1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

260 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,4%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Терапијата на приватно ме кошташе 1500еур, пункција и трансфер 1600еур, тоа беше во декември 2016. Позз

На stevemila, lalapo и emkaemka им се допаѓа ова.
  2. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    здраво женички за инсеминацијата ко ми дојде крварев 2 дена имам ама сега овај месец ко ми дјде првите 2 дена по некоја капка имам после 2 дена имам како шо треба и после 2 дена со прекини имав на на вечер немав ништо и преку дената пак крварев

3. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Jas odam skoro 4 godini tamu,licno kaj nego i imam fiskalna za sekoj pregled i za sekoe ispituvanje.jas veruvam na losite iskustva od tamu ama pomislete na drugite koi se vo postapka kaj nego,mnogu negativno vlijae.spodelete iskustvo no ne mora do toa nivo na plukanje barem ne ovde kaj sto sme site so ista maka.

Jas zedov 2 sisenca superfakt i nitu edno ne mi naplati.bas mi naglasi deka me sleduvaat.

Последна измена од модератор: 15 јуни 2017
    На pile30, bebaa, @nn@ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    na nas ni gi naplati superfakt 3000 den i barase da mu dademe pari vo kes no mm mu rece nemoze ne ti davam pari vo kes zasto nie retko nosime kes a zatoa sekogo bi go sovetvala da ne ode tamu od moeto mnogu loso iskustvo a za strinki tetki i nez sto i jas imam od kaj nego sto imaat deca ama toa si e nivno iskustvo ne moe a za dr trajkovski nemam zborovi so koi mozam da go ispofalam se naj naj iako seuste ne sme pocnale so ivf ednostavno negoviot pristap prema nas e mnogu po razlicen od onoj na tase

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ti veruvam mila moja,samo sakav drugite clenki da procitaat i drugo iskustvo.ti posakuvam uspeh najskoro :hug:

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    Ве следам веќе некое време, и искрено се радувам на секој ваш успех, а на секоја лоша вест солзи ми доаѓаат на очи, исто како мене да ми се случува. Се спремам за прво инвитро, но имам дилема каде да го правам. Дали некоја од вас има правено на ГАК и какво искуство има од таму. Искрено не ми е битен хотелскиот третман, туку опременоста на ивф лабораторијата, квалитетни ембриолози и достапност на доктори и за викенди. Незнам како е по приватниве, но тука ако викенд се падне инсеминацијата си чекаш до понеделник. Инаку сум кај Тофоски, презадоволна, многу доверба имам и супер однос со него, но се мислам дали да правам тука баш поради овие причини. Се мислам за Њуборн, а искрено ми е непријатно по година и пол кај Тофоски, сега да одам кај друг. Ве молам за совет и мислење, извинете на долгиот пост. Среќно на сите кои заедно сме на овој тежок пат, но има за што да се бориме, нели.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @pile30

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.393
    Кога се работи за ИВФ на ГАК немаат баш услови. Докторите се супер не е до тоа туку лабараторијата е неопремена, има само еден ембриолог и немаат најнови процедури. Немаат дури ни можност за замрзнување на емриончиња ако останат од процесот. Дури и аспирацијата на јајце клетките пред некое времеим беше со застарена процедура зашто немаа некаков апарат.
    Јас сум исто презадоволна од ГАК за третманот што таму го добив и за посветеноста на Трајанова. Жената ми ја врати вербата дека ќе можам да добијам бебе. Се што можеше испитувања да ми направи ми направи, доаѓаше за мене во недела за следење фоликули. Успат видов дека условите им се тешки за работа.
    Кога отидов во Ремедика на последната нсеминација пред ИВФ сфатив дека и инсеминација може да се прави со ехо па и дека ако има потреба може лекарот да земе катетер помал заради мојот цервикс за да биде подобро извршена процедурата. На ГАК тоа е тоа имаш еден катетер што ти следува и бркај работа.
    Од друга страна и на ГАК сум среќавала трудници од ИВФ кај нив правено така што не е дека се е црно. Пред Нова Година дури и ечеше музика ембриолог им пуштал музика на ембриончињата подобро да и растат.
    Знам дека е тешка одлука да се смени лекар, ама види разговарај искрено со Тофоски нека ти каже што им се реално можностите па одлучи.
    Што и да одлучиш со среќа и ти посакувам успешно ИВФ.

