Тоа се вика torch test. всушност е микробрисеви но преку крв, што се многу поточни резултати од брис. Околу 800-900,00 беше во институт за јавно здравје.
zdravo devojki ponedelnik pravam laparo i histero malku sum vo panika tie sto imate praveno iskustva da kazete posle operacija imavte li bolki i posle kolku vreme se vrativte na rabotnite obvrski fala vi.Imajte ubav den,i sekako cestitki do novite trudnici
Кога е лапаро со хистеро остануваш една вечер таму, а со хистеро само 2-3 часа. Болки ќеимаш во зависност колку те сечеле ама не е страшно ништо.
Јас правев само хистеро и по будењето од анестезијата ништо не осетив, но после 1-2 часа чувствував менструални болки, коишто прекинаа по 4-5 часа. Вечерта имав грчеви и тоа беше се. Другиот ден продолжив со нормалните активности. За лапаро не можам да ти кажам, другите девојчиња кои правеле, ќе споделат.
Jas sum pravena pred 8,9god.Vo drzavna.Me pravese Trajkovski.Dijagnosticka bese kaj mene.Se pomina dobro.Trebase naredniot den da me pustat ama imav temperatura i treska pa ostanav dva dena,na tret den si otidov.Imav bolki,no izdrzlivi
Точно ова испитување секогаш го правам,за хламидија е, и секогаш позитивни ми се IgG антителата, а IgM negativni. Точно така ми има кажано матичниот др дека IgG антителата биле стара инфекција (што ја имав пред да започнам со ивф) и еве се повторува пак, ама тие антитела не биле толку страшни, колку што биле IgM aнтителата. Испитувањето го плаќам 150 ден во завод за нефрологија-Струга
Jas kolku so znam i kolku so procitav nigde ne pisuva hlamidija.Ete ne bev sigurna pa preeska barav da procitam.Nigde ne najdov toa.Mozebi... jas znam deka torch se ispituva za drugite raboti,toa so pisuva vo linkot
Не пишува ама за хламидија е, редовно испитувам на ваков начин,само не знаев дека се вика torch test.Неможам да ти го сликам резултатот, матичниот го зеде од болницата(за да не одам јас) и ме извести телефонски.Кога ќе одам да ми препише терапија ќе го сликам и објавам, да го видиш.
Dobro.Ete sega ke znam.Stom si ispituvala ok e.Deka nigde ne pisuva hlamidija i stvarno ne znaev.Prv pat slusam
Честитки Момичка и со лесно. Каква телепатија, во моментов ти пишував лп, помислив на тебе и сакав да видам до кај си ама имаше забрана за пораки. Случајно прочитав, баш ми е мило, можам да ја замислам среќата кога ги виде двете црти. Колку е се поврзано, штотуку прочитав пост на @Bitter-Sweet и повторно почувствував како е кога си среќен за туѓа среќа. Покрај за мојата, во животот сакам постојано да се радувам и за туѓата среќа. Само Господ да помага во тешките моменти и сите да се радуваме за волку убави нешта.
TORCH - испитување на инфекции како: T- Toxoplasma, O- Hepatitis B, Mumps, Treponema, Parvo B 19 virus, Varichela, R- Rubeola, C- CMV инфекција и H- Herpes virus инфекции. Испитувањето нема врска со кламидија, исто и преку тест на крв кај неа може да се утврди дали и стара или нова инфекција (IgM/ IgG).. Прочитав и за тест преку крв на кламидија, обично се препорачува кај лица кои ја имаат често на брис или за поголема сигурност кога е позитивна бидејќи можеби се работи за стара инфекција, тестот преку крв е поверодостоен. Тестот на кламидија преку урина бил најмалкуверосостоен..
i jas ispituvav ednas preku krv klamidija na klinikata za mikrobiologija oti na brisot pokaza oti ja imav no preku krv ja nemav
Каде може да се анализира витамин D3 (освен на клиничка биохемија кадешто повеќе од 3 месеци немаат реагенси)?