Доктор ми има кажано да се испита. Вагиналните брисеви секогаш ми се негативни, а преку крв хламидија позитивна. Секогаш пред да започнам со инвитро испитувам. Никакви проблеми немам ни со очи, ништо, фала богу. Ама ете позитивна е,знам дека не мора да се испитува. Испитувам за да ми е мирна главата, да не се плашам дека нешто не е во ред.Да започнам со ивф без никаква препрека.
И јас вчера на своја рака испитав на крв за кламидија. И ете беља- позитивна ми излезе. Дури не ми беше згодно да му јавам на др . Ќе рече се правиме поголеми доктори и од нив. Ќе си пијам антибиотик на своја рака,посекако ме фати и бронхитот. Него да прашам, дали може да се замрзне само сперма во њуборн? Некако си правам филм да не му се намали квалитетот на мм. За секој случај да се има, м?! Или да си седам мирна?
Може да се замрзне за 5 год и ќе те кошта 25.000 ден.јас прашав. А што ќе пиеш за хламидијата? Мене ми рече др или вибрамицин или сумамед.
@lalapo Јас вибрамицинот не го "поштувам" . Сумамедот пак ствара резистентност.Еритромицин си пијам јас. Ама тоа по антибиограм.
Кај нас не даваат антибиограм,само позитивна,негативна, а на микробиологија не испитуваат преку крв. А колку време треба пиеш еритромицин?
И каква индикација имаш што ти посочува докторот да испитуваш?? Прв пат слушам некој тоа да го бара пред инф! ^^ вибрамицинот ич не го сакаат, ама мене ми е антибиотик бр. 1 со него секогаш ми минело одма што и да било, јак е ама ништи за час, со добар пробиотик немам никогаш мака
Јас ќе пијам 2 дози. 10 дена 4*250. Лани така ја излечив. Ќе ставам и бетадине вагиналети. Само да знаеш со еритромицинот обавезно витЦ од 1000. И некое рупурутче. Боли желудник Јас немам мака од вибрамицинот,ама не ми делува воопшто. Кој знае зошто, мм ми вика,коњ сум била
И мене ме маваат филмови да замрзнеме сперма,бидејќи кај нас само таа е добра јас сум крш со ј.клетките Си викам една температура да качи или годините да не си поминат па да си ја чукам главата после и со него, дупло малтретирање. Јас да сум на твое место би замрзнала, бидејчи имаш кажано дека маже ти е во годинки сепак не би ризикувала. Кај мене е 35 па размуслувам на такво нешто, се може да се случи не сакам ни да помислам на такви работи ама најмногу ми е страв пред инвитро да не се разболе нешто па да треба да прима антибиотици јаки кои многу ќе влијаат на спермата. Мојот најголем страв е тоа
Уште додека одев кај Таше во Плодност, пред 9 год.тој ме пушти да испитувам преку крв(наводно ми барале од фонд таков документ,се само за пари)и од тогаш редовно испитувам.
Во годинки можда е твоето маже.Се шалам оске Мојот маж е во години . Епа те и јас си викам да не се задеси нешто што не треба. Бар "полноглавци" да имаме на лагер. Кој знае ќе сака ли овој мојот?! Се заинаети не сака документи во фонд да пуштеме,ќе си плател тој. Ми игра по живците . Сега кое ќе ме чуе и за замрзнувањето биче жустро
Не знам дали ќе те утешам или не, ама анализата ја правам според 4 инсеминации.(сите ги правевме преку 2 циклуси) Прва инс: 2 дена пред првата инсеминација, мм јадеше во Скопје во некој голем Тинекс, и доби тровење. Пиеше лекарства. 17% подвижност. Втора инс: Конечно здрав, никакви лекарства, 1%. Трета инс: Беше март, мислам цефалексин или некои други за грло примаше, 10%. Четврта инс: Здрав како дрен, беше убава пролет, 2 месеци по трета инс. Ме болеше и матка и јаници и не знам уште што. за прв и последен пат мм се истури и ми рече, се мене нешто ме болело . Стапчето со сперма едвај успеа да влезе кај мене. Тој извади 1%. Не сакам да ве предомислам. Ако ви е страв замрзнете. Ама не ги пресметувајте математички вредностите кај партнетите. Тие се машки. Барем кај мојот партнер јас забележав дека кога имаме пауза од 3-4 денови, стуктурата е многу по густа. Овој пат на ивф го пуштив да се празни со неполни 48 часа полнење Да си биде пресно. Не знам колку извади. Ама имаше доволно.
Испаѓа дека кога не им е ништо послаби резултати вадат Маживе чудни створења, ама изгледа дека нема правило по ова
@ocicka2014 сериозно. Од кога почна со витамини и минерали и уште не знам што, никако не успеавме да се вратиме на тие 17%. Ореви, лешки, здрава храна, спортски активности, абе.... Многу чудни створенија дефинитивно, ама и машини што се регенерираат. Барем јас математички не успеав да најдам формула да му помогнам на мм. Уринокултури, спермокултури, уринален брис, проверка на тестиси, ама не можевме да најдеме нешто што ги сече резултатите. Јас од се срце ти посакувам среќа, ама ако твоите главоболки бидат намалени ако замрзнете, замрзнете. Сериозно и јас истото го мислев доста време, само мислев дека најчесто замрзнуваат спрема на они на кои им ја вадат од тестисите.
zenski 9 ti den mi e od transfer a sega koga bev vo wc imav kako kafeav iscedok!dali e toa pred menstruacija ili sto?inaki treba da dobijam duri na 10ti!ve guskam
Yuhuuu cestitki.Bravo za Trajkovski.Bas mu rekov deka ubavo mu trgna toj se smee.Eh, daj Boze samo pozitivni rezultati kaj site.I sekako zadovolni sme od dr kaj so ke uspeeme.Posvetenosta i vnimanieto negovo se isplaka na kraj
taa dijagnoza sto mi e pisana na izvestajot znacela oti ne mi se proodni jajovodite i sega nez me sovetuvaat samo poskoro na ivf da odam
Здраво девојки, најнапред извинете за долгиот пост но доколку му треба на некој нема ми пише во порака. Сега правев 4 ИВФ и ова го плаќам приватно. Кога ги правев претходните три ИВФ терапијата ми беше по 6 инекции на ден и ја примав по 10 дена и секогаш докупував по 30 инекции приватно бидејки имаме нели само 30 преку фонд, овој пат се приватно и си ги купив инекциите во аптека во Урошевац ги најдов фостимон по 11 евра и цетртотиде 33 евра, и земав 60 инекции фостимон и 5 цетротите се разбира во договор со докторот и гледавме по шемите од претходно дека секогаш за терапија сум примала по 60 инекции и марфи дека ми е најдобра другат овој пат за терапијата ми требаа 40 инекции фостион и 4 инекции цетротите. Доколку на некој му требаат инекции фостимон имам 20 кој што една ја платив 11 евра и имам 1 цетротите по 33 евра нека ми пише во порака, истите се ко кај нас само што кај нас со цената се дупло поскапи. Извинете уште еднаш на долгиот пост но можеби на некој ке му требаат и секој денар ни е важев во оваа постапка да не ги плака да неречам дупло како што сум ги плаќала и јас претходно.
Лавици комшивката моја после 16 години неплодност на 39 години второ инвитро Систина кај Ивановски успешно вчера ги видела двете цртички а денес позитивна бета.Денов не можеше да ми биде поубав.Се радувам како за мене.Ви посакувам на сите што побрзо да си ги наполните прво мешињата потоа рачињата.