Pa i mene toa ne mi e jasno,no mene mi bese objasneto deka docna puknal folikulot(nekolku dena pred ciklus) i seuste go imalo toa zolto telo,,corpus luteum,, I pak ne razbiram...
Жолтото тело лачи прогестерон,а не естроген.Тоа знам со сигурност.Како и да е ке ти се среди со циклопрогиновата.
хаха дури ни мене. Ама по логика на она дека некои имаат доцна овулација, неколку дена пред циклус претпоставувам кај нив се случува ова. Фактички со Циклопрогиновата ќе го регулираат наредниот циклус, да не направи вакво нешто. Јас ги пиев заради подолги циклуси, токму заради ова, да може да го нормализираат и да почнам со терапија соодветно.
Пуштив документи во фонд за ваучер( кришум од мм). Ама без негова крвна слика и без неговите инфективни. Ќешки за тоа само да ме вратат ќе му кажам тогаш ,па ќе ги пуштам дополнително. Не успеав да му ги најдам на работата му беа. Ејјјј коа рече не праќам во фонд и тачка!!! Епа јас пратив!! Нека се луте. 35 год стаж има, зошто да не искористи нешто што реално му следува. Уфф кој ќе го слуша ако разбере унапред а ме одбијат
Негова крвна силка сигурно не ти треба, а ако мислиш на спремокултура, мислам дека ни тоа не треба, туку само спремограм. Ајде стискам палци побрзо да добиеш позитивен одговор.
Оптимистички за сите нас кои се бориме со стерилитет.Често слушаме и разменуваме мислења за терапии,витамини,начин на исхрана..и некако се повеќе се затвараме во кругот ..во агонијата.Вакви случаи радуваат и влеваат позитивна мисла за да успееме.Ти благодарам што сподели
Ќешки за нив да ме вратат ( ќе ми го даде и оро ќе игра .Јас имам само една иуи и едно ивф на приватно. Затоа овај мојот не сакаше "да ги моли" у фонд . А ако ме вратат кажуваат конкретно за што ме враќаат. Или ќе ми ги побараат инфективните за него прво,па после пак ќе ми бараат иуи. Како иде?! Се во едно ти кажуваат што фали?!
Прати резултат од AMH? Би требало се одеднаш да кажат. Туку, за инфективен скрининг е лесно. И да те вратат за 1 недела ќе им однесеш. Се мислам да не ти побараат уште 2 iui.
@Bubce38 ме изнасмеа Одбиени нема да сте сигурно, ќе ви го побараат инфективниот скрининг на мт и што не верувам ќе ви бараат и иуи уште некоја. Според целиот ваш случај ќе ви биде одобрено без проблем, само ќе чекаш уште 2недели плус заради инатот на мт
Не им пратив го амх-то. Ама сега гледам на извештајот од Митко шо ми напиша дека нема потреба од иуи со оглед на нашите години пишува и дека резервите се ослабени и амх 0.5. Ајде што е тоа е Немам гајле за чекање. Посекако планирам август,септември да почнам со боцки. Те нели ќе се бањаме летово?!
И мене така ми пишаа, дури и имав препорака за ивф, но пак ми побараа уште 2 iui. Според мене, добро што не си пратила amh. Со таа вредност би ти одобриле еден ваучер за со твои ј. клетки, а другите би биле со донирани....или постои можност одма да ти одобрат со донирани. FSH колку е?
Не сакав да те исплашам, само да ти кажам реално....јас затоа не сакам по втор пат да пратам документи, има шанси да ми одобрат со донирани.