На stevemila, cvekence 03, meckicka и 8 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Jас првиот пат инсеминацијата ја правев во Систина кај Доктор Слободан Лазаревски и се фати од првиот пат, после се тоа што се случи чекавме да поминат 6 месеци па матичниот рече да не се зезаме повторно да се обидеме со инсеминација само што овој пат се одлучив за ремедика со цените се исти горе доле и толку имав надеж и оп сега ништо си добив.Сега незнам дали да се обидам повторно со инсеминација или да се обидам природно старно незнам мада по природен пат не верувам дека ќе се фати инаку лани правев и лапороскопија и хистероскопија

10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Jas prvoto ivf od nedovolno informiranost otidov bas kaj Tofoski na svekrva mi shkolski zolva mi ja operirase prezadovolni doktorot e fin korekten stucen samo za operativni zafati a za ivf ne...Ko prvo nemaat soodvetna laboratorija embriolog eden sto ne strucen od moe glediste...jas do den denes se kaam sto prviot vaucer si go upropastiv tamu...
    Jas so policisticni jajnici primiv nad 45 inekcii decapeptyl pa dobiv ciklus i plus merionali po 3 mi davase i plus decapeptyl jas ne upatena totalno izbezumena jas nenormalni bolki imav jajnicite mi se spoija eden do drug sto i toj se cudese...mi izvadija 28 j.k od koi samo edna mi oplodija osumkletocna mi ja vratija na 3ti den i toa na transferot ednas ja donese pa ja vratija vo fruzider nesto exoto nemoze da go namestat i posle vo katetarot ja stavija pa edvaj ja ubuta vnatre uste togas znaev deka nema da e uspesho....
    Dobro namerno te so sovetuvam jas taumi dobiv od tamu tolku bev so nadez hiperstimulacija mi napravi a na hiper transfer ne se poracuva mi sepodu stomakot ko 5ti mesec trudna...i taa zore auuu lele solzi mi tecat dodeka pisuvam....
    Ne sakam da zboram loso deka ne sum uspeala no so mene togas imase 4 zeni sto imaa po 2-3 ivf tamu i nemaa uspeh...ne sakam da sum negativna samo sakam da si ja kazam mojata losa prikazna i iskustvo tamu sto go imav...vtoroto ivf si otidov vo remedika i po 2 obodi sega sum 4ti mesec bremena...koga imame moznost da birame jas bi odbrala privatna bolnica a gi imame fala bogu i dobri doktori i ne bi korustela vaucer na gak...ne deka ne uspeav no 4 god sum po bolnicive i tofoski samiot na kraj mi kaza iskreno deka tolku im bile moznostite za uspeh...ama posle svadba tapani kasno mi bese...
    Moj sovet e da ne ja napravis mojata greshka i da si go unistis vaucerot.A da Tofoski e pozitiven dava nadez seto toa ok no ne se spremi za ivf...i mene ne mi bese biten hotelskiot tretman no na gak e ko da bev vo stala...A za pukncija mi stavija 2 inekcii trodon i venski za vreme na punkcijata diazepam ne zasemutija no ne me uspaa bolki strasni imav da osekjas kako te stipat i meso ti vadat :( izvinete sto detalno vaka pisav no sakam na clentata da i go prenesam moeto mnoguuuu losoooo iskustvo..

