Не правев ивф на природен циклус.Си чекав да поминат 6 месеци(во декември правев ивф,со ваучер и имав само пункција,немав трансвер) и еве утре уште пап тест и микробиолошки брисеви да направам и ќе ги пуштам документите во фондот,за трет ваучер за второ дете.
Е па и мене истото ми го направи,и со циста и со прекината терапија.....А и пред тоа пунција на циста 2 пати...Е девојко убо си кажувам кој не знае ке пропати од него Некој гинеколози даваат утрогестан за да пукне цистата...Најубаво е да прашаш
Здраво девојки, конечно се приближи денот за преглед кај Ивановски, чекам одговор од фонд, но сега ајде инфо дали многу влијае покачената тежинана инвитро процесот? Како крофна се направив ве молам за инфо? Фала
За кога закажа кај Иваноски? И јас ѕвонев ама тешко се добива Сашка За дебелината, зависи колку кг имаш качено. Имам другарка која беше така пополничка(се зезаме колку висока,толку широка)со ивф сега се породи, си има син.Така да не се секирај, а ако сакаш да ти е мирна совеста, прашај го Иваноски,тој нека процени дали треба слабеење или си таман Да ни пишеш што ќе каже др.Поздрав и секое добро
Хихи во петок имам закажано и ке ви кажам што ке рече обавезно...слабеење ке треба сигурно но најпрво да види резултати да видиме дали ке можеме да почнеме или ке треба да се пие нешто...иначе прв пат одам и нова сум во проблематикава...се надевам ке успееме и на сите ви стискам палци
Јас сум покруна и во процесот со терапија бев 73 кг цело време на диета до трансфер и ни едно кило не се попраив ни па ослабев а претходно ја држев диетата и ослабев 8 кг некои викат било штетно некои па немат гајле не се замарај сега со тоа битно е да има позитивен резултат
Од кај да знам дека баш јас така ќе реагирам на суперфакт кој што сите доктори кои прават ивф го даваат.Со оваа терапија и доза кај него почнале и успешно завршиле многу што јас знам,а уште колку што не ги знам. Кој ми е крив шо јас вака реагирам...барем досега ништо нема шо мислам дека он допринел да се влоши.А да знаев јас унапред лесно е,а најдобро е да знам и дали воопшто ќе успеам со ивф па да не се ни обидувам воопшто.Шо да праам сеа отидов кај него слушајки за успесите.Тоа е,Господ нека ми помогне.
Не се секирај ич, гледај да си имаш успех, лично јас имам лошо искуство , но мојата золва си остана бремена и роди здрава керкичка така да само позитивно
Неколку дена ти предлагам да не читаш на форумов на оваа тема ради негативни одговори и искуства и јас поминав низ истото бев буквално нападната од некои членки и навредена па некој период вопшто не се уклучував на форумов најди си друга занимација која ке те опушти а не да те дават со неубави работи
Според твојата историја и испитувањата ,треба да знае одприлика,сепак е доктор.Е сега ако не ти делувале супрефактот,пак ке ти даде-пошто и мене ми ја повтори првата неуспешна терапија.И така натака,ке си одиш таму месеци и ке си губиш скапоцено време....Но ,дај боже да не е така,дај боже да успееш.
Vcera pocnav so kapkite ,tri pati po 15 kapki. Abe vcera tolku mnogu krvarev,a eve i denes...jas mislam krv ne mi ostana. Duri i mi se vrti vo glava, mi se losi...dali e normalno tolkavo krvarenje so kapkive?!...ova nema aber da prestane I od kade doaga pva silno krvarenje?!...
Да да ти пишав да не се плашиш бидејќи ќе имаш многу болки бидејќи од капките матката добива контракции се гребе ненормално и мноооогу крв е од тоа.За 3 дена ќе ти престане.И јас бев уплашена многу и Петановски ова ми го објасни и стварно по 3 дена користење на капките се намали крвта а за 2-3 дена од прекин скоро и да немав со секојдневна влошка бев.Гледај да одмараш јади цвекло морков овие денови повеќе и вода пиј многу.Не се плаши ќе се намали интензитетот на крварењето а и болките исто.Исто ми се лошеше и мене болки имав 3 пати поболни од прв втор ден од циклус многу болно но 3 ден ќе поминат...Одмарај си зошто да точно многу крв изгуби до сега а и со капкиве уште повеќе но ќе прекине.Ендометриунот сега вештачки се гребе од капките и од таму се и болките и големото количество на крв.
Јас капките ги користев во два наврата. Првиот пат кога ги пиев без спазмекс баш имав болки, и крварев 4,5 дена многу обилно. Вториот пат зимав и спазмекс 2×1 од 5 мг. Болки минимални,крварењето обилно 2 дена и следниот ден скоро да ми запре скроз.