Јас па по амерички форуми гледам сите со фемара се стимулираат. Од таму ми се познати, а тука прв пат во Њу Борн чув дека се користат.
Може да сум грешка само знам дека некаде беа забранети, може беше Велика Британија. Знам дека некаде читав дека ептен се користи, некаде ич зашто е забрането. Еве на пример во Велика Британија и ДХЕА не може да се купи, не е одобрен пошто го рачунаат како хормон (барашер една пријателка и така и рекле во аптека).
Девојки добив ваучер од фондот, ми се јавија фалеше извод на книга на венчани, ја пратив скениран на мејл и ми рекоа дека позитивно е решено, сега треба да чекам да добијам документ па да изберам кај кој доктор да одам, или може и без ваучер да одам а во меѓувреме се надевам ќе стигне и по пошта.
Можеш и без ваучерот да одиш на консултација. И онака нема да поченш одма, Претпоставувам ќе чекаат нареден циклус за да почнеш со постапка, а во меѓувреме ќе си одбереш доктор. Можеш само да кажеш дека имаш ваучер. Со лесно и побрзо да добиеш висока бета.
Zdravo na site.Cetvrtok pocnuvam so bockanje suprafakt ,da nema nekoj slucajno ostanato nekoe sisence,bi vi bila blagodarna so ogled na toa deka ke pravam privatno.
Не душо, не се исти, тотално се различни по хемиски состав, но имаат слично дејство. Фемарата е летразол и многу често се користи за третирање на неплодност, особено во Америка, бидејќи не создава цисти, како што тоа го прави кломифенот. И дава резултати. Јас користев фемара и бев задоволна.
Blagodaram,ovoj pat kaj Trajkovski New Born pa da vidime zdravje kako ke izleze rezultatot na kraj.Prvpat sega so merional ke se bockam,minatite obidi so fostimon mi bea.
Девојки вие што чекате ресгенси за кламидија, ја правев на микро со некоја посебна метода. Прашувајте кај матичните сигурно се запознаени, како демек ова била поверодостојна метода, се доплаќа 200ден. Туку кажете ми, спремив документи за ваучер сакав да ги пуштам утре, ама сум заборавила гликемија,имам само крвна слика со седиментација. Може да ме вратат само за тоа?
@Tukituki Абе пуштај таму. Јас дури отпосле видов дека не само за мм, туку и моја крвна слика не сум пуштила (само седиментацијата сум ја ставила, дека исти се листовите) па еве ми одобрија. Од прва рака имам инфо дека за прво дете имале наредба да прогледуваат низ прсти. Исто така денес добив информација дека од октомври најверојатно ќе даваат по 5 ваучери за прво дете.
Јееее супер. Па и треба 5, реално 3 се малку. Ти се спремаш ли, одкога почнуваш. А да и за колку време одобруваат сега?
Мене за 10 дена ми одговорија. Денес и ваучерот ми стигна. Здравје средина,крај на август планирам да почнам. Нели да се побањаме малку
Navistina li ke odobrat po pet vauceri,jas tri imam iskoristeno ako e taka ic ne pocnuvam so postapkata.Kade moze da se rasprasam?Se znae so nasite plati kolku moze da si dozvolime na privatno ivf plus drugite trosoci koi se ogromni.
Благодарам, дај боже што помалку да не има во ова тема па сите да се радуваме Благодарм,сега да помине одморот ќе почнеме со постапка,се надевам на добри резултати
Јас имам повеќе од пола шишенце од април месец, го чувам во фрижидер. Пиши ми порка ќе ти го пратам. и со лесно и со среќа
Е сега уште потешко ми е да одлучам дали да почнам или да чекам до октомври ако ни дозволат повече ваучери за прво дете.Ајде и вие помагајте малку како да постапам?
Ti blagodaram za odgovorot mila ,samo da ti kazam deka denes dobiv i veke utre odam so druga terapija.Bidi i ti pozitiva i se ke bidi kako sto treba site se borime za pozitivni rezultati