Izvinete na latinicata :( se voznemiriv gak koga procitav deka uste lugeto tamu pravat ivf i mi se vrati losoto sekjavanje :(

На Acka22, mira.mira, stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  11. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Јас правев првото ивф кај тофофски, многу добар доктор јас имав 16 фоликули ама ембриологот успеаа само еден да оплоди, прават пункција без анестезија јас со познаство едвај донесоа анестезиолог. Све е добро кај тофофски и јас веле 3 години кај него сум за хсг, за хистериоскопиа ама ембриологот и условите не им чинат. Јас порано кажав како не можам да бирам гинеколог и ембриолок а не да бирам болница. Да можев да бирам гинеколог ке одлучев заТофофски а за ембриолок ке одлучев за ембриологот од Плоднос.
    Второто ивф правев кај Таше по алчен човек за пари немам видено примев 44 меронали едвај успеа да има 7 фоликули. Ама не можам да кажам дека неуспехот е од него. Пари бараше ама имаше и ембриони а тоа што не успеа само Господ знае зошто, иако денеска дознав дека сум имала септум од 5 мм можеби тоа било причината што немам успешни ивф.
    Извинете за долгиот пост

На stevemila, Talesia, bibiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки здраво!Јас вчера бев кај Владимир Трајковски,ми остави многу добар впечаток со тоа што може саат време разговаравме.Ми влеа верба дека со инсеминации или природно ќе стигнеме до бременост.Па сега на мене е оставено кој доктор ќе се одбереАко има некој некое искуство кај него може да ми пишеИмајте убав ден

На facule, stevemila, lalapo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Јас искуство немам но братучетка ми соработува со нив бидејќи е лаборант кажува дека се супер за соработка и тој и Тања Гружанова кај кој и да одиш од овие двалца нема да згрешиш,се мислам и јас да појдам таму братучетката кажува дека имале доста работа

На BelataMasai, stevemila и Lanic им се допаѓа ова.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    6.582
    @Lanic Трајковски има ++ од мене. Сепак јас сум многу задоволна од целиот тим на New Born.
    Работат секој ден и стојат на наше распологање.
    Се случи на мојата пунција др Гружанова да биде замена на Трајковски ама односот и пристатот беше ептен одличен.

Низ последните 1000 страни има многу позитивни коментари за Ивановски од Систина. Јас многу се мислев да одам да правам таму, човекот е голем стручнак како што читам од многу феминки, само ми беше многу тешко да го добивам телефонски и се откажав. Многу ми е криво кога морам често да се стресирам дали ќе го добијам или не докторот.

Имам позитивно мислење и за Таше. Првото Ивф го правев кај него. Голем стурчњак, само претпоставувам некако енергерски полиња не ни беа компактибилни :)

@Talesia било која приватна да ја одбереш, ќе добиеш многу подобри услови од ГАК. Како што рекоа феминките, докторот е добар, ама за успешно ИВф потребен е и добар ембриолог. + ГАк колку и да се добри, не се одржува техниката на високо ниво колку во приватните.

На stevemila, cvekence 03, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

И изумив да кажам дека тие немаат ИКСИ или друга метода туку ги пуштаа сите и ј.к и сперматозуиди и што се оплоди се оплоди немаа ни апаратура ни техники на оплодување...

На stevemila и Talesia им се допаѓа ова.
  16. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    Најмногу ви благодарам на сите за искуствата и мислењата за ГАК. Имам уште време за размислување, за месец ќе подадам документи за ваучер, па здравје боже да се надеваме цело лето е пред нас, може ќе бидне и природно 8) :inlove:

На cvekence 03, Capricorn Taurus, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.064
    Девојчињааа, имам ваучер:inlove::inlove::inlove:
    Нит инфективни и крвна слика за мм побараа,нит уште 3 иуи. Браво:clap::clap::clap:
    Да видам како ќе реагира вечер мажуле:party:

@emkaemka како пророк си!!! Ич не верував ,ама ич.:hug:

Последна измена: 16 јуни 2017
    На Dust, Melinda85, K!k!k0k0s и 32 други им се допаѓа ова.
  18. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Јас добив кај ивановски термин на 14.07,зашто се премислив да одам на уште едно мислење сакаш да ти го одстапам?:))

Последна измена од модератор: 16 јуни 2017
    На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.460
    @Momichka е малку трудничка не и треба :inlove:

Не пропуштај уште едно мислење никако, плус имаш веќе термин, ништо не губиш, по одлучете каде како :)

На lalapo, pile30, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Се извинувам,збунка:)

На mira.mira, Momichka и kukla21 им се допаѓа ова.