Девојки гледајте фактор здравје многу е добра емисијата. Димитров зборува за новини во лекување на неплодноста.
Ајде и јас да повторам - имам останато инекција овидрел. Кој е во постапка (инсемијација, ИВФ и сл) и му треба ќе му ја подарам. Ја имам купено во аптеката во систина кога правев јас ИВФ ама не ми требаше.
Здраво женчиња како сте ?Јас завршив со хистеро и лапароскопија и докторката ми кажа убава вест со малку напори ги пробиле и двете туби и сега ќе очекувам бременост по природен пат.Дај боже да успееме сите во нашите цели и да ни се остварат желбите.Поздрав
I mojot ne sakase da ceka i da gi moli pa zatoa pravevme 3ivf na privatno vo rok od dve nepolni god.Vo plodnost.Pari dadovme eden kup.Kao na privatno poveke ke mi obrnele vnimanie.Aha utre sabajle.I jas ko tebe pocnav sama da sobiram dokumenti,pa sakal nejkel prifati.I koga vide,aaa so ubavo bilo.Ne davas tolku pari.Iskoristiv dva vauceri
Ако грешам, нека ме поправи некој,....колку што знам иста документација се приложува и ако правиш на приватно. Ти бараат испитувања во болницата.
Nisto ne mi barase Tase.Ni brisevi ni infektivni.Bas nisto.Taka.Odenje na muabet i pocnuvanje so postapkata.Ne ni bev za ivf.Imav spontan.Bremenost po priroden pat
Да,да нормално е дека и на приватно мораш да ги имаш скоро сите испитувања. Освен иуи друго све треба да имаш направено пред ивф,било приватно било преку фонд.
Nisto cudno.So ima tolku cudno?Pa kaj Tase?!I3 vf ni brisevi ni bakraci.Odam na konsultacija pocnuvam so ivf.Neznaev so me snaslo.Imav samo 22god.Nemav poima Nisto.Uste nesredena od spontan pa so ivf se borev
Па добро бе душо. Ај еднаш те "смотал",ај и ДВА пати,ама трет пат да му ја дадеш туку така довербата?!?! Него нема врска. Ти си заврши работа,најбитно сега мешето ти е полно. Ексик и пари и све. Ваљда кога ќе се гушкаш со малата, ќе заборавиш на све. Гали мешко
Ne bese smotuvanje.Imase mnogu uspesi kaj nego.Bratuced mi so pocina, kaj nego od prva ivf uspesno.Imaat since.Isto edni prijateli prvo ivf bliznaci.Koga gledate pred oci uste poveke te vlece.Nitu znaev deka trebaat nekoi ispituvanja.Mislev hormoni i toa e toa.Zdrava sum,prava.Reagiram premnogu na terapijata.Pa dva pati i hiperstimulacija.Odnosot mu bese takov kakov so znaat site.Personalot super nemam zborovi.I nejkev da odam od doktor na doktor.Ko so kaza zavrsiv rabota.No nekoi raboti ne ae zaboravaat.
и јас во плодност кога правев ивф, правев без пап тест, хив, хепатит биц,микробиолоски брисеви ,само ми побара хсг, но кај него направивме хсс компјутерско сниманје на каналите и после тоа одма на ивф. Во њуборн кога правев не ми побаараа веднас тку веке пред пункција но бидејки имав ваучер за со донирани а за ваучерот нели за во фондот ги имав сите потребни испитувања др ми рече само копиите да и ги однесам зошто сепак имаа рок односно си беа валидни.Итака поминавме со тие анлизи. ,
Исто и мене, без никакви испитувања, почнуваше иуи и ивф, секогаш одев на приватно за да не чекам. Не ни знаев дека постојат некакви испитувања, освен хормони.
Mnogu ovde ne im se veruva koga zboram.Ko da lazam jas.Sreka so ima i drugi slucai ko mene so mozat da potvrdat.Koj ne doziveal nemoze da znae.Sreka zad nas e se loso.