Даа....истото искуство го имав и јас. Дури не ми се веруваше дека ме пампти, покрај многуте пациенти. Но, и оваа сестра е мила....тие сите се љубезни. Изгледа тоа им е кодекс на однесување со пациенти
Бубче ме интересира за колку време го доби ваучерот, колку чекаше, јас имам поднесено 08.06, сеуште немам одговор, мислам дека за 2 недели дека би требало накај 22 да стигне.позз
@bella.gk минимално е 2 недели. Бубче ќе ти пише. Јас ги имав меморирано овие броеви, можеш да се јавуваш да прашаш за статус: [Name]fzo 2; [Phone]02 328 9068; [Name]Fzo Vaucher; [Phone]023289016; Само кажуваш кој ти е матичен бр. и ќе ти кажат кога ќе те разгледуват.
Јас на 05.06 ги однесов у фонд кај нас. Тие ги пуштиле на 06.06. Уште од средата поручек ми пратиле на е-маил дека е одобрено. Ама јас дури денес видов. Се чудам и јас ,толку брзо,нема ни две недели. Провери е-маил?
Благодарам, ќе се јавам во понеделник, да прашам до каде е постапката. баш брзо ја завршиле постапката, на мене ми кажаа од фондот дека ги пратиле на 09.06, значи ова недела можно е да добијам известување.поздрав и со среќа
Да многу добра и фина личност не верував ни јас дека по толку пациенти ќе ме памти паа мене но ете погрешно сум мислела
Нема што да те плаши само слушај што ти вика тоа е нашата убава докторка. Многу се радувам што си добро.
@Bubce38 со лесно да го известиш сопругот да те изгушка што си му спасила нерви и трчкарања по документи ииииии ова да е успешно ивф од се срце ти посакувам
Zdravo devojcinja ,pred se cestitki za novite trudnici i mn sreka za tia sto se vo postapka... Vaka imam edno prasanje ,treba da podnesuvame dokumenti za vtor vaucer. Da mi kaztete za mazmi dali treba 2 novi spermogrami so mesec razlika ko za prviot ili samo eden nov spermogram treba...I od koga se racunaat 6 meseci , site razlicno mi kazuvaat... Vala vi odnapret..
Еден спермограм ви треба понов, не постар од 6м, за другиот ако имате и година дена стар нема гајле пратете го. Јас сум праќала и од претходниот ваучер спермограм со печат од фондот не правеле проблем. 6месеци те интересира од кога се рачуваат по неуспешно инф со ваучер така?? Ако да број од денот на трансверот 6м па поднеси за нов. Среќно @Sara mila
Девојки, честитки за новите ваучери и трудници и среќно! Во дилема сум дали ако добијам после 16 часот, го сметам за прв ден утрешниот? Треба да испитам хормони на трет ден, нели, па не ми е баш јасно, да не утнам. Благодарам однапред
Бев кај Ивановски , мое мислење мн супер човек, прикатен за разговор, да бидам искрена за килограмите не го прашав ми даде да пијам два видови таблети ама ги забиравив кои беа него кажете кога се почнува со боцкање , чекам ваучер па не знам дали ке ми дојде додека ми стигне ваучерот за да знам како оди процедурава?
Да, ако пример денес добиеш по 16ч утре/недела ќе го рачунаш прв ден и во вторник сабајле на боцки @Milicka* зависи од протоколот по кој ќе биде инф, па кога ќе е првата боцка. Може месецот пред ќе ти даде контрацептиви, ако одите со долг од 20-22ден од циклус се почнува со супрефакт, ако е со краток од 2-3ти ден на циклус веднаш со стимулации.. Среќно, еден месец напред назад ништо не менува, сите сме нетрпеливи за што побрзо ама битно е да успее, опуштено
А бе тпќолку бев стуткана и нишо не си прашав ко шо треба хаха значи пошо јас веке на одмор си заминав еве сега сум во соба ми дал да пијам овунорм и фемибион а на втор ден од циклус ми даде некои на м ама не минтекнува а го неам пред себе рецептот ..страшно е шо во август оди на одмор и не можеме да почнеме ама ми рекоа ако добијам ваучер да ја барам Сашка па затоа реков да си прашам како оди процедурава , фала мн на брз одговор мн ми значи ***