Секако ....вит. Ц не со Q10 во исто време, Q10 не со кафе, но може со вит. А, D.. Добро е Вит. Е и омега-3 да се земаат на растојание, пр. едното сабајле, другото вечер.
Да, комбинирањето е битно. Во упатството на Pregnacare conception кои ги пијам пишува дека ако ги пиеш нив да не земаш други витамини. Мислам и ако се претера не е добро.
Девојчиња Марфи стапи на сцена... Петок треба да одиме Скопје (за тогаш ни се упатите за кариотип),а тукушто добив и трет ден за испитување хормони ми е исто така петок! Кај да се телепортирам побрзо!!!
И јас сум тука некаде со резервата ама замисли ништо не ми даде,а го прашав дали треба нешто да пијам пред постапката Се што пијам е читајки од искуства на други членки,не мислам конкретно на овој форум . И се сложувам со @Nadja_22 Q10 може и е препорачливо за тие со слаба резерва од 400до600мг.да се пие.
Ако не ти е хитно испитувањето на хормони,остави го за нареден месец или пак ако можеш земи си упат за таму каде што треба да правите кариотип и ќе си ги завршиш двете работи одеднаш.
Испитај хормони во четврток. Иди за крв најкасно што можеш тој ден.Релевантни се резултатите од 2-5ден од ц. Јас имам испитувано и на 2 и на 5 ден од цуклус во исти месец и скоро да исти ми беа,ако не и исти
За ДХЕА @Bubce38 ти кажа и така е, се пијат кај тие со намалена оваријална резерва, а и за подобрување на квалитетот на јајце клетките. Фемара се исто како и кломифен, но понова генерација на таблети, служат за да се направат повеќе јк.
Здраво девојки ☺нива сум на форумот и сакам да ве прашам нешто ?зачи почната сум со боцкање со suprefakt денес ми е 11 ден со боцкање до 13.06.пиев ciklo proginova и требаше за 4-5 дена да добијам месечен циклус но еве веќе поминаа 7дена јас сеуште немам добиено.Дали на некоја од вас и се има десено исто вака и дали има место за паника?
Blagodaram za odgovorot. A nekoj da spodeli iskustvo so femara tableti? Koga se zemaat,nacin na doziranje? Jas barav po net ama nikade ne procitav deka se za poveke jajce kletki,nitu voopsto za problemi so neplodnost.sosema druga namena procitav...neka pisat tie sto se poupateni bas me intrresira
Фемара се случни на Кломифен, но се подобри и не прават циста/цисти. Јас имав еден протокол со фемара. Целта беше да добијам 1-2 ј. клетки, но со добар квалитет. Ги почнав од втор ден на циклус и земав по една таблетка на ден, вкупно 5 дена. Добив еден фоликул, со добра големина, па профолжив уште еден ден со 1 менопур и цетротид. Имав 1 ј. клетка со добар квалитет и ембрио трансфер. Мене ми се допадна овој протокол, краток е и не е стресен. Ако имаш ниско amh не очекувај многу фоликули, важно е да имаш здрави ј. клетки, колку и да се, една/две/три. Не сум сигурна далу има кај нас Фемара, но во Софија ги има и 5 таблетки се околу 1200-1400 денари (не памтам колку точно платив).
@Pipimipi Многу е ретко но, мене ми се случи пред недела време. Воопшто не добив мензис додека примав супрефакт и заради тоа ја прекинавме процедурата за ивф. Мораше да се прекине бидејќи за да се продолжи со други инекции за стимулација мораше да ми дојде мензис, да ми се исчисти матката, со тоа да паднат соодветните хормони, па дури тогаш може да се почне со стимулација. Не се секирај веројатно нема да бидеш во тие ретките како мене.Докторот ми рече дека тоа многу ретко се случува, кај 1 на 1000 жени.Инаку менструацијата можеш да ја чекаш додека да примаш вкупно 21 инекција супрефакт. Повеќе од тоа не смее да се прима ако не добиеш,кај мене затоа се прекина. Биди позитивна и ќе добиеш. Ти посакувам среќа и позитивен тест за бременост ❤
Здраво девојки, најнапред извинете за долгиот пост но доколку му треба на некој нема ми пише во порака. Сега правев 4 ИВФ и ова го плаќам приватно. Кога ги правев претходните три ИВФ терапијата ми беше по 6 инекции на ден и ја примав по 10 дена и секогаш докупував по 30 инекции приватно бидејки имаме нели само 30 преку фонд, овој пат се приватно и си ги купив инекциите во аптека во Урошевац ги најдов фостимон по 11 евра, и земав 60 инекции фостимон и се разбира во договор со докторот и гледавме по шемите од претходно дека секогаш за терапија сум примала по 60 инекции и марфи дека ми е најдобра другат овој пат за терапијата помалку инекции фостион. Доколку на некој му требаат инекции фостимон имам 15 останати кој што една ја платив 11 евра нека ми пише во порака, истите се ко кај нас само што кај нас со цената се дупло поскапи. Извинете уште еднаш на долгиот пост но можеби на некој ке му требаат и секој денар ни е важев во оваа постапка да не ги плака да неречам дупло како што сум ги плаќала и јас претходно.
Поздрав мили женички! Се оперирав конечно од миоми, 3. Се надевам тие биле проблем за имплантациите, за 6 месеци се да е ок, па трансфер со замрзнати. Морам една јавна благодарност да изразам за @manako1 за советите и насоките, ретки се луѓе фер и човечни
Femara не се воопшто исти со кломифен. Оригинално се таблети кои се пијат при рак на дојка како превенција после хемотерапија. Случајно е откриено дека водат до создавање повеќе фоликули. Не се стандардна терапира за стимулација и на пример во САД не смеат да се користат за стимулација. И кај нас не се даваат за стимулација така лесно. Со среќа.
ne m не мила само фостимон имам 15 инекции, а цетротидето таму се поефтини може да ти дадам број од аптеката и да се земеш пиши во порака.