Мила еве го линкот само кликнуваш и избираш sign this petition и пишуваш име и презиме само и емаил адреса и гласаш. https://www.change.org/p/министерст...etition&utm_term=mob-xs-share_petition-no_msg
За ваучер се чека 2-3 недели и ти стигнува писмо по пошта. Нема потреба да одиш во Скопје,само за документите. Јас сум од Охрид и секогаш ги оставам документите во фзо во Охрид ,за еден ден стигнуваат во Скопје. Со среќа и со лесно
Благодарам миличка си велам овој пат бидна Благодарам мила секој што посакува бебушка господ да му ги слушне молитвите
Кажи ми 3 јајце клетки не биле созреани и сега ги созреваат, или пишуваш за ембриони.... јас мислев дека во нашава држава не досозреваат јајце клетки, дека само во странство се прави тоа. Кај Ивановски си така? Поздрав
Досозревање на јк се прави и во ивф центрите во МК, но треба јк да се со одредена големина, не може сосема мали да се дозреваат.
Не сум прочитала до сега дека на некоја и дозревале ј.клетки. Не добиваме снимки од ј.клетките и нивниот развој и можат да ни кажат што сакаат, па мислев дека кај нас не се замараат до толку или дека немаат услови али супер ако се прави тоа и кај нас.
постои во описот на услуги во систина, матурација на јајни клетки. Подетално не знам како оди процедурата. Позз
Aspirin 100 nasabajle po edno, a ovunorm se kombinacija na vitamini i folna, gi pijat onie sto sakaat da ostanat bremeni.
Taka mi rekoa, kojznae sto ke mi kazat vo ponedelnik bidejki za vikend nikoj ne me pobara da mi kaze sto se slucilo so preostanatite 3j.k. Hahaaa, mozno e... da ne stanuvam da proveruvam sega. Vit D bese 1000 Tocno taka, j.k. koga gi vadat treba da se so golemina od 20mm, e ovie bile najverojatno 18mm.
ne pravat voopsto hsg vo strumica veke 2 god kazi reci aparatot e rasipan zatoa i jas bev na gak da me snimat na 9 maj
Jas vo momentov ne zemam nisto,no sakam da pocnam.citam za ovunorm se poveke i poveke go preporacuvaat pa se mislam da zemam.nesto podetalno za niv ke moze?nekoja so iskustvo?
Epa dragi moi, ostanatite 3j.k.ne preziveale taka sto gi unistile. Ostanav samo so 3 dobri sto bea i sto gi zamrznaa. Tuku kazete mi posle punkcija dali ve bolea jajnjcite, jas ne mozam da se ispravam...bolni gi cuvstvuvam. I vtor moment, od vcera mi se pojavi strasen osip na levata strana na bradata. Sabajlevo gledam deka i na desnata strana pocnalo da se pojavuva. Dali nekoja od vas imala vakov problem posle punkcija?! Ovunorm se folna kiselina so vitamini potrebni za priprema na bremenost