Значи со нас жениве не се искача на крај Истиов мубает му го направив на соругот, и се каам бескрајно. Толку голема подршка ни пружаат, цело време се со нас околу нас, а ние ние им враќаме со вакви "глупи" муабети, и не сме свесни колку ги повредуваме со тоа.... Душо знам дека помина мн работи(слична сум и ја) ова била "ситницата" која ја прелеа чашата, исплачи се, испукај се и со нови сили до победа
И јас истото му го имам речено. Значи сите исти сме биле И ми има речено јас ако треба нема да имам дете ама тебе те сакам... Паровите што се во оваа борба мислам дека се многу повеќе поврзани и повеќе ќе ценат се што животот им дал, а посебно кога ќе им го даде тоа нешто за кое што се борат.
Исплачи се мила, олесни се, потоа главата горе и моли се на Бога, верувај ќе биде. Кога си спремна повторно почни, дај си време и љуби си го мм, вие двајца можете се!
Spoiler: ако сте гадливи не отварајте :D Инаку ова ми истече со менстуацијата после 9-10 крварење. И сеуште крварам ама сопомал интезитет. Ќе се онесвестев кога го видов и додека да откријам што е нозе ми се пресекоа. Ми стои како заборавен памук што најверојатно го користеле при хистероскопијата. Можно ли е нешто да ми се комплицира со матката од ова? Леле ако има уште внатре што неможе да испадне. Уффффф 500 филма ми се свртеа во глава
Дали некоја била од вас деновиве во Институт за Јавно здравје дали ги имаат реагенсите за вагинални брисеви?
Ја имам закажано за брисеви за наредна недела, ми кажаа дека нема за кламидија. Мојата др ми кажа дека ќе им напише за некоја посебна метода со која се правела со доплата од 200 денари.
Сега се јавив и нема никаде...ништо на приватно ќе го носам секако тој за Кламидија.Фала ви на одговорите
Ти кaжa нештo пoвеќе зa метoдaтa? Акo не ти е прoблем кoгa ќе ти нaпише дa ми пишеш мoјaвa мaтичнa е мaлку смoтaнa не верувaм декa знaе зa oвa
Не не ми кажа ништо, а и реално не ни прашав. Само ми кажа немај гајле има начин да се направи со друга метода и ми кажа дека се доплаќа 200 ден. На 7ми имам закажано, ќе прашам тогаш па ќе пишам....
Се чуствувам должна да напишаам официјално и на оваа група. Трудно сум. Конечно видов како изгледаат || Сега си правам колекција. Не ми се верува дека ембрионот е уште во мене, и веке имам 3 теста и две бети имам зад мене Денес на ехо конечно за прв пат видов што значи ембрион, а не фоликули. Имав долготрајно крварење од ~10тина дена и некако ми беше многу страв да ви напишам еј висока бета, кога уште пред бетата имав крварење. Од 9ти ден по трансфер имав крварење. А на 10тиот ден веке имав втора бледа линија. Симптомите исти како за добивање. Во секој момент очекував да ми дојде и да почне да тече со оргомен интезитет како што вообичаено знае. Значи машки фактор ~4% подвижиност. Средно висока TSH, висок пролантик регулиран со терапии, пцос. првото ивф ми беше трансфер на 5ти ден(Плодност неуспешно), ова на 3ти ден (NewBorn успешно) На сите од се срце ви благодарам за поддршката и стручните совети. Многу ми помогнавте во многу наврати Ви посакувам многу успех и поскоро да се изчистиме од овде. Ве чекам во труднички
@Momichka честитки од срце, наредни 8месеци да минат како песна Многу убава вест на последниот ден од месец МАЈ
Честитки! Ти си еден поинков пример, различен, како и секоја од нас во однос на симптомите за трудно. Значи нема правила, кајно сите различно. Девојки кои чекате/ќе чекате две цртки, само опуштено и не барајте симптоми.
Баш така @Stara. Сите сме посебни. Сите имаме различни организмни. Кога докторот ми предложи трансфер на 3 ден, се збунив. Овде имаме дебатирано на оваа тема, дека 5ти ден >> 3ти. Ама ете рецептивноста излезе подобра (15ти ден менстуација) Кога имав 5 фолкикули, само 2 беа добри. Сега на 33, 22 беа солидни. ( а од 8 кои ги оставивме да се развиваат до 5ти ден, само 3 успејаа) Одговорот беше, математика и биологија не оди на исто место. Секој од нас е различен. Ако минатиот пат не сме имале доволно среќа, секогаш го имаме следниот пат кога околностите можат да се сменат и да тргнат кон подобро.
momicka cestitki za bremenosta inace da vi se pofalam ke stanam tetka po tret pat sestra mi e bremena za treto dete i tocno taka matematika i biologija ne odat zaedno sestra mi ima pcos visok insulin testosteron i tsh isi prima terapija i neredovni ciklusi ima isto i ete bremena e za treto dete po priroden pat i drugite dve bremenosti isto i bea po priroden pat i rodi dve zivi i zdravi deca i sega ceka i treto mnogu sum srecna oti i nie na esen ke praveme ivf utre odam za rez od hsg