jas pravev hsg i nemav zapuseni kanali i slicno ,i go pravev bev anestezija ,samo mi dadoa antibiotici za opustanje na muskulite i se bese vo red-tie sto imaat zapuseni kanali imaat bolki i krvarenje posle toa-jass toa go nemav-so lesno neka ti bide
Jas ne sum tolku hrabra da se bockam sama. Anita pocna da mi objsnuva kako/sto treba so uglata, doziranje i i vikam, ne se maci jas sama ne se bockam ni pod razno. ima nekoi od sestrite kako fateni vo racete.. denes toj sto me bockase, isto, slab na bockanje. Da bese vo raka, modrica ke imav 200%. mene sistina blizu mi e inaku ne bi vozela po cel grad da se bockam samo.
@mdenkov да си имаш лесна бременост! Еве и јас да се пријавам со чудното добиено.. Обично како чешма сум, ама последниве 2 пати кога примам терапија (оргаметрил минатиот пат) и јасмин сега не дека не тече, ама многу оскудно во однос на порано.. Сите се пореметивме Утре се молам Естрадиолот да е доволно низок!
mene toj mesec so terapijata,recisi i da ne mi tecese epten mi bese oskudna-ne se sekiraj ke bide se vo red
Da,da denes,posle pladne,deka samo vtornicite raboti posle 18h.,a mene samo posle pladne mi odgovara,deka ne mozam da zemam slobodni od rabota,rabotam do 17h ...se nadevam ke padne dogovor,pa i ako rece edna inseminacija pred Ivf,taka neka bide...ke gi sledam negovite instrukcii , nema drugo
@kukla21 и јас сум во постапка на инвитро, но сосема различна од товјата јас сум со природен модифициран циклус. Пиев 21 ден микрогинон, во петокот последното го испив, денес добив.... од 4-тиот ден почнувам со боцкање..... мн чудно се чуствувам, одамна го сакав овој момент а сега сум скроз збунетаа...исплашена....
И јас малку.Се правев јунак, ама па ми фуфка.. Ние сме слично, тука некаде. Јас последото апче од контрацептивите го испив во четвртокот, а добив вчера. Утре сабајле одам на боцкање за естрадиол. Ти ќе се боцкаш ли?
@kukla21 од петок почнувам со боцкање.... шемата ми ја пиша докторот. не ги запаммтив инекциите како се викаат.... 5 дена ќе ми трае боцкањето.... зборев со сестрата ми рече дека околу 15 -16 часот да доаѓам да се боцкам во систина, бидејќи не ми одговара терминот, си најдов доктор познаник дома што ќе ме боцка .
Da,problem so spermogramot,oligoastenozoospermija,.mislam dobro go napisav.Zatoa i ne bi sakala da odolgovlekuvame so inseminacii,citam deka po obrabotka bi bila uste poslaba. Denes dobiv rezultati od brisevi,site se cisti i negativni na bakterii...pa denes so site dokumenti kaj doktorot,pa da vidime sto ke kaze.
Мислам нема да ти каже ИУИ. Мене Лазаревски ми има кажано, се што е под 5мил по обработка, нема поента да се прави иуи.
Ninichka nie so partnerot imavme uste postrasna dijagnoza, azospermija i mnogu pomogna Maskiot caj od Apteka Stojanovi. Eve denes pravevme punkcija i kazaa deka sostojbata e podobrena.
Vo Remedika kaj Hadzi Lega, denes pravevme punkcija i sega cekam aber od embriolozite, se nadevam ke bide se ok.