кај нас не може природно мора инвитро тежок машки фактор ..затоа сакав да забрзам а ке се јавам во фонд бидејки документи поднесов на 30.05 па ке видиме фала мн
Ти можеш и овој циклус кога ќе добиеш да почнеш со микрогинон. Некаде до крај на јули би завршиле. Кога треба да добиеш? Јави се во фонд.Веќе имаш одговор на барањето за ваучер. @Bubce38 после тебе поднела, па веќе има одговор.
Чекај сега мала збунка и не ве гњавам повеке д-р ми рече на 2 ден од циклус може да почнам со микрогинон но јас мислев и пред да добијам ке требаат боцки затоа се збунив ке прашам обавезно
не не. На 2 ден пиеш микрогинон и и ѕвониш на Сашка. некаде околу 12 ден одиш на ехо, да се види дека се е ок и од 21 ден почнуваат боцките.
Ајде мила сега со среќаУбаво ти објаснија и емка и кукле за протоколот,па ќе те чекаме да не известуваш како ќе тече целата постапка За ваучерот,незнам зошто толку многу чекање Барем јас секогаш добивав одговор за 10 дена. Јави се од понеделник и прашај си до каде е работатаПровери на меил дали ти имаат пуштено одговор
Здраво девојки,еве ме и мене да Ви кажам шо се случува.Денеска бев кај мојот доктор и дефинитивно го прекинавме ивф процесот.Зошто?И после 21 инекција супрефакт не добив менструација, сеуште ми касни веќе 11 дена.Ми даде да пијам примолут нор 7 дена по 2 за да после тоа добијам.Ако биде се во ред после 2 уредни менструации почнуваме со втор обид, но овој пат по краток протокол без супрефакт. Докторот ми рече дека е вистинска реткост во терапија со супрефакт да не добие пациентката мензис, 1 во 1000. Ете баш јас...Како и да е мислам дека за овие неколку дена додека чекав да добијам го прифатив фактот дека сега неможе и тоа е. Денес и докторот ми влеа надеж и ме расположи малце,па некако сум ок.
devojki kako se pie macinata treva ili ocajnica od koj den od ciklus do koj den imav virak zemeno od poodamna sega zemav i ocajnica neznam dali smeam da gi pijam zaedno
Може глупо звучи, ама да не си трудничко малку па што не ти иде? Или нема шанси додека се зема суперфакт да останеш бремена? Чуда се случуваат Јави се во фонд сигурно имат одговорено само писмото може е негде залутано.
Верувам не е сеедно но убаво пиша и свати го тоа дека овој пат вака требало да биде но следниот пат ќе си се одвива се во најдобар ред...Може и подобро бар следен пат ќе се знае точно циклусот и ќе биде се во ред.Биди само молимте опуштена и тоа влијае и на циклус и на растење на ј.к и итн.Таман сега циклусот ќе ти се среди и ќе биде се под тајминг и успехот ќе си дојде..
Јас терам 4ти месец и ова последно ивф го поминав многу позитивно расположено инекциите ги истерав без мака ...со краток протокол бев реагирав многу добро на стимулациите од што си бев опуштена...месеци ми требаа да се вратам во нормала пред последното ивф и реков овој пат ќе бидам поразлична од претходните обиди и мора да успеам и успеав а пред тоа страшен песимист бев плачев цело време се затварав во себе секоја инекција кошмар и нормално тогаш немаше успех.Ќе успееме сите еден ден Господ е голем само позитивна мисла до позитивен тест верувај ми
Знам дека е сто пати пишувано јас пак да си прашам. Добив денеска точно во 18:00,и тоа баш убаво си тече(се извинувам на описот)Сега кој ден ке треба хормони да проверам Вторник или Среда?!
Да ке прашам , фала многу ке известам обавезмо , почнав сега со овие фемибион и овунорм а треба да добијам на 3 јули , срцки сте
Штом добиеш,одма на втор ден ти испитуваат хормони и ако е се во ред, одма почнуваш со боцкање Ајде девојки помош!!! Денес бев кај матичниот,ми зеде брис за пап тест.За да не чекам месец и повеќе за резултат,си го однесов сама пап тестот. И знаете што ми кажаа:ВО ОХРИД НЕМА ДОКТОР ЗА ДА ГИ ГЛЕДА ПАП ТЕСТОВИТЕ?!?! Доаѓала докторка од Битола, само во четврток и сега и таа не доаѓала.Верувајте внатре беше хаос, пап тестови еден куп. Еххх оваа наша чудесна земја Кажете ми каде сега јас да го однесам пап тестот? По пошта да се прати во некоја приватна лабараторија, каде и колку пари ќе биде?