvaj, kaja i na tebe so sreka se ke bide dobro jas utre odam na kontrola posle ne uspesnoto ivf pa ke vidime sto kako uzivajte mili se ke bide ok pozdravce.

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Е Лори целата се наежив кога прочитав да даде господ близначиња да си родиш да те збрлават малку да не знаеш на која страна да фатиш али коа ке погледниш да си ги видиш двете или пак трите бебушки
    абе сигурна сум дека овој пат се ке испадне супер само чекам да пишиш колку ке бидат :* за тебе и за сите други и што поскоро да си видат две цртички ајде март е месец на жената па со вика гамбазов *сега му е мајката*

На Lori-30 и f.r.o.s.i.c.e им се допаѓа ова.
  16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ви благодарам девојки, ви посакувам и на вас да успеете, инаку Ева ме насмеа со пораката, за сега му е мајката:))) :lol: сигурно едно бебе ке биде, само дај бозе да успее, еве одмарам по дома, нисто не работам па ќе видиме каков ќе биде резултатот!поздрав :inlove:

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    иако не пишувам веќе подолго време секој ден отварам и ве читам што има ново, Лори ти ја пуштам сета среќа овој пат да успееш, на твојот успех ќе се радувам како да е мој, поздрав и чекам убава вест :*

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Имам едно многу убаво чувство за тебе овој пат! Се молам за тебе, знам дека се ќе биде во ред! :*

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    хехее, ти благодарам Елена, дај Бозе да е така, ја молчев си велев да ве изненадам , но ете толку сме сите гризливи мегусебе сто бргу се дознава:))) многу се охрабрив од успехот на Каја и се надевам, па како треба така нека биде! и на сите ви посакувам успех исто ко и себе сто си посакувам, ќе знам за недела дена несто:)) Ви благодарам на сите за позитивноста сто ми ја влевате :inlove:

20. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ајде лори при крај си, едвај чекаме за некој ден да не израдуваш, ти ја пуштам цела среќа :* :* :*