da prijavan status. Mecka strav, mene ne e strav - se bockav vo stomak!! Dzabe stravot, a i mnogu pomalku boli! nema ni modrinki jeee prodolzuvam so stomak!
Ajde jas da si prasam nesto.. Kolku munimum treba da e spermogramot(kolku mil),za da ima pogolemi sansi za uspesno in vitro? Mozebi e malku glupavo prasanjevo i uste ne sme vo procedura za in vitro,ama planirame. I uste nesto,planuram kaj Petanovski od Remedika. Sakam samata da si pobaram ivf ,na privatno i ne sakam da me razubeduva da probuvame so inseminacii...sto mislite, ke se nafati ili ke insistira da probuvameso ins.?.. Vase mislenje ili nekoja sto imala slicno iskustvo so dr,Petanovski od Remedika.
Ниничка, ќе ти го одговорам само првиот дел од прашањето. Во едно интервју Лазаревски имаше кажано дека најбитна е припремата на жената! Конкретно кажа, и еден сперматозоид да има, ќе го најдеме и ќе го искористиме. Битно е ј.клетки да се квалитетни за да може да се оплодат. Ако има проблем со спермограмот, тогаш се прави ИЦСИ постапка на оплодување - сперматозоидот директно се вбризгува во ј.клетка за да ја оплоди.
Ajde kuklicka,sega ti si vo centarot na vnimanieto na ovaa tema Kako mi izgleda,jas ke se pridruzam za kratko. Zakazav za utre pregled kaj Petanovski i kobsultacija za priprema za ivf. Na 20ti/21vi,treba da (ne)dobijam,pa pred toa verojatno da pocnam so terapija,jasmin ili slicno. Se nadevam deka ovoj mesec i jaske pocnam so pripremi. So gospod napred
Znaes zosto?!..toa e dokaz deka tie sto pocnuvaat na ovaa tema,brzo se cistat od tuka,za mesec, mesec i nesto,veke se vo ,,trudnicki muabeti,, ili ,,prvo tromesecie,,
Daj boze Ninicka! Daj Boze! Jas pocnav so Jasmin na 4 den. Piev 21 den. Lazarevski mi kaza ovoj dolg protokol bil podobar zatoa sto ubavo se smiruvaat jajnicite i doktorot poveke ima kontrola nad procesot
Ниничка, знам дека си нестрплива, ама зошто брзање со инвитро ако има шанси и со инсеминации? Е сега, ако е проблемот во спремограмот, тогаш тоа е друга работа. Јас направив 3 инсеминации, сега се спремам за 4, ама пак си велам и се куражам дека можеби ќе успеам и вака. Ако не, тогаш ќе се оди на инвитро, само се плашам дека и со него нема гаранција. Ама ај, да не ширам песимизам овде. Еве гледам имаме 2 нови трудници овде, резултат на успешни инвитра. Така што, во право се докторите кога настојуваат да ги исцрпат сите помалку агресивни методи. Ако нема друго чаре, среќа што и инвитро постои. Ај па Ниничка, да не добиеш на 21!
Не боли во стомак, ама ич, не се ни чувствува боцкањето. Туку, јас што треба да одам сега да ми ја стават стоп инекцијата. Оффф, од неа повеќе ми е страв.
Пред малку се вратив, кај матичната бев, блиску ми е до дома, на 5 мин. Ама, ме исуши таа сестрата. Плус, ме прашуваше како да ја раствори, како првпат да слуша за таа инејкција. Некако шубе ме фати. Многу непедантно работеше и ме боцна со истата игла со која ја раствораше. Да не ми е страв од тоа иглиштето големо, сама ќе се боцнев. Ама ете, бидна, па во среда, да се појавам на мегдан.
dusicki sega se vrativ od kaj mojot doktor- bliznaci nema- edno e samo, presrekna sum i so edno fala mu na gospod i na tolku- samo da e se vo red na naredeniot pregled na 25 maj ,pa zdravi i zivi se nadevame na srceva reakcija togas...pozz do site
Здраво девојчиња Јас ве читам постојано па си се решив да почнам и да пишувам. Утре ми закажаа за HSG Кај Толовски. Сакав и со анестезија само што не знам колку се доплаќа. Ќе испадне многу за мојот џеб. Прочитав се шшто сте напиале и веќе имам слика во глава што се случува.
I jas pravev kaj Tolovski pred tri meseci,nemas potreba od anestezija,brgu pominuva bolkata. Ajde so sreka neka e. A kolku vreme se obiduvate?