Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Само што направив тест негативен е сега нај многу се разочарав и мислам дека дефинитивно нема да бидне ништо уништена сум ;(

Не сум од скопје од тетово сум мила

2. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Тука во Тетово сунлаб глупости многу се изнервирав 1 ден се чека а вечер може по меил да ти пратиме ми кажа :(

3. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Не се секирај има надеж уште. Мене минатиот пат на 14 ден на домашен тест ми покажа негативен а бетата позитивно. Не беше и бетата многу висока ама имаше бременост можеби покасно се случила имплантацијата. Не се секирај почекај го резултатот.

На stevemila, lalapo, 020Cinderella и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    И јас мислам чим сега има крварење значи доцна се случило ама ајде има господ дај боже да ми подврди баре бременост да си бидам мирна :)

На stevemila, pile30, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас сум ти пример за доцна фатено абе требаше тогаш да добијам а тогаш се фатило дури и докторите ми викаат ова е чудо.. секако имав мн касно имплантација и јас како тебе се испаничив но ете сега си растеме од се срце ти посакувам да си бремена па да си уживаш... гали меше и опушти се гушки

На stevemila, lalapo, 020Cinderella и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Ти благодарам мила прекрасна си те :hug:

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Сара, важно е сега некако да се потсмириш. Знам дека е тешко, но те молам обиди се. Земи гледај некој филм/серија што ти се допаѓаат, некоја книга земи колку да ти се лаже мозокот, нешто што било да те смири малку.
    Батали тестот, бетата ќе е висока :sun:

На stevemila, Milobebence, lalapo и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Се надевам дека ќе биде само тоа ми остана како надеж искрено ти благодарам за подршката ми значи :* Оли

На 0ли и 020Cinderella им се допаѓа ова.
  9. lalapo

lalapo Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.911
    Девојки сега ја зедов спермокултурата од маж ми. Има бактерија ентерококи, застапеност 10.000.Матичната му даде терапија амоксиклав 2х1(7дена),цитерал 2х1(5дена) и пробаланс1х1(10 дена).
    Сакам да ве прашам дали лекарствава ќе сметаат, бидејќи на 22 имаме закажано спермограм,дали ќе имаме точен резултат,дали ќе не вратат?
    Матичниот гинеколог вели да се пијат бидејќе ентерококите влијаеле на подвижноста на сперматозоидите,ги оспоруваат и убиваат. Искуство да сподели некоја до ваков проблем и дали сте испитувале спермограм за време на примање на терапија. Фала.

На Sara mila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мислам дека антибиотиците нема да влијаат негативно на спермограмот.
    На првиот спермограм од мм имаше зголемен процент неподвижни и бактерија. По спермокултурата и пиењето на антибиотиците, на следниот спермограм неподвижните станаа подвижни. Во нашиот случај станаа подвижни во место, но сепак не беа веќе неподвижни.
    Мислам дека лековите само можат да ја подобрат ситуацијата бидејќи ќе ги уништат бактериите што ги успоруваат и убиваат сперматозоидите.

На mac82, stevemila, Sara mila и 3 други им се допаѓа ова.
  11. AnaMarijaAa

AnaMarijaAa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    656
    Честитки до сите нови мамички. Со лесно да ви поминат 9м.
    Јас мислам дека сим најпрва за психолог. Многу ми е тешко и постојано плачам. Сакавме да поднесиме за ваучер ама дури не се среди тњроидната неможи. Ќе полудам, кога ќе видам бремена одма сочзи на очи. Почнувам и сама да се мразам затоа што неможам да родам.
    Избегнувам контакт со сите што имаат деца. Знам дека тоа е греф ама едноставно неможам од душата ми иди така.

На eta, stevemila, emkaemka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. lalapo

lalapo Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.911
    Фала ти мила,мило ми е што спермограмот ви се подобрил.Дај боже да се подобри и нашиот и сите да шетаме со големи мешиња во најскоро време:*

На 0ли, Sara mila и cvekence 03 им се допаѓа ова.
  13. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Мила тешко е знам, ама не смееш така, мораш да погледнеш во очи на реалноста, верувај така ќе го надминеш тоа. Секој со својата среќа, некој полесно некој мн.тешко до детенце, но еден ден сите ќе се радуваме. Психолог може да ти помогне. Со таков немир во душата не се забременува. Биди смирена, се ќе си дојде во свое време....мачно е, тешко е, но ќе бидеш мама и ти, и сите кои се упорни и трпеливи.

