Izvadija 12 od koi rekoa 9 bile kvalitetni. Nego ne znam dali e normalno da imam denes tapa bolka, cel den me maci. Vase iskustvo?
Jas prakticno nemam, ama teoretskoto vika normalno e. Sepak se vadele j.kletki so igla. Se dodeka bolkata se trpi ne veruvam deka e nesto strasno
Vider normalno e da imas bolka jas imav epten jaki bolki i doktorot mi rece slobodno da se napijam ketonal sepak so igla gi vadele j.k i bockale ama se izdrzuva se jaki sme nie neli...
mila bolka ke imas sigurno uste 1 mesec,samo sto vo prvite denovi ke ti bide poizrazena,jas imav tolku golemi bolki sto posle mojot transfer na 3 den otidov na kontrola da vide doktorot dali e se vo red-toa e normalno radi 12te izvadeni jajce kletki a kojznae uste kolku pati pred toa gi imaat bockano za da gi izvadat, jas vo ponedelnikot koga odev na kontrola za bebenceto -doktorot mi gi pokaza jajnicite na 5d posle 20 i kusur dena bea uste ogromni,normalno e toa-ne se grizi,bitno e deka e za ubavo i se ke mora da se izdrzi
Estradiolot super bese denes. Prodolzuvam so 0,6 suprefakt denes i utre. Od petok namaluvame doza, 0,4 ama voveduvame 2 puregona. Sestrata mi kaza pecele. Lelee vo ponedelnik sum na eho. So Gospod napred
devojki kazete dali e normalno se bockam veke 13 den so suprefakt (mala doza mi dadoa 0,1 ),ama mi docni cela nedela ,ne mi doaga so ke praam vaka .Koj ima vakvo iskustvo ,od suprefaktot li e????
Devojki sega si dojdov od pregled dve bebcinja imam vo stomakot mnogu ubavo custvo vi go posakuvam istoto na site ovde...
Cestitki i od mene Lele lugje ne znam kakvo e cuvstvoto dodeka se ceka dve nedeli za da se vidi dali se fatilo, ama cuvstvoto dodeka cekas da ti se javi embriologot dali e se ok, e jezivoo.
Individualno e se razbira, ama mislam deka e psihicki, ti si sega celata vo grc, probaj da se opustis (ako e mozno i ke si dojde. I mene mi docnese nekolku dena. Nema prostor mislam za panika.
Od 9 izvadeni, 3 se oplodeni, sega cekame da vidime dali pravilno ke se razvivaat. Lele sekoj cekor od postapkava e neizvesen, dali deka mi e prv pat ama zeludnikov mi e zgrcen celo vreme.
Vider smiri se se ke bide dobro eve jas imav 5izvadeni j.k od koi ednata prazna2ne se delea kako sto treba ostanaa 2 mi gi vratija i eve deneska si gi vidovme....
Ne te sfativ, imas ili nrmas redoven ciklus. Ako nemas redoven obicno postapkata odi so primanje kontraceptivi.