Цената на трансферот зависи од протоколот: ивф протокол или природен циклус (барем мене така ми кажаа). И јас платив 37 000 ден за трансфер, но бев на природен циклус.
Во право си, сигурно тоа е разликата во цената, природен циклус и класично ивф. до сега немам користено gonal f i cetrotide. докторот ми спомна како можна терапија за следно ивф (малку повеќе скапичка како што проверив ). Ве молам за ваши искуства со оваа терапија, колку време трае стимулација, од кој ден, по колку, и нормално исходот?
Devojcinja, jas uste krvaram ..No, denes bev kaj maticnata, me gledase na eho, veli nema nisto somnitelno, nema cista,no tenok endometrium 4mm,za 11 ti den. Vika mozno e da krvaris od cikloproginovata,deka prv pat gi pies i deka belite(sto sega gi pijam), sodrzat estrogen,a mene i taka mi bese visok estrogenot na 2 ri den od cilkus i zatoa krvaris. Mi dade kapki ergometril. Pa verojatno od niv ke mi prekine krvarenjeto...
Од ергометрилот ќе ти сопре сигурно крварењето. Само да не се исплашиш,ама очекувај троа поголеми болки. Не ти кажа и спазмекс за секој случај да си земеш?!
Јас и сега третиов ваучер што го искористив во Ремедика ми дадоа пресметка колку всусност чинел цел трансфер.Пишуваше 88.000 и плус 3800 за цел сет што треба да се вратат ембрионите сондичка како ли се вика и во заграда ФЗО дека не се наплатува ништо...Ова го добивав на секој трансфер а и за пункција беше околу 13.000 ден.Зборот ми е дека болниците си наплатуваат точна сума ко тие пациенти што си плаќаат на приватно.Чисто за споредба го пишав за @brm_brm
Гонал Ф е ист по состав со Фостимон, само малку е поскап. Цетротид не дозволува предвреме да прсне фоликулот (или фоликулите), значи се контролира. Јас ги примав истите лекови кога бев на природен модифициран циклус и добив здрава, убава ј. клетка, што не беше случај претходно кога примав Фостимон и Супрефакт.
Со капките сигурно ќе ти сопре крварењето но очекува ко појаки менстроални болки одмарај си и немој да се плашиш.Јас и повеќе искрварив со капките но тоа беа само 3 дена.Пиев 3 пати по 20 капки на ден и по 3 ти ден крварењето ми намали и скоро го немаше... Ајде чувај се чим нема ништо тоа е добро а ова крварењето ќе престане не му се сеќирај и пишувај ни како си
@brm_brm во плодност платив 600еур пункција и 1000еур трансфер (исто се плаќа одвоено во случај да не се стигне до трансфер).
^^ многу тоа 600евра пункција што знам со се терапија да не е @mac82 @brm_brm ако претходно имаш правено инф во Систина (и со ваучер нека е) и плус некои други услуги користено, барај си попуст ти следува, а цената за долг протокол таа е, плус како се што покачиле се чудам што и таа не е нешто плус! Моето приватно инф во Систина на долг протокол со сите поволности и попусти ме чинеше 80.000ден или поточно мислам 82 да беше (пункција+трансвер) @Nina 2014 супер чим нема ништо, со капките ќе се среди за брзо, без паники и додатни стресови
Јас така прочитав имав цисти а докторката ми препиша еден куп апчина ништо не зедов само чај пиев и кога појдов за еден месец немаше ништо
@kukla21 Предобра Мамичке,што да ти кажам а да не биде веќе кажано?! Како да ти се заблагодариме,а да не биде само фала?! Ќе ти посакам Господ никогаш да не ве ускрати од убави и среќни моменти,тебе и саканите околу тебе. Голем поздрав од Џејн ер, заедно и ја стопливме душата. Те гушка силно,силно....
Девојки знае ли некоја да ми каже колку чини едно шишенце супрефакт? Ако не продолжам со ивф процесот ќе треба во сабота да си платиме за искористените 2 шишенца па сакам да знам од прилика колку.
Во декември,кога не успеав да дојдам до трансвер,Попович ми рече да правиме ивф на природен циклус.Само пункција 200€(без инекции,без ништо) и доколку има трансвер 600€.Цените биле за редовни пациенти Што е многу,многу е,било за редовни или нередовни пациенти,ама сме тргнале по тој пат и нема откажување додека не се стигне до целта