Пред малку се вратив од консултација од кај др Димитров за подмладување на јајниците,но др ми рече сега дека ништо не може да ми каже дека и он не е упатен со процедурата да почекам до септенври ,да не безам па тогаш да одам па ке видиме што и како за таа процедура.Инаку ми предложи да пробаме ивф на природен циклус додека чекаме да дојде септенври .Се надевав дека сега ќе имам точни и формации за прп подмладување на јајниците ама ќе си почекам ,ова агонијава никако да помине.Ми иде да си одам директ со донирани незнам веке што да правам.
Баш така - битно тој што кажува, не мене што не интересира. Одговор конкретен за ништо не добив. Се е индивидуално, пак ќе кажам. Па и хаосон во Систина не го бива.
Душо, сеуште немаат информација?? Не ми се допаѓа ова и мене, септември е далеку. Ти објасни нешто друго во врска со постапката, што се постигнува со неа, ризици има? Инаку, за природен циклус да не се мислиш, добар му е предлогот. За природен циклус тој е супер, ептен добро ги темпира пункциите. Немој да се откажуваш, те молам, пробај уште малку.
Значи генерално њуборн е сеуште нова,значи последна отворена,и затоа мислам оти не е секогаш гужва,а и реално овде читам многу пизитивни тестови од таа болница,па тоа значи и дека идат и си одат пациентите.Се случило да има само двајца да чекаат,се случило и да нема кај да седиме оти е полно.Всушност мене и ми одговара да не е гужва,не ме минат како на лента.А и еднаш го слушнав др како вика дека несака да му закажуваат многу набрзо пациентки за да има време да се посвети.Се случило да не одговори на некое прашање,туку само да се замисли,и да одговори нешто како да ме смири,ама тоа си го сватив како дека несака да се замарам јас,туку да оставам на него,бидејки ептен напнав со прашања,дури праша што сум по струка помисли дека сум медицинско лице .
Кога почнав да му ги поставувам овие прашања ми рече дека ништо сега не може да ми каже зошто и он не знае сеуште ништо.Затоа ми рече во септенври ке зборуваме подетално за ова.Ми рече ти ме прашуваш а јас сеуште ништо не знам полека не брзај .
Со нашите маки толку многу научивме, и од докторите и од читање по странски статии. Не медицински лица, туку специјалисти по ивф станавме . Нормално дека ќе прашуваш, па тие објавија во статија за постапката. Зошто тогаш пишуваат дека ќе прават подмладување на јајници, а сега не знаеле ништо. Нешто не ми е јасно овде.
Bas taka.Posledniot pat koga bev na skrining imase tolku guzva so nemase kaj da sednam pa otidovme vo onoj drugiot del,imase edno stolce slobodno.Me nervira taa guzva.Go mrazam toa.Naviknav da e mirno.Edna pacientka odi druga doaga.Si imaat red.A ne haosot primer za Remedika ke zboram,tamu sum bila.Vo isto vreme zakazani po nekolku pacientki.E na so lici toa,samo od red da te isteraat.Vo New Born nikogas ne brzale nitu Tatjana nitu Vlatko.Predobri se.Ne odam tamu za da gledam guzva,tuku za da mi se posvetat vo celost.I sekogas bilo taka
Ни мене не ми е јасно ама баш ништо.Очекував еден добар разговор односно одговор на моите прашања дали и јас ќе имам шанса со оваа постапка.дали со висок фсх а низок амин ќе има резултат,или не.Татјана ми кажа кога бев во њуборн дека ако фсх е поголем од 21ке биде за ѓабе да се прави,па си мислев во ре медика да не е поинаква постапката имав многу прашања а не добив ниту еден одговор.баш се разочарав искрено.
Во Њуборн е друга постапка, не се разочарувај одма. Трпеливо, може е ова уште едно искушение и треба да се надмине. Годините се на твоја страна, не заборавај .
Помина мојот трансфер две ембриончиња ми вратија сега си лежам си одмарам. Немаше за замрзнување но овој пат ќе успеам и нема да мие потребно
So sreka mila i so lesno da ti pominat denovive.E taka,samo pozitivno.Sekako deka nema da ti trebaat.Ke uspees
Со лесно да ти поминат овие 2 недели стварно тешки но тоа е едно скалило до успехот и навивам за висока бета и позитивен тест
Во Њу Борн сум била 4 пати ,секогаш после 16ч и секогаш било празно. Тоа за мене беше плус. Не сакам да чекам,ако ептен не мора,се разбира. Генерално,кога одам на консултации имам испланирано безброј ? ,ама кога ќе влезам кај докторот заборавам се,се блокирам. У главно мм прашува. За Таше и Органџиски се изјаснив, моја нога таму НЕ. Димитров ми беше Ок,но осеќав голема нелагдност кај него,а незнам зошто. За Петановски, срам не срам ќе си кажам,си мислам дека човекот ми се додворува. .Не ми се бендиса. Лазаревски го запознав надвор од Систина,малку поприватно. Ми остави впечаток дека во Мк има само тројца специјалисти. Едниот Слободан,другиот Лазаревски ,а третиот е Боби. Обично сакам така сигурни во себе луѓе ,ама неговито ми беше ту мач. Ивановски супер супер ,народен човек. И да прашаш и да ти одговори. Нема стегање и нелагодност кај него,ама баш за ништо. Али многу хаос. Сестра Сашка да ја добиеш е исто како бинго да ти паднало. Се нервирав многу.Изигравав детектив за да ми крене госпоѓата. Не бива така. Трајковски исти впечаток ми остави како и Иванивски. Ама човекот е достапен 24/7 на мобилен. Го барам во недела,го добивам. Комуникација на ниво. Тоа е причината зошто меѓу Трајковски и Ивановски го одбрав Трајковски.
За Њу борн најмногу ми се допадна што нема гужва, никогаш не сум чекала повеќе од 10мин, во Ремедика од такт се вадев што секогаш чекав мин 2часа а одев на закажан термин. Др.Владимир не зборува многу но многу анализира, секој пат одново ми ги разгледуваше резултатите и многу внимаваше со терапијата. На секое прашање ми има одговорено но многу размислува да не створи паника кај пациентот па затоа заобиколува некои прашања. Тоа е мое мислење. На мм многу му се допадна и секогаш се зезаа за нешто мислам секој треба да оди каде што се чувствува пријатно и сигурно во постапката, сепак не е мала работа и треба да се биде без стрес. Извинете на долгиот пост, и со среќа на сите што сте во постапка