Ќе почекам јас уште за ваучер се спремам за хистеро и лапароскопија па после ќе видиме за даље.Инаку ме праќаат на зошто на хсг не се гледале убаво тубите па можело и да не ми биле запушени па ќе видиме што ќе виде .Честитки за идните мамички
Колку време се примаат фраксипарин (замена за клексани ) . Јас немав никакви проблеми . Од што зависи времетраењето на терапијата со истите ?
mila imav poveke problevi miomot, slabi jajnici, los spermogram no ete bozja rabota ostanav bremena a za hranata ne sum jadela nisto posebno da edno in vitro pravev pa potoa go operirav miomot ocigledno toj bil preckata da zabremenam
Консултација со Трансфузиолог ќе одлучи што и како понатаму.Се зависи од висината на Д-Димерите,Основи на Хемостазата времињата дали се добри и ќе одлучи.Јас имам хетерозиготни мутации рече дека не е страшно но превентивно да го примам Клексанот до 3 ти месец.Еве сега на 25.05 сум на контрола на Трансфузија и ќе видиме дали ќе ми ги продолжи.А ги примам од 5 ти ден од ЕТ.А и за рефундација секако ќе ти треба извештај од Трансфузиолог
Оф душа тоа е ете така требало да биде ајде наредниот пат повеќе среќа.И јас од тоа се плашам само да не ми дојде
И кај мене четврто ивф неуспешно,и уште не ми иде,а четири дена не примам терапија.Предходните три инвитра предвреме ми идеше,сега па не ми иде
Трансвер со замрзнати правеше така?? И што е маката сега, на што алудира Влатко, нешто има што да се реши, направи или дијагноза се е во ред ама не сака да биде
А зошто не одиш да направиш пред ифв гребење на матка или како се вика поточно било по успешно инвитро то после 1 или 2 неуспех се прави ова јас планирам да правам но незнам ни колку кошта треба со докторот да се договориме распрашај се ти веќе 4 неуспешни би требало да има успех потоа
Жал ми е душо,животот оди понатаму, борбата продолжува се додека не се стигне до целта. Одморете се малку, опуштете се и кога човек најмалку се надева ќе се случи чудо, а верувај чуда се случуваат А за добивање кај мене се случуваше дури и по една недела, од прекин на терапијата, да добијам. Ќе си добиеш,зависи колку била јака терапијата и колку време има дејство
@bebaa може на кусо во темата за трансфер со замрзнати да ја пишеш постапката и терапијата што ја примаше?
Имам направено за третото инвитро,а сега пред четвртото хистеро правев септум ми вадеа,што има ефект како скречинг. @kukla21 Би ја напишала постапката,но искрено не се секавам од кој ден од циклус почнав со естрофемот и пролутексот.Моментално чекам да влезам на хомеопат,да се детоксифицирам малку
jas da napisam oti vo strumica dobijaa reagensi za ureo i mikoplazma deneska mi zemaa bris na mene fala bogu eden trosok po malku posle 7 meseci odimaa reagensi se spasiv i za hormonite da ne plakam na privatno i za niv vo april mi zemaa krv sega go cekam samo rez od hsg molam boga se da e ok pa da gi pratam dokumentite za tret vaucer
Здраво девојки ***Ме интересира на кој ден од циклус се прави 4д ехо? Ми треба за поднесување документи во фонд?