На do-re-mi, stevemila, emkaemka и 7 други им се допаѓа ова.
  14. lalapo

lalapo Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.911
    Пред да го добијам син ми,(син ми е роден 2011год) а од 2009 год, од тогаш започна бесплатното инвитро преку фонд, за да аплицирам за ваучер,требаше да имаме извештај од психолог за двајцата( тоа беше задолжителен документ што го бараа преку фонд).Тогаш одевме кај Таше и тој не упати во долниот спрат од ''тогашната'' негова болница.
    Морам да ви кажам подобро нешто од тоа што разговаравме со психологот немаше. Додека разговараше со нас двајца се чувствувавме толку опуштено, смирено, си ги кажавме маките на некој што потполно не разбира, едноставно си ја олеснивме душата пред неа. Се она од што се срамевме, плашевме да си го кажеме еден на друг или ни беше срам да зборуваме за неплодноста на сопругот, со неа разговаравме. Морам да ви признаам одењето на психолог за нас беше полн погодок, после тоа се беше полесно,секој неуспех заедно двајцата го прифаќавме посмирено. Затоа ви препорачувам доколку имате потреба да разговарате со некој, тоа да биде психолог.Толку темелно ти посветува внимание, се што ти лежи на душата,секоја мака што ја имаш,психологот ќе ти ја олесни, поинаку ќе гледаш на се околу тебе, па и на целиот живот што е пред тебе.
    Вакво беше моето искуство со психологот, на која што од се срце сум и благодарна за тој 1час разговор што го имавме,што ми ги откри тајните на успехот и неуспехот во животот.Се надевам дека ви помогнав со моето искуство и топло ви препорачувам да си посетите психолог,доколку мислите дека имате потреба од тоа. :sun:

На Len@82, Lavica2602, danichap и 16 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @lalapo не да правите спермограм додека е мт под терапија, барем 10дена да мине по прекин за да добиете релевантен резултат, ете и докторот ви кажал како влијаат бактериите кои ги има. Освен ако повеќе ви одговара да добиете лош резултат па направете го, ама не кажувајте дека мт е под терапија за да не го вратат :)

На Sara mila, 020Cinderella и lalapo им се допаѓа ова.
  16. lalapo

lalapo Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.911
    Нас лош ни е спермограмот и со и без терапија:( Кога и да проверуваме спермокултура излегува оваа бактерија. Пие терапија, правиме пауза од 10 дена, ја повторуваме спермокултурата чисто е нема бактерии. Пак се спремаме за ивф, после една година пак има. Од што се појавува ни јас незнам. Јас се надевам дека ќе бидат резултатите подобри,откако ќе ја испие препишаната терапија,а плус ќе поминат и 3 дена одкако ќе ги испие апчињата.

На cvekence 03, emkaemka, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    A zosto si pravis stresovi?Samo kazi na sebe,ili bidnalo ili ne bidnalo.Kako resil Gospod taka.Kakov i da e rezultatot ne mozes nisto da smenis. Veruvaj pominav niz toa mnogu pati.Kolku so mozes bidi popribrana.Znam sega ke kazes eh e kako mozam da sum smirenA,mozes veruvaj.Jas trebase da praam tes ne napraviv.Vikam zosto da brzam.Doktorot mi se javuva abe so napravi,vikam ne pravev.Ke odam za krv utre.I odam utredenta za krv.Pa i ne otidov na vreme.Ovde site prasuvaat ,nestrplivi.Doktorot pak se javi vika abe ajde srceto vo peti mi e.Trpenie,spaseni.Samo toa ke ti go kazam.Ti pustam sreka i cekam ubava vest

На lalapo, cvekence 03, @nn@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Ти благодарам за советот душо искрено малку се смирив и велам што биде нека биде од господ ние тоа не од нас да беше во наши раце одамна ќе биднеше и така мислам дека доцна се случи имплантацијата па затоа малку сум смирена :sweat:|( stevemila

На lalapo, 020Cinderella и stevemila им се допаѓа ова.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    После антибиотик се прави пауза 7-10 дена. Според мене три дена се малку пак вие си знаете. Ако сакате релевантни резултати стрпете се барем 7 дена па тогаш спермограм.

На lalapo, Sara mila и emkaemka им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @lalapo ентерококите се досадни и тешко се лечат, треба едно подруго со размах од еден месец барем на 3пати да има чист резултат за да знаете дека ја нема. Најверојатно само ја залечувате, но не и искоренувате, а прашање е и по колку време по прекин на терапијата е направена нова, минимун треба да минат 10дена..
    Прашајте и во билна аптека има доста ефикасни чаеви, само со антибиотик тешко да ќе се решите брзо од неа.

На Stara, lalapo, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.